reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

Dziewczyny, czy któraś z Was podaje dziecku Nutramigen? Czy dzieci to jedzą?? Czy jest sposób, żeby to mała zjadła, jak do tej pory jadła normalne, smaczne mleczko?

reklama
Migotka poczytaj moze sobie [ame="http://www.google.pl/search?q=nutramigen+nowy+smak&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a"]tu [/ame] i [ame="http://www.google.pl/search?q=nutramigen+&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a"]tu [/ame]i,,gdzies czytalam ze podaja z kaszkami smakowymi....

Migotka- Mój Dominik na Nutramigenie ale od 3-4 tygodnia życia wiec się przyzwyczaił. Byłam w szoku jak może śmierdzieć jedzenie dla dziecka. Nie jestem z tych matek próbujących co ich dziecko zajada, wiec nie wiem na ile jest gorszy od NAN ( jadł wcześniej). Od 4 miesiaca zagęszczam każdą butlę kleikiem kukurydzianym a na noc kaszką bananową, co na pewno zmienia smak na plus (zagęszczam z powodu ulewania i raz ostatnio dałam mu bez zagęszczania to ulewał jeszcze 3 godziny po posiłku.) W dzień daję kaszke na nutramigenie owocową albo puree ryżowe ( łyżeczką), wtedy proporcje kaszki są wieksze to i pewnie smaczniejsze.
Trudno mi powiedzieć czy jej podpasuje jak jadła dotychczas różne smakowitosci. Moze ma specyficzny gust smakowy. Dominik np. lubi ziemniaki więc śmierdzacy zgniłymi ziemniakami nutramigen mu nie przeszkadza.
Wkurzajace jest to, że wybór kaszek na mleku jest o wiele wiekszy niz bezmlecznych. Domnik nie moze też malin ani truskawek wiec kolejne smaki kaszek odpadaja.

Dzięki Szopek. Samego nutramigenu nie tknęła, więc zrobiłam kaszkę bananową na gęsto - tak tamo wredne jak bez, zjadła 2 łyżeczki, po każdej się otrzepując. Poleciałam więc po bebilon pepti, bo miałam na wszelki wypadek receptę i też nie zje. Poszła więc spać głodna. Aż mi się chce płakać :-( Wiem, wiem, żaden powód, ale strasznie mi jej żal.

Panna Migotka bo Iga musi sie przyzwyczaic narazie:tak:dodawaj jej te kaszki co lubi.Kurcze ja tez mam nerwa jak mi nie zje wieczorem ale zauwazylam ze nie chce mi jesc z butli wiec dajemy lyzeczka wieczorem kaszke:tak:biedna Igunia:sorry: a co to za mleko jest nutramigen-sojowe???sojowe sa straszne,tez je przerobilam przez tydz i Konrad jadl normalnie ale wstretne jest ze hooo.myslalam ze ma alergie ale nie i szybko odstawilam bo kupki nie mogl po tym gownie zrobic:no:ile te dzieci musza przejsc a my to juz swoja droga:sorry:

SZopek ulewanie to normalne,jest to 8-9 mies.I u nas tak bylo.Nie dawno przestal znaczyc wszystko.Cala wykladzine mam w kropkach bo gdzie nie przeszedl tam zostawil slad:baffled:ale juz minelo.od 2 tyg mamy spokoj:tak::-)

Dzięki Szopek. Samego nutramigenu nie tknęła, więc zrobiłam kaszkę bananową na gęsto - tak tamo wredne jak bez, zjadła 2 łyżeczki, po każdej się otrzepując. Poleciałam więc po bebilon pepti, bo miałam na wszelki wypadek receptę i też nie zje. Poszła więc spać głodna. Aż mi się chce płakać :-( Wiem, wiem, żaden powód, ale strasznie mi jej żal.
Jest powód , to oczywiste , ze nie chcemy, żeby nasze dziecko było głodne.
Nie wiem za bardzo jak mogłabym Wam pomóc. Mam nadzieję, ze Iga się przyzwyczai. Wiem, ze są mleka zbożowe, ryżowe, sezamowe, orzechowe, migdałowe. Nie chodzi tu o aromatyzowanie ale po prostu je się z nich otrzymuje.
Odżywianie dla zdrowia - Przepisy - naturalne pożywienie dla niemowląt i małych dzieci
Od razu mówię, ze nie próbowałam...

a co to za mleko jest nutramigen-sojowe???

SZopek ulewanie to normalne,jest to 8-9 mies.I u nas tak bylo.Nie dawno przestal znaczyc wszystko.Cala wykladzine mam w kropkach bo gdzie nie przeszedl tam zostawil slad:baffled:ale juz minelo.od 2 tyg mamy spokoj:tak::-)
Nie to nie jest nawet mleko , tylko " preparat zastępczy". Pół tablicy Mendelejewa + różne oleje ( m.in sojowy). Miku ulewa właśnie przez skazę, właściwie nie tyle ulewa co chlusta ( tak jakby wymiotował). Zresztą on słabo przybiera na wadze, wiec trochę tuczenia kaszka nie zaszkodzi.

reklama
A jak dolozyc owoce? Ale pytalyscie gdzies czy wogole mozna sie obejsc bez tego preparatu zastepczego? Podawac Calcium i jakies inne moze preparaty z witaminami...
Czytalyscie ta dyskusje ? Tam jest o mleku kozim,ale i o jakims preparacie ktorego nie ma w PL
Nanny Care

Do góry