reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

reklama
Ok. Dzięki za odpowiedź z tymi parówkami.
Dzisiaj zrobiłam Żabci budyniek z zółtkiem i bardzo Jej smakowało. W najbliższych dniach zrobię Jej kisielek.

Pozatym to chyba ulubioną potrawą córci jest rosołek :p

Ja próbuję od jakiegoś czasu gotować dla małej. Ale efekt jest taki, że bała ma odruch, jakby jakies paskudztwo miała zjeść. Mieszam więc pół na pół moje i słoiczkowe i jakoś idzie. Może będzie tak, jak z obiadkami ze słoika, że musiałam cierpliwie czekać aż będzie je jeść bez dodatku owoców.

A kisielek wczoraj zrobiłam tak, jak kiedyś Hannah pisała z bobofruta i do tego słoiczek malin roboty babcinej i mąka ziemniaczana. Zjadła 150 ml:szok:, tylko że na początku bardziej ją interesowała szklanka z brokatem:sorry2:

Dziewczyny ile trwa ekspozycja na gluten?
Coś słyszłam że 2 m-ce, tzn teraz w 2 m-cu zwiększyć dawkę i potem już może jadać spokojnie produkty glutenowe?

a ja się podpisuje pod pytaniem Ha-NN-aH:tak:
Znalazlam teraz to ,czyli tak jak Hannah pisalas.
BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

A tu jest przyklad jadlospisu (oczywiscie nie trzeba brac pod uwage akurat ze polecane produkty sa z BoboVity)
7-9 miesiac BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!
10-11 miesiac BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

Ostatnia edycja:
Ja już robiłam małej kisielek - jej smakował. Dzisiaj zrobiłam budyń z żółtkiem - tacie smakował. Mała coś kręciła nosem. Za to wczoraj zrobiłam sobie makaron ze szpinakiem i żółtym serem, dałam jej spróbować i był wrzask!!! Bo chciała więcej.
Iwonka, a myślisz, że w tych dziecięcych parówkach taki sam syf jest? Kurcze, wiem, że w normalnych to same świństwa, ale jakoś cholera lubię i nie potrafię zrezygnować....

Shanta bylo dac:tak:tyle ze pewnie dosc solone.....a parowki mysle ze i te dzieciowe tez nie sa ze 100% miesa zrobione:baffled:no ale tak jakos czlowiek sobie wmawia ze jednak sa lepsiejsze;-)

Moja dzis mi buraczki z ziemniakami z talerza mojego wcinala.Nie wiem czemu ale takie gotowane buraczki z zupy nie chciala jesc ,zreszta i ja czulam taki smak jakby ziemisty:sorry2: a takie purre to wcinala.:tak:
Zrobilam jej tez dzisiaj jabluszko z bananem podduszone i zmiksowane bo jak chcialam jej dac z takimi kawalkami to nie chciala jesc.:dry:a tak wszamala wszystko i jeszcze drugi sloiczek zostal na jutro,a w samku identyko jak sloiczkowe :tak:
Musze tez kiedy zrobic jej ryz z jablkiem i cynamonem odrobinke,ja to lubie ciekawe jak Klaudia na to zareaguje ;-)
Jak na razie moje obiadki wcina Klaudia,moze nie z takim zapalem jak te slioczkowe ale postepy sa.
Nie gotowalabym jej gdybym i nam jakiejs zupiny nie robila,szczegolnie ze Vanesska lubi zjesc,choc menu jest skromne bo zazwyczaj pomidorowa,rosol,ryzanka,czy krupnik.Takie byle jakie ale to sa najbardziej chodliwe zupy w naszym domu,moj malzon tez wybredny i jarzynowej,kalafiorowej,czy ogorkowej nie za bardzo lubi.Szczawiowke czasami zje no i grochowke lubi.

Wogole to mi sie znow cos godziny jedzenia Klaudii po przesuwaly,Zeby wyrobic norme podkarmiam ja mlekiem przez sen kolo 23-24(zalezy jak ide spac) bo wczesnejn w ciagu dnia jakos nie mam kiedy jej dac tyle tych posilkow,pewnie dlatego ze pierwrsze sniadanie ostatnio jemy kolo 9-9:30

A u nas talej królują słoiczki. Ale wczoraj dodałam do słoiczka ugot owane warzywa na patelnie (brokół, fasolka szaparagowwa i kukurydza). Przecisnełąm je przez praske do czosnku na sam wierzch dania słoiczkowego i specjalnie nei mieszałam. Wszamała inawet się nie skapneła. Czyli muszę mieszać nie pół na pół, tylko po trochu.

Iwonka czyli od 10 miesiąca można już podawać dużo glutenu. Tak wynika z tej stronki co podałaś.

No a ja mam pytanie. Bo ja karmię małą jeszcze cycem. No ale ona je tylko rano i wieczorem mleko. W związku z tym że ma alergię nie podaję innego mleka. Jak myslicie czy te 2 razy to nie jest za mało? Wprawdzie dużo wypija tego mleka na raz, a jak chciałam jej dać na 2 śniadanie to nie chciała jeść.

reklama
U nas z oniadkami ok,jada wszystko co zrobie.Iwonka ty dajesz to co wam gotujesz tak??:-)
Ja gotuje osobno,zawsze rano jak wstaje to najpierw wstawiam szybko mu zupke a potem daje mu sniadanie ale ostatnio wstaje o 7 wiec mam czas.Dzis jest wrzucony buraczek,miesko z krolika,marchew,pietruszka i ziemniaczek:-p:-p:-p Zje napewno wszystko:tak:
Ale mam problem z mlekiem,nie chcve jesc z butelki nawet rano.Wczesniej jadal o 6 rano a teraz dopiero sniadanko o 8-9 ./Ostani posilek to kaszka wieczorem.Obecnie w ogole nie chce nic z butli:no:

Do góry