reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

Wiki ale te kilka ziarenek ryzu gotujesz oddzielnie?

A ja chcialam tylko napisac do mam sloiczkowych ze jak teraz kupilam bobovite po 6 miesiacu to konsystencja nie jest juz taka papkowata ,sa dos duze kawaleczki jedzonka.Kaludia to nie podeszlo,miala odruch wymiotny. Jak pamietam za czasow Vanesski to takie grubsze kawalki byly nie wczesniej niz chyba kolo 9 miesiaca....

reklama
ja jak zrobie za gesta zupke to malego tez pociaga:dry:mam kolezanke i jej synus ma 10 mies.pamietam ze jak mu robila grudki to malego tez pociagalo,nie chcial jesc i musiala mielic:dry:dlugo tak bylo.teraz widelcem tylko rozklepie:-D:-Dale mi sie napisalo:-D

Iwonka wszystko gotuje oddzielnie jak mu pare razy miesko gotowalam to wyciagnelam warzywa i wody troszke i wrzucilam mieso ze wszystkim tak robie sra**** jest no ale co zrobic... czesto gotuje marchew z naszymi ziemniakami bo ich nie sole .. ale to tylko jak je marchewke i ziemniaka tylko potne w cienkie paseczki to razem sie szybko ugotuje
ogolnie moja mama mowi ze sie "pieszcze " z nim ale jakos samo tak

acha w sumie nie daje pare ziarenek bo jak to wylowic wsypuje lyzke na przyklad przelewam przez sitko i biore ile chce :)

Kwiateczek no wlasnie ja musialam widelcem rozgniesc troche bo nie zjadlaby,jeszcze dla niej widocznie zawczesnie
Wiki pytalam bo myslslam ze ryz razem gotujesz z warzywami a ze napisalas ze dlugo go gotujesz to pomyslalam ze witaminki wszystkie uciekna ;-)

Iwonka wiesz myslam zeby gotowac w ten sposob ze gotowac ryz a puzniej dodawac pod koniec warzywa ... no ale jakos tak ta woda metna niewiem musiala bym posmakowac bo jak mi cos nie smakuje to mu nie daje ogolnie soli malo uzywam teraz w sumie wcale bo ziemniakow tez nie sole ... wiec mdle zupki synusia mi smakuja to mu daje ;-) a wiec musiala bym zobaczyc jak to smakuje bo ja dodaje wode z warzyw zeby zadsze byly a druga sprawa no to wiadomo ryz zapycha ... wiec moglby zatwardzenia dostac od takiej wody :baffled:
Ale wymyslam czubek pomyslicie :sorry2:
Ogolnie jest tak
marchew ziemniak miesko
ryz buraczek marchew
marchew buraczek ziemniak
marchew ziemniak
ziemniak buraczek
miesko pare razy jadl robione przezemnie ale tak tyci bo niewiedzialam ile dac ale smak byl inny jak wymieszlam ...
acha mam zamrozona dynie w kostach ale problemy brzuszkowe po niej niewiem czy za duzo jej dalam czy co narazie sie wstrzymalam z nia

Iwonka, też zauważyłam ostatnoo w Gerberku takie większe cząsteczki, ale Ami je bez problemu je, dziwiło mnie tylko, że już są takie grudki :baffled:

Moj maly wszystko je tylko z lyzki, gotuje mu obiadki wrzucam tam miesko np wieprzowe, jablko, cebulka, ziemniaczek, marchewka, pietruszka, groszek, kapustka, no wszystko co mam w domu i jeszcze ani razu po tym nie byl chory:tak:
Tylko po mleku zdarzalo mu sie wymiotowac ale staram sie mu dawac mleko rano w ciagu dnia troszke i na wieczor ale nie wypija za duzo. Tylko przez sen wsysnie wiecej:-)

Iwonka, pisałaś, że Klaudia nie chciała bobovity na początku, a teraz je dania z mięskiem. Z racji tego, że już wcześniej nakupowałam trochę bobovitków i leżały, postanowiłam spróbować i podałam jej dzisiaj obiadek z indykiem. Wyobraź sobie, że zjadła :szok:, może nie z takim smakiem jak gerbera, ale zawsze.:rofl2:

reklama
podziwiam niektóre maluchy jak wcinają te obiadki słoiczkowe:eek: dla mnie jest to nie do przejścia, wczoraj ugotowałam rosół to zjadła ze 20 łyżeczek, w życiu tyle by zupki słoiczkowej nie zjadła:no:, dlatego postanowiłam jej nie kupować, po co ma się męczyć ona i ja, wczoraj przełożyłam resztę jej rosołku do słoiczka po jakimś deserku a dziś przygrzałam jej ten rosołek w podgrzewaczu no to cały zjadła i jak by jeszcze było to pewnie by wsunęła:-).
Mój mąż mówi, że jak mi się chce dla niej gotować to super rewelka !!!
zobaczymy, polecam Wam stronę z przepisami dla maluchów
Jadłospis doskonały - porady - www.osesek.pl - Z miłości do Dziecka. Portal dla Rodziców

Do góry