reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

Kupilam znow bebilon 2 bo : bebiko nr 2 jest powyzej 6 miesiaca to przeciez nie zabardzo zeby przechodzic z 2 na 1 ? Ale za to mam bebiko nr 2 na noc od 4 miesiaca,z kleikiem kukurydzianym i ryzowym.Chyba bede do konca 5 miesiaca dawac bebilon i wtedy dopiero przejde na bebiko 2.
Ja daję Bebiko 2, tak powiedziała pediatra.
No i w końcu u nas się ustalił rytm karmień, narazie jeszcze mieszany:
7:00-8:00 cycuś
10:00-10:30 kaszka ryżowa smakowa 100 ml (2 łyżeczki żeby było gęste), dopijamy ok 50 ml mleczko
13:30-14:30 obiadek (słoiczek)
16:00 mleczko 180 ml
17:30 owoce (słoiczek)
19:30 cycuś
między 3:00-5:00 cycuś
ale wkrótce mam zamiar odstawić całkowicie i wtedy chcę podawać kaszkę na noc (ewentualnie dopijając troszkę mleczkiem z butelki), jednak podaję od początku wszytskie posiłki łyżeczką (kaszki też).
I mam pytanie jak to zrobić? Czy kaszkę podać przed kąpielą czy po kąpieli.
Nie chcę dawać z butelki przez smoczek. Warto żeby od razu nabrała nawyków że po umyciu ząbków nic nie jadła.
W nocy tez mam zamiar podawać tylko wodę, choć narazie nie za bardzo jej smakuje i bawi się smoczkiem.

reklama
Iwonka nie można tak sobie samemu zmieniac mleka... pamiętam jak z Majutkiem chciałam zmienić to dostałam ochrzan od pediatry, że nie wolno. My dajemy od początku bebilon jednemu i drugiemu dziecku. Kaszkę bananową daję na noc i rano- to ulubiona kaszka misia

Mieszkam w Anglii kupilam malemu kaszke organix tylko nie bardzo wiem ile tego dac na ile mleka jezeli mam zamiar karmic butelka?:eek: Pozatym daje mu biszkopty z mlekiem z butli i zupki jarzynowo-miesne ale to czasami. No i od dzis zaczynam mu dawac kaszki takie na sniadanie lyzeczka nawet niezle mu to smakuje tylko nudzi sie szybko i chce robic cos innego w miedzyczasie heheh:-)

Klaudynka- moj Adas jje 4- 5 butelek mleka na dzien w tym deserek jeden sloiczek i miseczke zupki teraz juz mojej bo nareszcze kupilam Blender:-):-):-):-):-)

u mnie nudy troche sie dzialo ale narazie spokoj adas grzeczny nie choruje wiec spokoj:sorry::sorry::sorry::sorry:

Kamilka <wow> 4/5 niezle Moj Darek rano jak wstanie zjada kaszke łyżeczka puzniej jablko, obiadek, posilek mleczny(kaszka,mleko, lub biszkopt z mlekiem) no i puzniej na noc dostaje w zaleznosci co jadl wczesniej jesli kaszke to mleko jesli mleko to kaszke ... czasami jablko dostaje dwa razy dziennie jak wiem ze kupy nie moze zrobic skrobie mu lyzeczka i tak zjada troszke zawsze

Wiktoria dla ciebie to duzo czy malo?? bo Adas jje mleko o 6, 10,14 i 18 a w miedzy czasie rano jablko potem zupka kaszki samej mu nie daje bo nie chce to miszam mu kaszke z mlekiem rano i na wieczor ... ostatnio daje mu Danio troche lyzeczka albo herbatnika.. bo mam problem bo on sam oprocz palcow nie bierze nic do buzi.. ani zabawki ani chrupka nic...:sorry::sorry::sorry::sorry:

Kamilka87 to Twoj maluch strasznie duzo je w porownaniu do mojego on gora 4 butle zjada dziennie zageszczone biszkoptem czasem z klaikiem no i zupki mojej roboty bledowane ale tego to tylko kilka lyzeczek i nudzi mu sie :eek:Nie wiem czemu ale jak zje za duzo to wymiotuje i takie jego jedzenie jakie robisz przerwy pomiedzy posilkami??Pozdrawiam:-)

moje dziecko je mniej wiecej tak
4-5 butla
8 jogurcik
11 butla
14-15 obiadek
18 kaszka (lub butla)
20 butelka zageszczona kleikiem

reklama
A moj je w miare tak:
6 butla zageszczona kaszka
9.00 deserek
10.00 butla
13.00 obiadek(miseczka zupki)
14.00 butla i 18 butla zageszczona z kaszka

i wlasnie mnie dziwi to ze mimo ze zje zupke to dalej za godzine i tak musi mleko wypic...:eek::eek:

Do góry