reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

Hannah też sobie nie poradziłam z wprowadzaniem glutenu, więc zrobiłam to starym sposobem. Dałam małemy chlebek (odrobinkę) i teraz wcina pszenną bułeczkę.
Moja koleżanka przywiozła mi z Anglii książkę i w niej jest napisane co i kiedy wprowadzać.
Pamietam, jak ona wprowadzała swojej córeczce nowe produkty do diety, to byłam troszkę zdziwiona, że tak szybko, ale okazuje się że ogólnie są tam trochę do przodu. Tam też jest napisane, że po 6tym miesiącu można dziecku dać chlebek z masełkiem :szok::szok:.

reklama
Witam sie ja w koncu:-)
Ja na poczatku zaczelam dawac lyzeczke kaszy manny do zupki.po kilku dniach zaczelam dawac kaszke mleczna-owsianka na sniadanko:-)daje ja od 2 tyg.na przemian raz do zupki manne blyskawiczna raz kaszke na sniadanko.nastepnego dnia daje na sniadanie bezglutenowa a do zupki juz nic.Ja mam polska gazetke na temat zywienia i tam pisze ze w wieku 6mis dziecko powinno dostac raz dziennie gluten
POLKA chlebka z maslem nie daje ale wczoraj dostal skorke od chlebka i mu smakuje albo pomaga dziaselkom:-D:-D

Hannah jesli dajesz slioczki malej do jedzenia to sa takie z glutenem wlasnie albo deserki albo obiadki z kasza manna .Sa tez ciasteczka HIPP ktore mi pediatra pilecila rozkruszac i z mlekiem np rozrabiac,a po 7 mieisacu juz takie w calosci sie daje(tak napisane na opakowaniu)

A ja oczywiście z innej beczki, bo znów się martwię. Dziś Iga cały dzień jadła tylko butlę, obiadek i deserek. Łącznie w ciągu dnia zjadła ok. 250 ml. mleka. Czy to troszkę nie za mało?

Migotka moze kolejne zeby ida,moja czasami ostatnio wogole jesc nie chciala obiadkow a tylko mleko by pila...czasami i mleko wylewam.

anna migotka a moze mniej a troszke częsciej to mleczko .. Moj synek bardzo dlugo zjadal 90ml bo jak wiecej to i 6 godzin nie chcial jesc a dzis niewiem co jest ale od 15 nie je chyba dam mu przez sen bo jak nie spal i chcialam dac prezyl sie wyginal mam nadzieje ze nie zgubi na wadze ... eh znowu sie zaczyna

Mojej znajomej synek tez tak tylko po ptroszku je tego mleka,nigdy nie wypil na raz wiecej niz 100-150 czasami sie zdazylo,a do tego nie chce jesc obiadkow a ni deserkow.,tez jest w wieku naszych dzieci,tzn mlodszy od Klaudii o dwa tyg.

Moja odpukać, na razie przynajmniej je obiadki i deserki. Starałam się jej dawać małe porcje i częściej (oczywiście robię troszkę więcej na wypadek gdyby miała ochotę, a potem sobie mieszam z kaszką i sama wypijam :-)), ale nic z tego. Jeszcze jakiś czas temu była w stanie wypić 210 ml z kaszką, a teraz ledwo 90, 105 i 60 ml przez cały dzień. Może rzeczywiście zęby idą. Chciałabym, żeby to przeszło, bo miała problem z przybieraniem na wadze.

Panna migotka moj synek je butle o 6rano-ok100 i wieczorem butle z kaszka ok-100(wczesniej jadal 210kaszki) i tyle mleka.o 10 rano kaszke lyzeczka wtedy 180:-) pozniej zupka.dese i tyle znow butla o 19.od kilku dni deser to ostatnie co je do 6 rano:szok:nie chce butli wieczorem:szok:gryzie smoczek a mleko jest po broda:baffled:

reklama
Kupiłam mannę błyskawiczną, hmmmm gotujecie jej więcej? Da radę ugotować np na 2 porcje i przechowywać w lodówce, czy codziennie na świeżo? Jakie proporcje wody i kaszki żeby ją ugotować? No i ostatnie pytanie czy kaszkę można podać do zupki/dania z mięskiem? Gdzieś wyczytałam że nie:dry:

Do góry