reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

Puchatko ja kupilam mojemu synkowi ale on stwierdzil ze lepiej jest je zgniezc w raczce i niz wziac do buzi:-D:-D fajne sa bo rozpuszczaja sie w buzi:-)moja bratowa je dwala od dawna a maly jest starszy o 7 tyg wiec kupilam i ja:-)Konradek sprobowal ale zrobil taka mine:baffled:za sucho mu chyba bylo:-D:-D

reklama
MOja dzisiaj po raz pierwszy zjadła 100g zupki:tak: Normalnie jestem happy.Oczywiście kręciła się przy tym jedzeniu ale dałysmy radę:tak: Chrupków jeszcze nie dałam bo na razie zupka była. Wieczorkiem dam jej poglimać. na pewno będzie zadowolona:tak:

Nie nie daję cyca. Zazwyczaj daję jej obiadek 2 godziny po cycku. jak dam później to nie chce jesć bo za wolno dla niej i z cycka lepiej i szybciej. Już nie wiem co mam robić żeby więcej jadła

iwonka moja też mało zupki jada.... góra 80g ale z reguły to max 50g i połowa to mósi być marchewka a reszta inne...:baffled:

Amelka dziś jedząc obiadek, potem deserek, a potem kaszkę na podwieczorek tak słodko robiła "mmmm", że jej smakowało, aż słodko było posłuchać tego mruczenia, przy każdej podanej łyżeczce normalnie :-):tak:
No to lubię właśnie jak mała pałaszuje i robi mmmmm
dziewczynki, a czy dawałyście już może swoim maluszkom chrupki kukurydziane? w ubiegłym tygodniu byli u nas znajomi z kolegą Mateo starszym o 4 miesiące i on wsuwał takie długie pałeczki kukurydziane i Mati tak strasznie chciał, to mu daliśmy 1. Strasznie mu smakował..:laugh2::laugh2:
nie mówiąc o tym, że wszystko dookoła było kukurydziane...
i jak bylismy na szczepionce, to mówiałm, pediatrze, że mu dajemy takie chrupki i ona powiedziała, ze to bardzo dobrze....tylko, że ja mam wrażenie, że u niej jakoś wszystko jest bardzo dobrze :baffled:
Chrupki nie mają wielkiej wartości odżywczej, ale uczą dziecko samodzielnego gryzienia i przyjemnie masują obolałe dziąsła.:tak:

Ja nadal nie kumam bazy z tym glutenem, nie zagłębiałam się w temat:eek:
A żółtko zagości u nas w menu może w następnym tygodniu. Wszytkie mięska już obczailiśmy kurczaczka, jagnięcinka, cielęcinka, królik, indyk wszytsko samkuje temu dziecku, nie mogę narzekać:tak::-)

Moj tez robi mmmm jak je i tylko dzioba otwiera zeby mu dawac jak cos mu smakuje ale przewaznie wszystko lubi...............................................tylko nie butle:tak:
Dzis mu budyn waniliowy zrobilam zobaczymy czy bedzie mu smakowal ??:-)

reklama
Do góry