panna_migotka
Mama Igusi/Majowe Mamy'08
Dziewczyny, czy któraś z Was podaje dziecku Nutramigen? Czy dzieci to jedzą?? Czy jest sposób, żeby to mała zjadła, jak do tej pory jadła normalne, smaczne mleczko?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jest powód , to oczywiste , ze nie chcemy, żeby nasze dziecko było głodne.Dzięki Szopek. Samego nutramigenu nie tknęła, więc zrobiłam kaszkę bananową na gęsto - tak tamo wredne jak bez, zjadła 2 łyżeczki, po każdej się otrzepując. Poleciałam więc po bebilon pepti, bo miałam na wszelki wypadek receptę i też nie zje. Poszła więc spać głodna. Aż mi się chce płakać :-( Wiem, wiem, żaden powód, ale strasznie mi jej żal.
Nie to nie jest nawet mleko , tylko " preparat zastępczy". Pół tablicy Mendelejewa + różne oleje ( m.in sojowy). Miku ulewa właśnie przez skazę, właściwie nie tyle ulewa co chlusta ( tak jakby wymiotował). Zresztą on słabo przybiera na wadze, wiec trochę tuczenia kaszka nie zaszkodzi.a co to za mleko jest nutramigen-sojowe???
SZopek ulewanie to normalne,jest to 8-9 mies.I u nas tak bylo.Nie dawno przestal znaczyc wszystko.Cala wykladzine mam w kropkach bo gdzie nie przeszedl tam zostawil sladale juz minelo.od 2 tyg mamy spokoj:-)
Wody z kaszą nie wypije.A musicie podawac te Nutramigeny? Nie mnozna sie bez tego obejsc?