reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

reklama
Ok. Dzięki za odpowiedź z tymi parówkami.
Dzisiaj zrobiłam Żabci budyniek z zółtkiem i bardzo Jej smakowało. W najbliższych dniach zrobię Jej kisielek.

Pozatym to chyba ulubioną potrawą córci jest rosołek :p

Ja próbuję od jakiegoś czasu gotować dla małej. Ale efekt jest taki, że bała ma odruch, jakby jakies paskudztwo miała zjeść. Mieszam więc pół na pół moje i słoiczkowe i jakoś idzie. Może będzie tak, jak z obiadkami ze słoika, że musiałam cierpliwie czekać aż będzie je jeść bez dodatku owoców.

A kisielek wczoraj zrobiłam tak, jak kiedyś Hannah pisała z bobofruta i do tego słoiczek malin roboty babcinej i mąka ziemniaczana. Zjadła 150 ml:szok:, tylko że na początku bardziej ją interesowała szklanka z brokatem:sorry2:

Dziewczyny ile trwa ekspozycja na gluten?
Coś słyszłam że 2 m-ce, tzn teraz w 2 m-cu zwiększyć dawkę i potem już może jadać spokojnie produkty glutenowe?

a ja się podpisuje pod pytaniem Ha-NN-aH:tak:
Znalazlam teraz to ,czyli tak jak Hannah pisalas.
BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

A tu jest przyklad jadlospisu (oczywiscie nie trzeba brac pod uwage akurat ze polecane produkty sa z BoboVity)
7-9 miesiac BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!
10-11 miesiac BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

Ostatnia edycja:
Ja już robiłam małej kisielek - jej smakował. Dzisiaj zrobiłam budyń z żółtkiem - tacie smakował. Mała coś kręciła nosem. Za to wczoraj zrobiłam sobie makaron ze szpinakiem i żółtym serem, dałam jej spróbować i był wrzask!!! Bo chciała więcej.
Iwonka, a myślisz, że w tych dziecięcych parówkach taki sam syf jest? Kurcze, wiem, że w normalnych to same świństwa, ale jakoś cholera lubię i nie potrafię zrezygnować....

Shanta bylo dac:tak:tyle ze pewnie dosc solone.....a parowki mysle ze i te dzieciowe tez nie sa ze 100% miesa zrobione:baffled:no ale tak jakos czlowiek sobie wmawia ze jednak sa lepsiejsze;-)

Moja dzis mi buraczki z ziemniakami z talerza mojego wcinala.Nie wiem czemu ale takie gotowane buraczki z zupy nie chciala jesc ,zreszta i ja czulam taki smak jakby ziemisty:sorry2: a takie purre to wcinala.:tak:
Zrobilam jej tez dzisiaj jabluszko z bananem podduszone i zmiksowane bo jak chcialam jej dac z takimi kawalkami to nie chciala jesc.:dry:a tak wszamala wszystko i jeszcze drugi sloiczek zostal na jutro,a w samku identyko jak sloiczkowe :tak:
Musze tez kiedy zrobic jej ryz z jablkiem i cynamonem odrobinke,ja to lubie ciekawe jak Klaudia na to zareaguje ;-)
Jak na razie moje obiadki wcina Klaudia,moze nie z takim zapalem jak te slioczkowe ale postepy sa.
Nie gotowalabym jej gdybym i nam jakiejs zupiny nie robila,szczegolnie ze Vanesska lubi zjesc,choc menu jest skromne bo zazwyczaj pomidorowa,rosol,ryzanka,czy krupnik.Takie byle jakie ale to sa najbardziej chodliwe zupy w naszym domu,moj malzon tez wybredny i jarzynowej,kalafiorowej,czy ogorkowej nie za bardzo lubi.Szczawiowke czasami zje no i grochowke lubi.

Wogole to mi sie znow cos godziny jedzenia Klaudii po przesuwaly,Zeby wyrobic norme podkarmiam ja mlekiem przez sen kolo 23-24(zalezy jak ide spac) bo wczesnejn w ciagu dnia jakos nie mam kiedy jej dac tyle tych posilkow,pewnie dlatego ze pierwrsze sniadanie ostatnio jemy kolo 9-9:30

A u nas talej królują słoiczki. Ale wczoraj dodałam do słoiczka ugot owane warzywa na patelnie (brokół, fasolka szaparagowwa i kukurydza). Przecisnełąm je przez praske do czosnku na sam wierzch dania słoiczkowego i specjalnie nei mieszałam. Wszamała inawet się nie skapneła. Czyli muszę mieszać nie pół na pół, tylko po trochu.

Iwonka czyli od 10 miesiąca można już podawać dużo glutenu. Tak wynika z tej stronki co podałaś.

No a ja mam pytanie. Bo ja karmię małą jeszcze cycem. No ale ona je tylko rano i wieczorem mleko. W związku z tym że ma alergię nie podaję innego mleka. Jak myslicie czy te 2 razy to nie jest za mało? Wprawdzie dużo wypija tego mleka na raz, a jak chciałam jej dać na 2 śniadanie to nie chciała jeść.

reklama
U nas z oniadkami ok,jada wszystko co zrobie.Iwonka ty dajesz to co wam gotujesz tak??:-)
Ja gotuje osobno,zawsze rano jak wstaje to najpierw wstawiam szybko mu zupke a potem daje mu sniadanie ale ostatnio wstaje o 7 wiec mam czas.Dzis jest wrzucony buraczek,miesko z krolika,marchew,pietruszka i ziemniaczek:-p:-p:-p Zje napewno wszystko:tak:
Ale mam problem z mlekiem,nie chcve jesc z butelki nawet rano.Wczesniej jadal o 6 rano a teraz dopiero sniadanko o 8-9 ./Ostani posilek to kaszka wieczorem.Obecnie w ogole nie chce nic z butli:no:

Do góry