panna_migotka
Mama Igusi/Majowe Mamy'08
Kwiateczek, i jak tam, pamiętałaś dziś o żółtku?? :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kangurka, ja dodaję pół żółtka co drugi dzień do słoiczka z obiadkiem. Dziś pierwszy raz dałam ten krem dyniowy z żółtkiem, bo zapomniałam kupić jajek.
Aha, znalazłam sposób na żółtko - po rozgnieceniu widelcem wlewam troszkę ciepłej wody i się rozpuszcza, a potem przecieram jeszcze przez sitko. Muszę tak robić, bo o to żółtko to były już batalie że hej :-)
Kangurka- to nie mi pisałaś, ja mleka nie dodam bo Miku na nutramigenie a ten tylko psuje smak.
Bardzo cenna uwaga - dzieki!Co do banana nie powinno sie jeszcze podawać świeżego, dopiero ok 10-go miesiąca ze względu na to ze jest wysokokaloryczny i cięzkostrawny. Powinien być wcześniej sparzony i mieć kropeczki na skórce:-)
ja dziś dokładnie przyjrzałam się kaszkom z Rosmana bo my zjadłyśmy już mleczną z owocami, dziś kupiłyśmy mleczną z herbatnikami od 6m-ca, była jeszcze z bananami i mleczno-ryzowo-kukurydziana
Aha, jeszcze jedno. Sama gotuję małej obiady, dodałam jej dzisiaj rybkę. Orientujecie się może czy są jakieś gatunki, które można dawać a których nie, czy to wszystko jedno?