reklama
jade
Zadomowiona(y)
też mi się wydaje, że jajko surowe to nie bardzo...
a ja dziś dostalam opieprz od mojej mamy, że tuczę malego, bo ja mu daję kaszkę na noc a moja bratowa byla u lekarza i powiedzial, że mleko wystarczy a kaszkami to się tylko tuczy dziecko. ja już nie wiem sama. od czasu jak dostaje kachy to przytyl bardzo i może nie potrzebnie? chyba jutro dam mu butlę z jedną lyżką kaszki na noc i zobaczę czy będzie się budzi.
ja się boję bo my z mężem mamy tendencje do tycia i jak się rozwali żolądek od malego to dupa. moja mama dawala mi mleko od krowy kaszki i te inne bo ciągle ryczalam a jak w kolejce stala to nei chcieli ejj przepuścić bo mówili że dziecko już starsze, a ja jeszcze mlodziutka bylam
a ja dziś dostalam opieprz od mojej mamy, że tuczę malego, bo ja mu daję kaszkę na noc a moja bratowa byla u lekarza i powiedzial, że mleko wystarczy a kaszkami to się tylko tuczy dziecko. ja już nie wiem sama. od czasu jak dostaje kachy to przytyl bardzo i może nie potrzebnie? chyba jutro dam mu butlę z jedną lyżką kaszki na noc i zobaczę czy będzie się budzi.
ja się boję bo my z mężem mamy tendencje do tycia i jak się rozwali żolądek od malego to dupa. moja mama dawala mi mleko od krowy kaszki i te inne bo ciągle ryczalam a jak w kolejce stala to nei chcieli ejj przepuścić bo mówili że dziecko już starsze, a ja jeszcze mlodziutka bylam
pola_1981
Majowa Mamusia Synusia
u nas podobnieNo więc co do rosołku, powiem tak, z gara wyciągam kawałek marchewki, pietruszki i selera dodaję również pierś z kurczaka wszystko w takich prawie równych proporcjach i blenderem to miksuje, następnie 3-4 łyżkami rosołu zalewam tą papkę żeby była rzadsza i karmię ją łyżeczka, pychaaaa, a dziś podobnie zrobiłam z krupnikiem i też wsuwała zjadła pół miseczki takiej dla dzieci jak są
Ja podaję co się da, no, sok Bobo Frut bo wydaje mi się najlepszy przecierowy nie pamiętam jakie są zalecenia ale jak butelka ma 300 ml to i przez cały dzień mi to wypije, jak się skończy to idzie w ruch herbatka, nie mam pojęcia ile ona pije, wiem że dużo i kupska są dwa razy dziennie oprócz tego mleko jakiś obiadek no i cóś na deser musowo - waga 6 mc 7580 jak by się kto pytał:-)
Schemat, schematem, a mój Zosiek ma gdzieś te schematy jak mu się pić chceeee
Z tym, że rosołek rozdrabniam mu widelcem. Do picia daję bobo fruta i herbatkę. Szymon na pewno wypija więcej niż 100ml, ale nie wyobrażam sobie, żeby mu nie podać pić, jak mu się chce.
Muszę ugotowac krupniczek i spróbowac mu dać.
U nas hitem jest bułeczka pszenna
Aniusia dajesz małej jogurciki? Jak ona je toleruje?
co do Danonków, to mojej koleżance pediatra powiedział, że dopóki dziecko pije mleko modyfikowane, to żeby nie dawała, bo w sumie będzie dziennie dostawał za dużo wapnia (tzn jej synek- nie lekarz )
Dziewczyny rzeczywiście macie racje...jajko ma być ugotowane na twardo a z niego wyciągniete żółtko! Ale szczeliłam!
Pola narazie jej danonka tego małego babanowego dałam dwa razy co drugi dzień(wiem, że to ma cukier itd), nie widze żeby jakoś inaczej sie zachowywała, płakała czy reagowałą alergicznie, moja nie chce pić mleka modyfikowanego.
Pola narazie jej danonka tego małego babanowego dałam dwa razy co drugi dzień(wiem, że to ma cukier itd), nie widze żeby jakoś inaczej sie zachowywała, płakała czy reagowałą alergicznie, moja nie chce pić mleka modyfikowanego.
_WiKtOriA_
Szczęśliwa mama
jejuu a ja kombinuje z moim maluszkiem moze dzis tez sprobuje z rosołem na szczescie mam wszystko swoje .. a co do kwesti przypraw ? zy moze wyciagac dla babla i puzniej doprawiac dla siebie
szopek
Mama Kniazia Burubara
Wiktoria- ja bym najpierw robiła wspólnie a potem odlała i pogotowała jeszcze w oddzielnych garach. Tak, zeby ten wasz mógł jeszcze przejść przyprawami.
Ja nie znoszę rosołu z " ekologicznego" swojskiego drobiu. Nie smakuje mi po prostu ( za mało chemii;-)). Choć gotuje go tak samo jak z kupnego to zawsze wychodzi mi mętny.
Po pierwszym dniu, niby nic nie było, ale po drugim już się chyba skumulowało. Zrobię rundkę mięsną (indyk, królik, cielęcina i ryba afkors) i wrócę do kurczaka dla sprawdzenia czy oby na pewno to od niego.
.
Ja nie znoszę rosołu z " ekologicznego" swojskiego drobiu. Nie smakuje mi po prostu ( za mało chemii;-)). Choć gotuje go tak samo jak z kupnego to zawsze wychodzi mi mętny.
Po pierwszym dniu, niby nic nie było, ale po drugim już się chyba skumulowało. Zrobię rundkę mięsną (indyk, królik, cielęcina i ryba afkors) i wrócę do kurczaka dla sprawdzenia czy oby na pewno to od niego.
.
_WiKtOriA_
Szczęśliwa mama
szopek wpolczuje reszte odpowiem na zamknietym
Szopek może to ciemieniucha. Niki miała już 3 razy. Za pierwszym razem też jej się na brwiach łuszczyło no i cała głowa. Spróbuj preparatu olejuszka do kupienia w aptece.
Niki zjadła dzisiaj cały słoiczek jabłuszek z kaszką manna gerbera. Po poludniu spróbujemy dać żółtko w jakimś obiadku.
Niki zjadła dzisiaj cały słoiczek jabłuszek z kaszką manna gerbera. Po poludniu spróbujemy dać żółtko w jakimś obiadku.
kwiateczek
majowa mama `08
Wiecie,napisalam o schemacie ale u nas tez to nie dzialaw ogole nie pijekupki ma calkiem nie zle wiec chyba ok.Poza tym baaardzo sie slini wiec ma w sobie wystarczajaco wody
Ja dzis dodaje jabluszko do zupki,zobaczymy czy zje:-) co do zoltka to myslalam ze surowe zucic do zupki i zagotowackurcze dobrze ze nie podalam jeszcze
Zapomnialam wczoraj o rosolku,zawsze przyprawiam dosyc duzo wegety a G to wogole jakby sama sol jadlnie moge go oduczyc
Ja dzis dodaje jabluszko do zupki,zobaczymy czy zje:-) co do zoltka to myslalam ze surowe zucic do zupki i zagotowackurcze dobrze ze nie podalam jeszcze
Zapomnialam wczoraj o rosolku,zawsze przyprawiam dosyc duzo wegety a G to wogole jakby sama sol jadlnie moge go oduczyc
reklama
_WiKtOriA_
Szczęśliwa mama
a moge dac mu troszke makaronu ? do tego rosolu ?