reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

hej, tak sie wetne w rozmowe swoim pytaniem.. Masio, jak juz mowilam, W OGOLE nie pije nic z butli. a teraz jestesmy w trakcie rozstania z cycem i nie pije w dzie cyca tez - chyba, ze nie moze zasnac, ale to raz na kilka dni. pierwszy raz je na kolacje - ok 20.30, ostatni ok 7 rano. w miedzyczasie zjada:
ok. 9 - cala miseczka kaszki na gesto lyzeczka - konsystencja zupki (tyle, co moj starszy :blink: )
ok 13 - poltora malego obiadku lub jeden duzy ORAZ co najmniej pol duzego sloika z owocami - lacznie min 250g posilku
ok 16 - znowu owocki sloikowe (musze tu cos nowego wymyslic, moze budyn, moze kisiel) - maly sloik (daje juz tez te z jogurtem w skladzie i toleruje dobrze)
ok 19.30 - znowuz cala miska kaszki.

wydaje mi sie, ze to bardzo duzo, ale nic w tym czasie nie pije, troche soku lyzeczka, zwykle nic :-( co myslicie o tym menu?

reklama
Ayene
mi się wydaje że skoro Maksiu ma apetyt i dobrze przybiera na wadze, to nie ma co ograniczać.
U nas wygląda to tak (mleko Bebiko)
5:00 mleczko (90 ml)
8:00 mleczko (120 ml)
10:00 mleczko (150 ml)
13:00 obiad słoiczek
16:00 mleczko (180 ml)
17:30 pół słoiczka deserku
19:00 kaszka (150 ml) i do popicia mleczko (30 ml).
Moja mała szybko się nudzi przy obiadku i nigdy by nie wsuneła dużego słoiczka i jeszcze owoce:dry:
No i 3 h i jest głodna, rzadko kiedy mamy przerwę w jedzeniu 4-5 h. Wolę jej dać częściej i mniej, bo jakby zjadała więcej to i tak za 3 h zawoła o jeszcze.

Aenye ja jesli moge poradzic CI to obiadek powinien byc bez deserku.Dajesz go pozniej wiec to wystarczy:tak:
MOJ rozklad to
6 rano-butla-ok 100ml
10 kaszka (jednego z glutenem na drugi bez)
13 zupka (jednego dnia z lyzeczka kaszy manny blys)tak Hannah mozna dawac:tak:200-250g
16 deser owocowy 200g
19 butla zageszczona kaszka bezglut
gluten jak juz pisalam mozna narazie dac raz dziennie.ja daje na przemian:-);-)Moj synek nie pije wogole:no:ani kropli a slini sie stasznie-nie wiem skad bierze ale lekarz powiedzial skoro nie chce pic widocznie nie potrzebuje.je inne rzeczy wiec spoko:tak:;-)

Ja jakoś staram się "wcisnąć" piciu, nieraz wypije 50 ml góra 100 ml dziennie. Podaję herbatkę Hippa ułatwiającą trawienie bo ta najbardziej lubi i jest w stanie wypić.
Mi się wydaje że je według normy 4x180 ml, jakby podliczyć to wychodzi coś koło tego. Raz kaszka raz obiadek i raz deserek, więc chyba jest ok.

Ostatnia edycja:
TO MALO BIDULKA JE OBIADKU:sorry:
kONRADEK NORMALNIE PRZY JEDZENIU MARUDZI,MUSZE GO ZABAWIAC A JAK JEST ZUPKA TO SIE TRZESIE:TAK::TAK:DESERKI TEZ LUBI ALE JE DAJE ZE SLOICZKA:-)TU SA ZA KWASNE OWOCE,NIE CHCE JESC:NO:ICH ZRESZTA JA TEZ NIE JEM:-D:-D

Moja ostatnio zupki zjada 120g ale zawsze było od50do90g. Ona to cycolkowa jest. Nudzi się przy zupce lub denerwuje że wolno jej daję:tak: deserków to tak jak Ha-NN-aH. Zje może 60g i koniec. Trzeba cycem poprawiać.

A jeśli ja jeszcze nie podawałam glutenu, to kiedy powinnam zacząć? Tak jak jest w starym schemacie w 10 miesiącu i nie wcześniej?

reklama
Do góry