reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

Co do kaszek to mi te z Nestle nie pasują po w trakcie ich robienia mają dobrą konsystencje taka papkowata kaszka ale po chwili wytrąca się z nich mleko :crazy: nie powinno moim zdaniem tak być i Zosiek nie chce jeść, więc do mleka dosypuję jej 3 miareczki na drugie śniadanko. Co do gruszek to nie mam pojęcia ale bym chyba nie podawała, wiem że jak podaję jej kaszkę jabłkową to jej się cały dzień odbija więc kaszka pójdzie w śmieci i otworzę następną morelową zobaczę jak po niej też z nestle:baffled:
A u nas dziś premiera zupka barszczyk czerwony i chrupki kukurydziane, ale uczta była:-):-):-):-):-)

reklama
Ja mojemu malemu zawsze przed snem daje kaszke ale i tak budzi sie w nocy.Co do dawania w nocy herbatki lub wody to moj Wiktorek nie chce pic.On musi dostac mleko.

Dzięki dziewczyny, ja dziś dalam malemu sinlac i bardzo mu smakowal, biedulek ma na calym ciele już liszaje a ja nie wiem co to, no ale to nie ten wątek

Co do kaszek to mi te z Nestle nie pasują po w trakcie ich robienia mają dobrą konsystencje taka papkowata kaszka ale po chwili wytrąca się z nich mleko :crazy: nie powinno moim zdaniem tak być
Nam się nic nie wytrąca :baffled: ( kwestia mleka?)

Ja mam kupioną kaszkę jabłko- gruszka - jeszcze nie dawałam, ale z samego jabłka nie polubił to źle wróżę i tej.

Kwiateczek- a weź, jak mu daje zupkę z brokułów ( kupuje z gerbera w słoiczku i robię zupkę z tego) to mnie na pawia rzuca.

Dałam banana i miał takie czarne kropko- nasionka w kupie, dałam środek banana, był normalny bez tego szajsu z początku banana. Nawiasem mówiąc bardzo mu " żywy" banan posmakował ale kupa jak ciastolina, odlew pupy można było zrobić, taka zbita.

Wklejam linka sklepu z ekologiczna żywnością, są kostki rosołowe Żywność ekologiczna, Zdrowa żywność - Ekosfera.pl
W większych miastach pewnie można w jakiś eko sklepach kupić.

POLKA nie wyrzucaj tylko poczekaj,daj cos innego a za 2-3 dni daj jeszcze raz,sprawdzisz:tak:moze sie przyjmie:-)
Moj synek dzis znow nie zjadl butli przed snem,nie wiem co jest grane:no:pozniej tez nie chce,budzi sie i placze:dry:

A mi się teraz przypomnialo, że u nas w szkocji w sklepach są kostki rosolowe dla dzieci, jutro sprawdzę od którego miesiąca. co nie znaczy, że chcę je używać, tylko tak mi się przypomnialo.

a ja jednak napiszę o tych liszajach adasia, smarowalam go hydrokortizonem i co zeszlo a za 2 dni znów wyszlo przyszpla babka dziś znów pielęgniarka ze specjalnością dermatologia i co nowe maści zapisala, a ja myślę, ze to albo mleko albo sloiczki. k...a czekam już 2 mies na lekarza pediatrę tu, mam dość, idę jutro do lekarza pierwszego kontaktu i chće nutramigen. a i ciągle ma zielone kupy jak trawa. ma cale ręce i nogi klatkę piersiową w tych liszajach

Ja używam nan ha, ja się boję bo wiem że zielone kupy mają coś do czynienia z żóltaczką bilirubiną, a on mial już w pierwszej dobie zóltaczkę. ale jak byliśmy na zwyklym mleku to byly też zielone, ale skóra byla jeszcze gorsza.

reklama
Jade- już ci miałam pisać kiedyś, ( ja bym miał chyba z 3000 postów jakby mi nic/nikt nie przeszkadzał/o dokończyć) niech ci dadzą nutramigen koniecznie- chociaż puszke jedna żebyś mogła kupić i sprawdzić czy alergia minie. Nie wiem jakie są procedury w Szkocji, czy mozna kupić bez recepty ( w Polsce nie można). Ma uczulenie na soję ? moze mleko sojowe?

Hydrokoryzonu nie stosuj zanim nie wykluczysz alergii. Konowały jedne przecież to sterydy są.
Preparaty dla niemowląt zagrożonych alergią i dzieci na dietach eliminacyjnych.

Ostatnia edycja:
Do góry