reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

Panno Migotko dawałam jej kaszke do mleczka, zeby poprawic smak, ale nic z tego, nie bedzie pić i koniec, kopie nogami jak szalona. Ona ogólnie nic takiego gęstego pić nie lubi z butelki, zupki, kaszki i inne ciapki podaje jej łyżeczką.
Ja malej dam dzisiaj spróbowac rybki wigilijnej i ziemniaczkow:-)

reklama
Moja ma cały czas jakieś chrostki, więc kupiłam mleko bebilon HA. Kurde, jako to cholerstwo niedobre. Iga tego nie chce jeść, a ja jej się nie dziwię. Nie wiem, co mam robić, czy starać się ją przekonać do tego nowego mleka. czy wrócić do zwykłego. Tylko te chrostki....:no:

Wiecie co,spotkalam znajoma ktora ma coreczke 4 miesieczna.Widzialam zdjecie na naszej klasie ze je chleb(ma 2 zabki)mowie je o tym chlebku a ona na to ze juz wszystko je,rosol itp a ostatnio dala jej szczawiowa:szok::szok::szok:daja jej to co oni jedza a my ciagl osobno i tylko rosolku sprobowal:baffled::baffled:dzis spotklam inna i on swoej corce tez juz daje to co oni jedza(ma 5 mies):szok::szok:wyglada na to ze ja jestem jaks zacofana??moje dziecko bedzie mialo zaraz 8 mies a ja mu nie dalam jeszcze nic poza lyzka rosolu i ziemniaka z naszego talerza:szok::szok::szok:
dzis bylam w Madonalds i tak juz plakal ze dalam mu frytke(usunelam sol)a jak mu sie skonczyla to byl wrzask:-D:-D:-D:-D po ziemniaku to napewno nic nie bedzie.musze mu dawac po trochu nasze obiady bo nie przesunelismy sie od dawna do przodu a tu czas leci:baffled::baffled:

Kwiateczek po ziemniaku nic, ale frytka to już nie czysta skrobia, ale cała gama substancji (często szkodliwych) zawartych we fryturze (tluszczu na którym są smarzone frytki w macu, kfc itd.), która jest zmieniana co pare dni:szok:, a wyobraź sobie ile razy dziennie (a właściwie przez cały dzień) ma bardzo wysoką temp. w której cząsteczki ulegają deformacją:confused: Uff, dobrze że nie dokończyłam studiów, bo brzydziła bym się jeść większość rzeczy. No ale raz to mu mam nadzieję nei zaszkodzi:tak:.

Dziewczyny, a gotowałyście barszczyk dla maluszków? I ewentualnie jak go robiłyście. Mam swojskie buraki od mamy i chciałabym coś z nimi zdziałać:tak:.

Mam pytanie do dziewczyn, które używają bebilonu pepti lub podobnych mlek innych firm. Czy możecie mi podpowiedzieć, które z tych mlek jest najlepsze i czy wszystkie są na receptę? Nie ma możliwości alergii po takim mleku?

Panna migotka bebilon pepti i nutramigen sa na recepte.
Wydaje mi sie, ze nie powinny powodowac alergii ale Szopek kiedys pisala, ze w nutramigenie 2 jest cos z soi wiec jak ktos ma alergie na soje to odpada.
Slyszalam,ze nutramigen jest mniej smaczny od bebilonu pepti.

Moja Ania od kilku tygodni pije bebilon h.a i nie ma zadnej wysypki, na poczatku bylo kilka brzydszych kup.
Lekarka zalecila, zeby po okolo miesiacu picia bebilonu h.a przejsc na bebilon comfort.

kwiateczek my tez jakos ostatnio w miejscu stoimi jedynie co to dostal pare groszkow zeilonych znowosci ... no i nasz rosol je tzn zanim przyprawie itd wyciagam wrzywa dwie trzy lyzki rosoly miesko i ot jego rosol a tak tez gotuje oddzielnie bo ja nie robie obiadow takich zeby jesc maz czesto je obiad poza domem wiec jak zrobie zupe sobie na dwa dni an drugi dzien mu nie dam ale jak robie to mu odkladam z tego wywaru warzywa miesko i dalej sobie ale na drugi dzien jemu musze juz gotowac ... no ale jak sobie jem bigos itd to i tak oddzielnie mu i tak ... acha ostatnio troche dostal mielonego od mojego taty :dry: dobrze ze tata sam robi bo te kupne sa masakra wogole (ostatnio chcialam zrobic spaggetti zanim sie podsmarzylo o lol tyle wody tluszczu niewiem co to bylo) acha i dorsza dostal w swieta ale to kawaleczek a z ta frytka faktycznie .. ale bys miala histerie gdybys nie dala ja mam ze soba zawsze rogala albo bulke pszenna nie kleji sie tak jak chrupek kukurydziany
maly u dziadkow dokarmiany bo ja w domu gotuje dla siebie samej wiec czesto rzeczy ktorych naprawde nie moze a ja tez mam kol jej dziecko w 9 jadlo juz wszytsko wszystko

Wiktoria pewne rzeczy sa nieuniknione,mozemy tylko opozniac.wiem ze frytka to nie ardzo ae te angielskie dzieci to nrmalka co dzien jedza:baffled:i zyja:sorry:nic im nie jest to tak jak z ta moja kolezanka juz 4 mies corci szczawiowa dala bo ona juz je wszstko:szok::szok:
Dalam mu ociupinke kurczaczka naszego ale takie miesko ze srodka.Gotuje oddzielnie i bede ale czasem jak cos bede robic np.zupke to juz chyba nie bede gotowac (chyba na poczatku aby sprawzic czy zje)zje nasza:-)w sumie ma juz 8 mies powinien juz wiele rzeczy sprobowac:baffled::baffled:

reklama
jedzenie dzieci to jest temat rzeka moja mama mowi do Darkach ze jest na książkach wychowany. Jak jestem u rodzicow on je nasze zupy ale przed doprawieniem a jak jestem domu i samej dla siebie niechce mi sie gotowac wiec sobie czesto robie jakies takie rzeczy tpu frytki nalesniki (co i mi szkodzi bo w boczki idzie) a tego mu nie dam jakby moj M jadl normalnie w domu to pewnie i Darek wiecej by dostal to sprobowania.
Niby dziecko po roku powinno jesc juz bardzo duzo rzeczy a tak prawde powiedziawszy duzo nie zostalo a ta dieta (Darka) wydaje mi sie ze za malo urozmaicona .. boje sie bo on normalnie dasz mu cos a on tak puzniej cisnie dusi te baki wiec po co ma sie meczyc mam nadzieje ze to takie male kolki wzdecia i przejda po 9 mc ;-)

Do góry