reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko matki

Rozmiar piersi nie ma znaczenia, po porodzie wszystko zadziała jak trzeba.
Czasem trzeba tylko trochę poczekać i to też jest indywidualna sprawa.
Mi po CC mówili że jak pokarm przyjdzie w 4 dobie to będzie dobrze, przyszedł w drugiej i to dużo 🙂
Spokojnego oczekiwania na maluszka.
Cesarka na zimno w 35 tygodniu, mleko ściągane laktatorem od 12 h po cc. A tez wydawalo mi się, że nic z tego moze nie byc🙂

reklama
Rozmiar piersi nie ma znaczenia. Rodząc sn i CC miałam po CC więcej pokarmu niż po sn 😉 Laktacja tak czy siak ruszy dopiero po porodzie. Teraz będziesz mogła zauważyć ewentualnie siarę, ale i to nie u każdego występuje. I mnie nie było żadnych wycieków siary a spokojnie wykarmiłam piersią dwójke dzieci.

Byłam w trzech ciążach i w żaden piersi mi nie urosły w trakcie ciąży. Urosły conajwyzej po porodzie, gdy ta laktacja ruszyła, a ruszyła odrazu z kopyta. Tak więc nie jest to żaden wyznacznik.

Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi 😊
Jestem spokojniejsza.
Jedynie co to mam chodzić do doradcy laktacyjnego od 38 TC żeby stymulować piersi ze względu na cukrzycę ciążową. Także mam nadzieję , że ruszy jak u Was 😊

Hej.
Jestem w 31 TC i nie widzę żeby mi piersi rosły. Zależy mi na karmieniu piersią ale się obawiam , że nie produkuje mleka. Powiedziałabym nawet , że piersi mi się zmniejszyły.
Mam cukrzycę ciążową. Czy to ma jakiś związek ?
Miałam cukrzycę ciążową. Brałam insulinę w ciąży. Przed porodem nie miałam w ogóle mleka, siary, ani kropli. Po porodzie natychmiast laktacja ruszyła. Syn nigdy nie dostał butelki ani mm, nigdy nie musiałam używać laktatorem do pobudzania produkcji czy coś. Nie miałam nigdy problemu z ilością mleka.
Najważniejsze jest karmienie na żądanie, często, ile dziecko chce i w odpowiedniej pozycji. Synek ma 2 lata i 8 miesięcy i dalej jest kp.
Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi 😊
Jestem spokojniejsza.
Jedynie co to mam chodzić do doradcy laktacyjnego od 38 TC żeby stymulować piersi ze względu na cukrzycę ciążową. Także mam nadzieję , że ruszy jak u Was 😊
A kto dał takie zalecenie? Pierwsze słyszę. Absolutnie nie ma takiej potrzeby.

Do góry