reklama
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
panna_migotka
Mama Igusi/Majowe Mamy'08
Czyli jak długo powinna trwać ekspozycja na gluten?
No ja wiem że gluten kiedyś to od 10 ale w tej gazecie jest napisane że najpierw małe ilości glutenu tak jak dawałyśmy a tak na serio z nim można zacząć od 10 miesiąca. Czy te nowe zalecenia to są jakieś bardzo nowe ?? Nie nadążam za tym
a na tej stronie zboża glutenowe sa dopiero od 10 miesiąca
Produkty spożywcze w diecie dziecka, które ukończyło 10 miesiąc życia.
kwiateczek
majowa mama `08
sprawdzilam ten schemat i powiedzcie mi co to jest cieciorkaa na tej stronie zboża glutenowe sa dopiero od 10 miesiąca
Ja glutn zaczelam podawac w malych ilosciach od 6 mies teraz daje kasze manne blyskawiczna do zupki w ilosci lyzki stolowej no i kaszke mleczna owsianka z Bobovity:-):-):-)
dzis dostal kaszke truskawkowa po 9 mis-truskawkowa z Nestle i wiecie jest koszmarnastrasznie ciezko ja rozmieszaci tak zostaly male krupy nie wiem czemu ona jest od 9 mies jak z Bobovity truskawkowa jest chyba od 6 lub 7 mies
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
A tu jest tak napisane tak jak wlasnie na kaszcemwidocznie chodzi o to ze po 9miesiacu pelne posilki czyli jedno danie z pelnym glutenem.Akurat ja daje juz kaszke mleczno zbozowa cala miseczke jako samodzielny posilek,a nie dwie czy tam inna mala ilosc...
Ale znalazlam i takie cos tylko spojrzcie tam na date 2004rok...,artykul nie tylko o glutenie.
Ale znalazlam i takie cos tylko spojrzcie tam na date 2004rok...,artykul nie tylko o glutenie.
kwiateczek
majowa mama `08
Iwonka ja tez mysle ze pewne rzeczy mozna dac troche wczesniejco za roznica tydz czy 2.jak widzisz sery plesniowe daja we Francji od 6 miesja ich nie lubie
moja znajoma swojej corce od dawna daje to co onima 6 mies teraz i jadla juz wszystkomies temu ja widzialam to sie chwalila ze szczawiowa jej dala i nic jej nie byloz tym chyba troche przegiecie ale to juz od mam zalezy
co do glutenu to ja juz w sumie jakis czas daje 2 razy dziennie bo i kaszke do z upy i owsianke na sniadaniekurcze moze dlatego sie wybudzaw sumie to ma od urodzenia
moja znajoma swojej corce od dawna daje to co onima 6 mies teraz i jadla juz wszystkomies temu ja widzialam to sie chwalila ze szczawiowa jej dala i nic jej nie byloz tym chyba troche przegiecie ale to juz od mam zalezy
co do glutenu to ja juz w sumie jakis czas daje 2 razy dziennie bo i kaszke do z upy i owsianke na sniadaniekurcze moze dlatego sie wybudzaw sumie to ma od urodzenia
Mam doniesienia od mojej mamy, że Domiś zjadła ziemniaczka z masełkiem i koperkiem, a na deserek surówka z marchewki i jabłuszka. Może moja mama ją przekona do własnej kuchni, bo mi jakoś to nie wychodzi. Ostatnio ugotowane ziemniaki i brokuły wtarła w dywan
reklama
Ha-NN-aH
BB fan
O to tak jak u mnie, słoiczkowe mniam, od mamusi bleee. Dzisiaj też były ziemnaczki z brokułami i masełkiem, musiałam na 2 raty dać obiadek bo był płacz. To już trzecia ugotowana potrawa przeze mnie i jest tylko fuj..Mam doniesienia od mojej mamy, że Domiś zjadła ziemniaczka z masełkiem i koperkiem, a na deserek surówka z marchewki i jabłuszka. Może moja mama ją przekona do własnej kuchni, bo mi jakoś to nie wychodzi. Ostatnio ugotowane ziemniaki i brokuły wtarła w dywan