reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

Kupilam znow bebilon 2 bo : bebiko nr 2 jest powyzej 6 miesiaca to przeciez nie zabardzo zeby przechodzic z 2 na 1 ? Ale za to mam bebiko nr 2 na noc od 4 miesiaca,z kleikiem kukurydzianym i ryzowym.Chyba bede do konca 5 miesiaca dawac bebilon i wtedy dopiero przejde na bebiko 2.
Ja daję Bebiko 2, tak powiedziała pediatra.
No i w końcu u nas się ustalił rytm karmień, narazie jeszcze mieszany:
7:00-8:00 cycuś
10:00-10:30 kaszka ryżowa smakowa 100 ml (2 łyżeczki żeby było gęste), dopijamy ok 50 ml mleczko
13:30-14:30 obiadek (słoiczek)
16:00 mleczko 180 ml
17:30 owoce (słoiczek)
19:30 cycuś
między 3:00-5:00 cycuś
ale wkrótce mam zamiar odstawić całkowicie i wtedy chcę podawać kaszkę na noc (ewentualnie dopijając troszkę mleczkiem z butelki), jednak podaję od początku wszytskie posiłki łyżeczką (kaszki też).
I mam pytanie jak to zrobić? Czy kaszkę podać przed kąpielą czy po kąpieli.
Nie chcę dawać z butelki przez smoczek. Warto żeby od razu nabrała nawyków że po umyciu ząbków nic nie jadła.
W nocy tez mam zamiar podawać tylko wodę, choć narazie nie za bardzo jej smakuje i bawi się smoczkiem.

reklama
Iwonka nie można tak sobie samemu zmieniac mleka... pamiętam jak z Majutkiem chciałam zmienić to dostałam ochrzan od pediatry, że nie wolno. My dajemy od początku bebilon jednemu i drugiemu dziecku. Kaszkę bananową daję na noc i rano- to ulubiona kaszka misia

Mieszkam w Anglii kupilam malemu kaszke organix tylko nie bardzo wiem ile tego dac na ile mleka jezeli mam zamiar karmic butelka?:eek: Pozatym daje mu biszkopty z mlekiem z butli i zupki jarzynowo-miesne ale to czasami. No i od dzis zaczynam mu dawac kaszki takie na sniadanie lyzeczka nawet niezle mu to smakuje tylko nudzi sie szybko i chce robic cos innego w miedzyczasie heheh:-)

Klaudynka- moj Adas jje 4- 5 butelek mleka na dzien w tym deserek jeden sloiczek i miseczke zupki teraz juz mojej bo nareszcze kupilam Blender:-):-):-):-):-)

u mnie nudy troche sie dzialo ale narazie spokoj adas grzeczny nie choruje wiec spokoj:sorry::sorry::sorry::sorry:

Kamilka <wow> 4/5 niezle Moj Darek rano jak wstanie zjada kaszke łyżeczka puzniej jablko, obiadek, posilek mleczny(kaszka,mleko, lub biszkopt z mlekiem) no i puzniej na noc dostaje w zaleznosci co jadl wczesniej jesli kaszke to mleko jesli mleko to kaszke ... czasami jablko dostaje dwa razy dziennie jak wiem ze kupy nie moze zrobic skrobie mu lyzeczka i tak zjada troszke zawsze

Wiktoria dla ciebie to duzo czy malo?? bo Adas jje mleko o 6, 10,14 i 18 a w miedzy czasie rano jablko potem zupka kaszki samej mu nie daje bo nie chce to miszam mu kaszke z mlekiem rano i na wieczor ... ostatnio daje mu Danio troche lyzeczka albo herbatnika.. bo mam problem bo on sam oprocz palcow nie bierze nic do buzi.. ani zabawki ani chrupka nic...:sorry::sorry::sorry::sorry:

Kamilka87 to Twoj maluch strasznie duzo je w porownaniu do mojego on gora 4 butle zjada dziennie zageszczone biszkoptem czasem z klaikiem no i zupki mojej roboty bledowane ale tego to tylko kilka lyzeczek i nudzi mu sie :eek:Nie wiem czemu ale jak zje za duzo to wymiotuje i takie jego jedzenie jakie robisz przerwy pomiedzy posilkami??Pozdrawiam:-)

moje dziecko je mniej wiecej tak
4-5 butla
8 jogurcik
11 butla
14-15 obiadek
18 kaszka (lub butla)
20 butelka zageszczona kleikiem

reklama
A moj je w miare tak:
6 butla zageszczona kaszka
9.00 deserek
10.00 butla
13.00 obiadek(miseczka zupki)
14.00 butla i 18 butla zageszczona z kaszka

i wlasnie mnie dziwi to ze mimo ze zje zupke to dalej za godzine i tak musi mleko wypic...:eek::eek:

Do góry