szopek
Mama Kniazia Burubara
a ja znow z pytaniem do was, wiem ze ten temat byl juz poruszany ale nie mam czasu przy tym moim malym urwisie na przegrzebywanie forum za co wybaczcie A mianowicie chodzi o zageszczanie mleka dla dziecka czym zageszczac i w jaki sposob. Do tej pory mialam maly kontakt z dziecmi butelkowymi bo moja tylko byla na piersi ale od jakiegos czasu woli butelke tylko taka flacha starcza jej na bardzo krotko,jest glodna co 2 godzinki. Slyszalam cos ze zagęszcza się kleikiem,ale jakim i jak?
ja kupuję kukurydziany kleik bo dla odmiany nigdzie nie widziałam ryżowego. Wsypuje do gotowej butli z mlekiem i czekam parę minut, żeby napęczniało ( oczywiście potrząsam butlą dla rozmieszania). Suchy kleik smakuje jak roztarte flipsy- czyli chrupki kukurydziane dla dzieci( te bezsmakowe, kiedyś były z takim królikiem na paczce a teraz to już różnie). Myślę nawet, ze to to samo.
U mnie jest tak- proporcje: 150 wody + pieć miarek nutramigenu+ 1 max 2 miarki kleiku.Wtedy mogę używać normalnego smoczka ( przepływ wolny, czylli od 3 miesiaca). Jesli zagęszczam kaszką ( i jeśli bym dała więcej keliku teoretycznie) to już musiałabym dać smoczek trójprzepływowy. mozesz