reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

Mi się wydaje że gluten to od 10 miesiąca tak pełna parą. W jedenj z moich gazet tak pisało. No ale jak któraś z Was potweirdzi to już będzie wiadomo na 100%:tak:

reklama
Po 10 miesiacu to tak bylo w starym schemacie a teraz doczytalam na kaszce ze u dzieci karmionych piersia pelne posilki glutenowe mozna wprowadzac po 6 miesiacu a u dzieci karmionych sztucznie po 9 miesiacu

No ja wiem że gluten kiedyś to od 10 ale w tej gazecie jest napisane że najpierw małe ilości glutenu tak jak dawałyśmy a tak na serio z nim można zacząć od 10 miesiąca. Czy te nowe zalecenia to są jakieś bardzo nowe ?? Nie nadążam za tym:baffled:

sprawdzilam ten schemat i powiedzcie mi co to jest cieciorka:szok::szok::baffled::baffled:
Ja glutn zaczelam podawac w malych ilosciach od 6 mies teraz daje kasze manne blyskawiczna do zupki w ilosci lyzki stolowej no i kaszke mleczna owsianka z Bobovity:-):-):-)

dzis dostal kaszke truskawkowa po 9 mis-truskawkowa z Nestle i wiecie jest koszmarna:no::no:strasznie ciezko ja rozmieszac:wściekła/y::wściekła/y:i tak zostaly male krupy:no::no: nie wiem czemu ona jest od 9 mies jak z Bobovity truskawkowa jest chyba od 6 lub 7 mies:baffled::baffled:

A tu jest tak napisane tak jak wlasnie na kaszcemwidocznie chodzi o to ze po 9miesiacu pelne posilki czyli jedno danie z pelnym glutenem.Akurat ja daje juz kaszke mleczno zbozowa cala miseczke jako samodzielny posilek,a nie dwie czy tam inna mala ilosc...

Ale znalazlam i takie cos tylko spojrzcie tam na date 2004rok...,artykul nie tylko o glutenie.

Iwonka ja tez mysle ze pewne rzeczy mozna dac troche wczesniej:tak:co za roznica tydz czy 2.jak widzisz sery plesniowe daja we Francji od 6 mies:szok:ja ich nie lubie:no:
moja znajoma swojej corce od dawna daje to co oni:szok:ma 6 mies teraz i jadla juz wszystko:szok:mies temu ja widzialam to sie chwalila ze szczawiowa jej dala i nic jej nie bylo:szok::szok:z tym chyba troche przegiecie ale to juz od mam zalezy:sorry:

co do glutenu to ja juz w sumie jakis czas daje 2 razy dziennie bo i kaszke do z upy i owsianke na sniadanie:baffled:kurcze moze dlatego sie wybudza:dry:w sumie to ma od urodzenia:baffled:

Mam doniesienia od mojej mamy, że Domiś zjadła ziemniaczka z masełkiem i koperkiem, a na deserek surówka z marchewki i jabłuszka. Może moja mama ją przekona do własnej kuchni, bo mi jakoś to nie wychodzi. Ostatnio ugotowane ziemniaki i brokuły wtarła w dywan:sorry2:

reklama
Mam doniesienia od mojej mamy, że Domiś zjadła ziemniaczka z masełkiem i koperkiem, a na deserek surówka z marchewki i jabłuszka. Może moja mama ją przekona do własnej kuchni, bo mi jakoś to nie wychodzi. Ostatnio ugotowane ziemniaki i brokuły wtarła w dywan:sorry2:
O to tak jak u mnie, słoiczkowe mniam, od mamusi bleee:sorry2:. Dzisiaj też były ziemnaczki z brokułami i masełkiem, musiałam na 2 raty dać obiadek bo był płacz.:zawstydzona/y: To już trzecia ugotowana potrawa przeze mnie i jest tylko fuj..:baffled:

Do góry