reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

Kinia ja tak robilam na poczatku jak wprowadzalam pierwsze nowe pokarmy,teraz juz sie w to nie bawie,Klaudia raczej nie jest alergiczka odpukac wiec nie bawie sie w proby ;-)z brzuszkiem tez nigdy nie bylo problemow Nawet piore jej ubrania w persilu gel sensitiv i jest ok.

reklama
Kinia ja dalam pierwszy raz troszke a drogi juz caloscc.po bananach i kalafiorze mojego tez boli rzusio.jagody itp nie wszystkie dzieci tez moga.Jesli zaczynasz to dawaj lekkostrawne rzeczy najpierw:tak:pozniej stopniowo dasz cos innego i moze wtedy brzusio strawi:tak:

a ja daję mleko przed kąpielą. Nie chcę żeby się przyzwyczaiła do cyca przed spaniem. przecież później jak jej ząbki wyjdą to trzeba będzie je myć i nie wyobrażam sobie jeszcze przed samym spaniem je myć.

A ja mam problem inny bo moja ani deserków ani zupek nie za bardzo chce jeść. Tylko cyc. Nie chcę jej sadzać przed TV żeby ją nakarmić więc tak się z nią siłuję w kuchni. macie jakieś sposoby do zachęcenia dziecka do jedzenia ???

dziubek ja niestety tak czasami robie ale nie jak obiad tylko jak niechce mleka pic klade go sobie on patrzy w tv przystawiam buzie a on ciagnie naawet okiem nir mrugnie i czy to leci tvn 24 czy co kolwiek reakcja jest jedna ... ale sa przypadki czasami ze i tv nie pomaga

ja malego klade na podlodze tylem do tv i jakos go nie interesowalo zeby tak do niego leciec ale od paru dni widze ze jak reklama glosniej to sie odwraca do niego

My już odstawiliśmy gluten. Co jeden dzień to gorszy. Całą noc nie spałam Miku taki umordowany. Trochę niedopuszczałam tej myśli i nadal dodawałam ten gluten.
Dominik schudł przez tydzień 150 g, wczoraj to był po prostu cień . Juz nie fikał na macie tylko na raczki go brać i na rączkach głowka mu opadała bo sił nie miał. Nie dalo sie go podciagnać do siadu . Jeść nie chciał , z każdej porcji mleka najwyzej 60 ml zjadł. Po prostu całkiem inne dziecko.
Byłam dzis u lekarza i ona mówi, ze pewnie gluten, żeby sie wstrzymać z nowosciami, bo to typowy alergik. Powiedziała, że sa testy alergiczne ale u tak małych dzieci czesto wychodzą błedne, zresztą dzieci często wyrastają z uczulenia.

dziubek- kiedyś Dominik nie chciał obiadków jesć , wiec odczekałam 2 tyg.mu sie odwidziało - teraz to by same obiadki wcinał. Z tym, ze to było 2 miesiace temu, wiec jak miał ledwo ponad 4 miesiace to mógł być nie gotowy jeszcze (ale też wtedy jeszcze karmiłam).

szopek myslalam ze zawalu dostane jak zobaczylam pojedyncze slowa Twojego posta to mi nogi zdretwialy i tylko tak rany boskie cos sie stalo !! a puzniej ze to o ten gluten chodzi :wściekła/y: i reakcja na niego

a ja daję mleko przed kąpielą. Nie chcę żeby się przyzwyczaiła do cyca przed spaniem. przecież później jak jej ząbki wyjdą to trzeba będzie je myć i nie wyobrażam sobie jeszcze przed samym spaniem je myć.

A ja mam problem inny bo moja ani deserków ani zupek nie za bardzo chce jeść. Tylko cyc. Nie chcę jej sadzać przed TV żeby ją nakarmić więc tak się z nią siłuję w kuchni. macie jakieś sposoby do zachęcenia dziecka do jedzenia ???

Spróbuj odciągnąć nieco mleka i wymieszać z niewielką ilościa zupki/deserku ;-)

A TV to chyba nie jest wyjście na dłuższą metę :no:
My siadamy w krzesełku albo tyłem do tv (żadko właczonego zresztą), albo wogóle w Nikolkowym pokoiku. Zabawki znikają z tacuszki i ląduje tam papu.
Jemy, a potem wycieramy buzię i łapki, ściągamy śliniaczki i Niki dostaje książeczkę/zabawkę, albo bawimy się razem.

reklama
kangurka no tak ale jakby Ci dziecko w ciagu prawie 10 godzin nie chcialo jesc w sumie prawie caly dzien to podejrzewam ze bys sie tez lapalo czegokolwiek aby zjadlo ..... czasami dziala jedzenie na spacerze ale boje sie ze sie kiedys tak przeziebi ze jak je to sie spoci i gotowe

U nas telewizor lub radio jest wlaczone caly czas i jak nie ogladam ja tv to radio nie lubie takiej pustej ciszy w domu Darus krzyczy i jest glosny ale nie zawsze
a przy jednym pokoju nie sposob zeby dziecko nie spojrzalo w tv ( mamy dwa pokoje drugi sypialnia i nie ma sie gdzie tam bawic ) moze jak skonczy roczek to zrobimy mu tam pokoik a sypialnia pujdzie wek ;-)
A poza tym nie powiem mezowi ktory przychodzi z pracy sluchaj patrz sie w sufit bo my sie bawimy na podlodze !! ;-);-)

Nie mamy watku o tv :baffled: a moze by sie przydal jakis waek w stylu jakie zabawy zabawki tv tak czy nie a jesli tak to jak dlugo itd mysle ze jak nasze dzieciaczki podrosna to to bedzie wracac

Do góry