reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

kangurka no tak ale jakby Ci dziecko w ciagu prawie 10 godzin nie chcialo jesc w sumie prawie caly dzien to podejrzewam ze bys sie tez lapalo czegokolwiek aby zjadlo .....
Pewnie masz rację :-(

U nas telewizor lub radio jest wlaczone caly czas i jak nie ogladam ja tv to radio nie lubie takiej pustej ciszy w domu Darus krzyczy i jest glosny ale nie zawsze
a przy jednym pokoju nie sposob zeby dziecko nie spojrzalo w tv ( mamy dwa pokoje drugi sypialnia i nie ma sie gdzie tam bawic ) moze jak skonczy roczek to zrobimy mu tam pokoik a sypialnia pujdzie wek ;-)
A poza tym nie powiem mezowi ktory przychodzi z pracy sluchaj patrz sie w sufit bo my sie bawimy na podlodze !! ;-);-)

Nie mamy watku o tv :baffled: a moze by sie przydal jakis waek w stylu jakie zabawy zabawki tv tak czy nie a jesli tak to jak dlugo itd mysle ze jak nasze dzieciaczki podrosna to to bedzie wracac

U mnie też są dwa pokoje - duzy i mały (Nikolki, w którym równiez my sypiamy).
W dużym jest tv, ale widzisz, ja jestem oprócz weekendów niemal non stop sama z Niki (tatuś przyjezdza na 2-3 nocki w tygodniu i nawet jak ogląda tv, to Niki już śpi u siebie). A sama prawie wogóle nie oglądam tv. Jest prawie 16 godzina i jeszcze dzisiaj telewizora nie włanczałam. Pewnie właczy go po 22-giej tatuś jak przyjedzie :nerd:

Idę, bo czas zapodać Nikolce znienawidzone owocki :baffled:

reklama
haha!
Nie wchodziło jabłuszko Gerbera, ani złocista brzoskwinia Bobovity, ale Frutapura jabłkowo-bananowa była całkiem niezła i weszła cała :-p

a jednak dzieci mają z góry określony gust jedzeniowy.
piszę to dlatego, że moja teściowa jest zdziwiona kiedy mówię, że Zosi coś nie smakuje.. Cytuję: ja nie rozumiem co to znaczy, że nie chce jeść czegoś.
Uważa, ze dzieci nie lubią czegoś bo im dorośli mówią, że to niedobre.
Ja wiem, ze jest inaczej. Ja nie lubię zup mlecznych i ciepłego mleka, choć u mnie w domu wszyscy to jedzą

Dziewczyny czy któraś z Was daje swojemu bebikowi kaszkę firmy Baby dream czyli Rosmann? Moja Julianna sie nią zajada :tak: są bardzo tanie i smaczne ;-) na razie próbowałyśmy mleczną z owocami :-D

SZOPEK skoro zle sie czuje po glutenie to odstaw:tak: podasz mu w 9 mies:tak:tak niby powinno sie zrobic jesli dziecko nie toleruje;-)
My tez telewizor w pokoju,radio w kuchni:tak:nie lubie ciszy:no:
Z telewizorem to ostatnio tragedia musze wylaczac albo zminiac na cos nudnego:baffled:bo jest ciagle zerkanie albo takie ogladanie DSCF4312.JPG

Minka nie slyszalam o tej kaszce,jak kiedy bede w Rossamnie to zerkne na nia.
Moja dzis jadla kaszke mleczno zbozowa Bobovity z vanilia i takie tam i tez jej smakowala.

moja lubi kaszki :) szczególnie z Bobovity te nowości z pełnego przemiału czy owsiankę ale kaszy mannej nie trawi jest z cynamonem i wanilią, próbowałam mi się wydaje mega słodka...
Ja też w szoku byłam jak odkryłam ze rosmann ma swoje firmowe kaszki :) widziałam3 rodzaje, kupiłam an próbe isiesprawdziły a cena poprostu super a wagowo maja też więcej, bo mają 300g a Bobovity chyba maja 180g...

reklama
Moja Zosia jest anty- kaszkowa, może jej po prostu te z Nestle nie smakują jak bym dodała do mleka to by wypiła ale jeść łyżeczką to za chiny nie chce:no:. Nie będę jej zmuszać. Od dwóch dni zauważyłam, że oprócz mojego gotowanego papu lubi również słoiczki gerbera ale tylko te gładkie papki- kremy, jak jej dałam spróbować te po 6 mc z grudkami to odruch wymiotny i czeka, aż jej z buzi wypadnie, strasznie to wygląda:baffled::happy2:

Do góry