reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

reklama
to bylo tak ze jadl sama marchewke ziemniak i mu chyba zbrzydlo i nie jadl jakis czas a teraz je znowu ale robie tak ze raz dodaje buraczka raz nie raz ryz drugi raz bez ryzu ... wiecej marchewki a innym razem wiec ziemniaka mozna tak naprawde duzo w smaku zmienic ... a darek t wogole kartofel taki uwielbia ziemniaki ja nawet nasze przestalam solic i mu daje a on az sie trzesie za nimi

dziewczyny, jak dajeciekaszkę to mocno zagęszczacie czy tylko trochę i z butli dajecie?
ja kupilam ten specjalny smoczek aventu ale on mi tylk oryczy nie wiem, czy za mocno mu leci a kurcze nie chce mocno zagęszczać i podawać lyżeczką bo go utuczę

jade ja mojemu malemu do mleka 150ml wsypuje dwie trzy miarki od mleka i sie wtedy ladnie najada bo tak samo mleczko nie zabradzo bo ostatnio z niego zarlok sie zrobil ... a raz dziennie na gesto tak lyzeczka daje
acha ja mu daje dwie trzy miarki kleiku ryzowego albo kaszki ryzowej a jak robie na gesto to mleczno ryzowej ;-)uzywam trojprzeplywowego z regoly biore na 2 ale fdaktycznie jak samo mleko to nawet na 1 mocno leci ale ja zawsze zageszczam kleikiem albo kaszka ... roznie raz tak raz tak :-D

Dzięki Wiktoria - no tylko mój adaś nie chce pić z tego trojprzeplywowego, no nic będę próbować. A może tak się przyzwyczail i woli z lyżeczki.

jade ale to z jednej strony super je łyżeczka chetnie szkoda ze nie mozesz mu zageszczac mleka bo przez zwykly chyba nie poleci no a rosna dzieciaczki nasze a samo mleczko to moze sie tak nie najesc

reklama
Dziewczyny jakie dajecie kaszki dla dzieciaczkow? Pytam bo np kaszki nestle sa na bazie mleka NAN a kaszki bobovity na bazie mleka bebiko czy Bebilonu.... i teraz tak mysle ze jesli wolalabym kupowac kaszki mleczno ryzowe Nestle wiec i mleko tez powinnam dawac Nan a nie bebiko czy odwrotnie bo po co mieszac ...

Do góry