reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

Szopej - ja wiem i boję się sterydów używać i jej to powiedzialam, a ona że nie zapisalaby mi nic co by swojemu dziecku nie podala i taka gadka. a jutro idę do lekarza, tu też są na receptę tylko i niech mi zapisuje, ja nie wiem na co on ma tą alergię no i często kaszle

reklama
Kurcze nie mam teraz tej gazetki,nie wiem gdzie sie podzialo. w tej co mam pisze ze jesli jest tak dluzszy czas to zeby isc do lekarza.(jesli sa zielone,luzne i brzydko pachna) Jesli dopiero zmienilas mleko moze to byc przyczyn lub cos innego,nowego w zywieniu.U nas tez sa kupki zielonkawe ale dlatego ze je brokule.jesli Adas czuje sie dobrze to moze to nic powaznego tzn ma apetyt i w ogole:-)mozesz isc do lekarza na wszelki wypadek.te plamki sa dziwne.moze powinnas dac sojowe,zapytaj?:sorry:

Swojemu dziecku na pewno dała by nutramigen :tak::tak:.

Ja błogosławie nutramigen, ciesze się, ze trafiłam na normalną lekarkę a najpierw na normalna, mądrą położna.
Myślałam, ze to takie połączenie różnych objawów objawów.
Alergia skórna na truskawki, kolki są i chyba powinny być, kupa niefajna - nie byłam mgr od kup itd. odpowiedź była dużo prostsza.

Ostatnia edycja:
Moj synek przy zmianie mleka mial krostki na twarzy,cala buzie mial:dry:ale ponoc tak jest bo organizm sie przyzwyczaja nawet do 7 tyg:tak:pozniej rzeczywiscie zginely ale tez zle to wygladalo:dry:moje znajome tez tak mialy ze swoimi dziecmi:baffled:ale kiedy jest na calym ciele to jest juz alergia:dry:

Ogólnie to on się bardzo dobrze czuje, ma apetyt i w ogóle, ale te kupy są praktycznie od początku. jak byl na normalnym mleku (ich cow&gate) to jest nasze bebiko to też mial ale nasza Health visitor powiedziala, ze to normalne że to od mleka modyfikowanego i ja jakoś tam zakmnęlam temat, ale to za dlugo trwa i teraz mojej "kochanej" bratowej dziecko pije nan ha i ma normalne kupy więc to chyba adaś czegoś nie toleruje a nie że wina mleka
no nic jutro idę i wywalczę nutramigen zobaczymy czy coś się zmieni dzięki kochane kobietki

a'propos jedzenia...
Jemy łyżeczką już tydzień a ciągle nie wychodzi nam technicznie to jedzenie :zawstydzona/y:

Ile czasu Wasze dzieciaczki uczyły sie jesc (połykac) papu z łyżeczki??

Nikol ewidentnie smakuje zupka, ale nadal wylizuje łyżeczke wychlapując z niej zupke, prycha w łyżeczkę pełną zuplki i wypluwa zupke zamiast połykać...
i nie jest to na pewno kwestia niechęci do jedzonka :no:

Dziewczyny!
Większość z was już doświadczona, jak to jest w końcu z tym glutenem.
Chcę konkretne pomysły jak go wprowadzać, tak żeby nie gotować ociupinki. Ile czego? Tak jak pisałyście kilka stron dalej to ja nadal nic nie rozumiem, namotane tam troszkę, no ale dochodziłyście do tego co i jak.
Byłam u pediatry i powiedziała żebym wprowadzała od teraz (czyli 6 m-ca) z żółtkiem troszkę poczekać

a'propos jedzenia...
Jemy łyżeczką już tydzień a ciągle nie wychodzi nam technicznie to jedzenie :zawstydzona/y:

Ile czasu Wasze dzieciaczki uczyły sie jesc (połykac) papu z łyżeczki??

Nikol ewidentnie smakuje zupka, ale nadal wylizuje łyżeczke wychlapując z niej zupke, prycha w łyżeczkę pełną zuplki i wypluwa zupke zamiast połykać...
i nie jest to na pewno kwestia niechęci do jedzonka :no:
Od razu mała załapała, no ale jak widzisz wszytsko kwestią czasu co u niektórych.:tak:

reklama
Hannah ja daję na 90 ml wody i 3 miarki mleka (bebilon) pół miarki kaszki bobovity „Pyszne Śniadanko” kaszka mleczno-wielozbożowa. Ale ostatnio wyczaiłam jabłka z kaszą manną gerbera- zawiera tyle glutenu, ile powinno być w według tabeli żywieniowych-tak pisze na etykiecie.
Nam jeszcze został tydzień ekspozycji na gluten (pełne 2 miesiące), a później z tego co pamiętam robi się przerwe.
Przedwczoraj dałam pół żółtka rozgniecionego do obiadku i mała się zapluła. Czyli żółtko odstawiamy, bo wczoraj nie chciała jeść obiadku, bo się zrobiła podejrzliwa;-). Może jak będzie jeść sama rączkami to wtedy jej posmakuje, jak je sama chwyci bez maskowania obiadkiem.

Do góry