reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

Iwonka ja daje mleko bebiko i daje kaszki bobovity wiesz jak dajesz bebilon moze lepiej dawaj kaszki bobovity ale z drugiej strony skoro toleruje Klaudiusia mleko bebilon i kaszki nestle to chyba nie ma problemu ;-)

a ja mam takie pytanie jak przestawialyscie dzieci na mleko nastepne bo ja nie moge boli go brzuch jest nie spokojny po bebiko 2 a daje juz dlugo jedynke chyba z dwa mc daje mu 2 raz dziennie czasami dwa ale sa cyrki :baffled:czy tak moze byc zze nie toleruje bebiko dwa czy moze poprostu jeszcze nie czas... ale z drugiej strony zaraz 7mc sie zacznie a tam do ukonczenia 7 jest :baffled:

Po nanie robil zielone kupy i czy mozliwe ze jak wroce na nan ale 2 to bedzie ok ? wczoraj patrzalam na bebilon i jak to nie wyjdzie nie bede miala innego wyjscia a sa jakies inne firmy z mlekami bo ja znam chyba trzy

reklama
Iwonko ja to rozwiązałam w ten sposób że skoro mała dostaje NAN to z nestle daje mleczno ryżowe a z bobovity tylko ryżowe i jest oki bo one różnią się troszkę smakiem i konsystencją więc jest ciekawqiej w jadłospisie :tak::tak:
Wiktoria ja Majkę przestawiłam od dnia żadnego mieszania ani takich rzeczy tak poradziłam mi nasza p[ediatra ze takie mieszanie to nie jest dobre bo te mleczka się troszkęjednak różnią i potem układ trawienny może wariować :tak:

Wiktoria- ja zmieniłam ot tak, po skończeniu puszki. Nic nie mieszałam. Tak jak pisze Puchatka, różnią się składem i może takie mieszanie spowodować bóle brzucha lub cyrki z kupą.
Ze zmiany nie jestem zadowolona, Miko wali szare kupy w dodatku ma niewielkie - ale jednak- objawy alergii. Wyczytałam, ze dodali do 2 olej sojowy. Totalna głupota- soja jest zdaje się mocno alergizująca, to po co dawać do preparatu dla alergików. Kupiłam słoiczkowe warzywka z bobovity które też maja soję, żeby sprawdzić czy objawy sie nasilą, wtedy to na pewno była by wina soi. Nic sie nie pogorszyło, nic nie poprawiło. Więc chyba jednak ok , ale i tak zdania jestem, ze soję mogli sobie darować.

Jade- Dominik nie bardzo lubi jeść z butelki , choć pije z niej od urodzenia. Co się da to daje łyżeczką. Jak nie chce zjeść normalnego mleka, mocniej zgęszczam i daje łyżeczka i je aż mu sie uszy trzęsą. Jest raczej z chudszych dzieci.

Iwonka- zgadzam sie z Puchatką, nie ma co mieszać producentów mleka.

Ostatnia edycja:
Kupilam znow bebilon 2 bo : bebiko nr 2 jest powyzej 6 miesiaca to przeciez nie zabardzo zeby przechodzic z 2 na 1 ? Ale za to mam bebiko nr 2 na noc od 4 miesiaca,z kleikiem kukurydzianym i ryzowym.Chyba bede do konca 5 miesiaca dawac bebilon i wtedy dopiero przejde na bebiko 2.

Niestety zapomnialam dodac ze po zmianie z dnia a dzien byl meksyk jeszcze wiekszy probowalam tez powoli i nie da rady....z dnia na dzien bylo jakis czas temu ....moze jeszcze raz sprowac ale skoro po 1 butelce go bolal po nastepnej tez napewno ... dodam ze te dni byl tylko na mleku i piciu dla pewnosci ..

A co sadzicie zeby sprobowac NAN 2 ? Po jednce robil zielone mozliwe ze po 2 bedzie ok ... skoro bebiko 1 tak a dwojka nie to chyba mozliwe ..
Narazie daje bebiko jeden ale duzo czasu mi nie zostalo wiem ze dla niegi lepiej bylo by gdyby juz jadl 2

Wiktoria jest jeszcze mleko Hipp
Mleko modyfikowane HiPP 2 BIO - Mleka modyfikowane HIPP - artykuł

Mleko modyfikowane HiPP 2 Probiotyczne - Mleka Probiotyczne HiPP - artykuł

Kupiłam wczoraj soczek bobofrut od 4 miesiąca ( jabłko, marchew). Nie przeczytałam etykiety wiec dopiero w domu okazało się, ze ma cukier. Soczek jest po prostu ulepkiem. Dominik krzywił się strasznie wiec ja spróbowałam, był tak słodki , ze aż mnie zemdliło. Już Kubuś-Pysio-Leon są mniej słodkie.
Nie rozumiem dlaczego wciąż piszą, ze to takie zdrowe skoro dowalają tyle cukru- przecież jabłko i marchew są słodkie same w sobie.
Do dań dodają sól ( jodowaną ,żeby niby zaspokoić zapotrzebowanie na ten pierwiastek).

Ja też kupiłam taki soczek i nie wyczaiłam cukru w składzie, jest tylko sok jabłkowy, jabłka, marchew, woda i witamina C. Jak to możliwe??:szok:

Panna migotka Szopek pewnie kupila sok jablkowo marchwiowy od 5mca
skladniki.png
sok jabłkowy (33,4%), jabłka (26,3%), marchew (24,8%), woda, cukier, witamina C

A Ty moze kupilas taki jak ja podaje Ani czyli sok jablkowy z dodatkiem marchwi od 4mca
skladniki.png
sok jabłkowy (63,1%), marchew (20%), jabłka (11,5%), woda, witamina C

A ja myslalam ,ze wszysatkie bobo fruty sa bez dodatku cukru.
Ostatnio w jakims programie o zdrowym odzywianiu sie mowili, ze sok owocowy moze miec napis ,ze nie ma dodanego cukru jesli dodali go mniej niz 15g /1l soku.

Ostatnia edycja:
Panna migotka Szopek pewnie kupila sok jablkowo marchwiowy od 5mca
skladniki.png
sok jabłkowy (33,4%), jabłka (26,3%), marchew (24,8%), woda, cukier, witamina C

A Ty moze kupilas taki jak ja podaje Ani czyli sok jablkowy z dodatkiem marchwi od 4mca
skladniki.png
sok jabłkowy (63,1%), marchew (20%), jabłka (11,5%), woda, witamina C
Tak, ja się pomyliłam, ten jest po 5 miesiącu. Dominik samego jabłkowego też niet, to chciałam z takim przecierowym spróbować.
A ja myslalam ,ze wszysatkie bobo fruty sa bez dodatku cukru.
Ostatnio w jakims programie o zdrowym odzywianiu sie mowili, ze sok owocowy moze miec napis ,ze nie ma dodanego cukru jesli dodali go mniej niz 15g /1l soku.

Też o tym pomyślałam, jak doczytałam, ze ma cukier, że do jakiegoś progu nie trzeba zgłaszać, więc skoro piszą to nawalili ile wlezie.Oglądałam program na TVN Style gdzie o tym mówili. Akurat miałam otwartego Leona z Hortexu ( dla starszych dzieci i dorosłych-przecierowy marchew , banan, jabłko) i on jest mniej słodki.
Wychodzi na to, ze trzeba sobie wziąć krzesełko do sklepu, usiąść przy półce i czytać, czytać i jeszcze raz czytać.Nie wiem po co dodali cukier jabłko i marchew są z natury słodkie.

reklama
Szopek ogladalysmy ten sam program :tak::-)
Ten sok jablkowy z dodatkiem marchwi jest slodki wiec ciekawe po co robia taki dosladzany :baffled:

Do góry