Ja słoiczków uzywam tylko jak mi się nie chce gotować lub nie mam czasu. No albo jak nie mam mięska ze sprawdzonego źródła. Jak np mam dostęp do królika, kurczaka i wieprzowiny to z tym mięskiem słoiczków nie kupuję. Kupuję natomiast z cielęciną i indykiem. Lepiej żeby zjadła taki obiadek ze słoiczka niż ugotowany przeze mnie ale ze sklepowym mięskiem
reklama
panna_migotka
Mama Igusi/Majowe Mamy'08
Dziewczyny, a czy to nie za dużo na noc 210 wody + odpowiednia ilość mleka + 4 miarki kaszki? Chciałam dodać, że po takim posiłku Iga i tak jadła jeszcze w nocy. Czy to może oznaczać, że jest małym łakomczuchem i powinnam dawać mniej wieczorem?
Ja Ci niestety nie pomogę bo Martyna wogóle pić mleka nie chce:-(Dziewczyny, a czy to nie za dużo na noc 210 wody + odpowiednia ilość mleka + 4 miarki kaszki? Chciałam dodać, że po takim posiłku Iga i tak jadła jeszcze w nocy. Czy to może oznaczać, że jest małym łakomczuchem i powinnam dawać mniej wieczorem?
Nasza kolacja to kaszka ze 150 ml wody a w nocy tylko herbatka, może spróbuj jej też dać herbatke wtedy odzwyczai sie od jedzenia w nocy a tylko ugasi pragnienie..
Ostatnia edycja:
szopek
Mama Kniazia Burubara
Dziewczyny, a czy to nie za dużo na noc 210 wody + odpowiednia ilość mleka + 4 miarki kaszki? Chciałam dodać, że po takim posiłku Iga i tak jadła jeszcze w nocy. Czy to może oznaczać, że jest małym łakomczuchem i powinnam dawać mniej wieczorem?
Musisz przeczytać na opakowaniu jaka jest porcja mleka na wiek dziecka. To chyba jest inaczej w zależności od mleka.
może spróbuj jej też dać herbatke wtedy odzwyczai sie od jedzenia w nocy a tylko ugasi pragnienie..
Miko miał taki etap, ze zaczął sie budzić w nocy na jedzenie. Zaczełam mu dawać wodę, a ze pic nie lubi to przestał wogóle sie budzić po nocach.
Tak, na malinową, i na malinowe mleko mamy też miał uczulenie.a wasze dzieci maja moze uczulenie na kaszke.??
_WiKtOriA_
Szczęśliwa mama
ponoc lepiej w nocy dawac wode bo herbatka ma cukier
Darkowi zasmakowala kaszka z brokulami nestle ja ogolnie daje mleko bebiko i bobovite kaszki nic nie bedzie jak dam mu ryzowa z nestle z Bebiko ? acha i czy dawac mu normalnie obiadek chyba nie ...
Jak mialam probke to mu dalam i sie zajadal teraz kupilam i chcialam zeby poznal nowy smak w sloiczkach sa brokuly ale go brzuch boli a nie mam brokul takich ktore mogla bym mu sama ugotowac
Darkowi zasmakowala kaszka z brokulami nestle ja ogolnie daje mleko bebiko i bobovite kaszki nic nie bedzie jak dam mu ryzowa z nestle z Bebiko ? acha i czy dawac mu normalnie obiadek chyba nie ...
Jak mialam probke to mu dalam i sie zajadal teraz kupilam i chcialam zeby poznal nowy smak w sloiczkach sa brokuly ale go brzuch boli a nie mam brokul takich ktore mogla bym mu sama ugotowac
kwiateczek
majowa mama `08
Kamilka gruszka jest ciezka,moj synek na poczatku mial bolesci zoladkowe obecnie przeszly:-)gruszka moze uczulac.Sprawdz,narazie nie dawaj przez kilka dni,dawaj cos innego.Po kilku dniach sprobuj jeszcze raz:-)
Wiki ja brokule dodaje do zupki,moj to jest zarlok.z brokula zupka wyglada troche jak kupa wczoraj dodalam mu pierwszy raz jablko:-)zjadl ze smakiem
wlasnie wywalil kwiatkakurczaka jak go nauczyc by nie dotykal???
Wiki ja brokule dodaje do zupki,moj to jest zarlok.z brokula zupka wyglada troche jak kupa wczoraj dodalam mu pierwszy raz jablko:-)zjadl ze smakiem
wlasnie wywalil kwiatkakurczaka jak go nauczyc by nie dotykal???
_WiKtOriA_
Szczęśliwa mama
kwiateczek oj uwazaj na kwiaty lepiej postaw wyrzej albo sie pozbac
ale skad masz brokule ? te sklepowe ?
ale skad masz brokule ? te sklepowe ?
reklama
kwiateczek
majowa mama `08
Wiki ja pracowalam na takiej fabryceoj napatrzylam sie a teraz tam jest moj chlopak i w ogole znajomi.On mi przynosi brokule,kalafiora i inne warzywa dla malego bo my malo jemy.G nie lubi a samej to nie zawsze sie chce ugotowac kawalek Pamietaj ze brokula musi byc ZIELONA kazda inna jest nie dobraJak bylismy w PL i te brokuly w sklepach lezaly zolte to mnie krew zalewala jak to moglo jeszcze lezec do sprzedazyi ludzie kupujaU nas tez czasem nie ma idealnej ale poprostu wycinam rozyczke malemu najlepsza i reszte wyzucampakowalismy tez ORGANICZNE ktore byly te same co reszta wiec ja nie wierze w te ekologiczne chyba ze sama masz warzywa w ogrodkureszte kupuje w sklepie takie same jak nam(nie ekologiczne bo sa 2-3 razy drozsze a nie roznia sie niczym)