reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

reklama
Wiecie co mi sie wydaje ze to poprostu trzeba znalesc taki "zloty srodek" na zasadzie znam swoje dziecko wiem na ile jest sline ...
Np moj Darek nigdy nie mial problemow typu wysypki krostki i rozniaste takie wiec juz od dwoch mc jest na nszym proszku a nie ktore mamy piora specjalnym po dwa lata ...

szopek mi sie kiedys podobal ten wozek ale jest za bardzo jak krzeslo taki widzialam podobny w sklepie i tez bym darka tam nie posadzila nawet nie pytalam czy sie plasko rozklada

Szopek, zgadzam się z Tobą - widziałam tego Maclarena, też bym tam dzidzi nie woziła. Miki ma już prawie 5 miesięcy, a ja go nie układam na płasko w spacerówce Peg Perego - jeszcze wpinam go w foteliku samochodowym.
Oczywiście, żeby nikt nie pomyślał, że wożę dziecko na spacer w foteliku, dodam, że na spacery jeździ nadal w gondoli ;-)

A moja kumpela mieszkająca w USA wkładała 3-tygodniowego noworodka do nosidełka. Bo tam nie ma limitu wieku. No to jej uświadomiłam, że jednak powinien być....

mi sie wydaje ze dziecko pol roczne lepiej zeby sobie bylo w takiej pozycji pol lezacej lub pol siedzacej niz krzywym lezec mojej szwgierki dziecko spalo tak przez pol roku :wściekła/y: nie mialo lozeczka ...
Ja nie mam innego wyjscia Darek nie miesci sie w gondoli i co zrobie kupie drugi gleboki ...
Ja juz dlugo jezdze bez wkladu dla noworodka ale pod tym wkladem jest taka deska usztywniajaca w materiale na zameczek ja to wyciagnelam wlozylam do rozlozonej spacerowki polozylam taka gabke jak byla w tym w kladzie kocyk i smigalismy a teraz to on juz niechce lezec na spacerze bo zadko na spacerze spi i jest w pozycji polezacej

Ola K o jakim nosidelku mowisz takim jak fotelik samochodowy ?

Wiktoria, jeżeli pytasz o nosidełko, do którego moja koleżanka pakowala biedną córeczkę to było to takie nosidełko, które zakładasz na siebie i w ktorym dziecko jest w pozycji pionowej. U 3-tygodniowego noworodka jakieś w ogóle koszmarne obciążenie kręgosłupa, bioder.... :baffled:

A w moim Peg Perego które rozkłada się na płasko, jest przez środek takie usztywnienie, ale ogólnie całość nie jest usztwywniona (bo to jest wózek parasolka) i ja będę w nim Mikiego kłaść za jakiś czas ale teraz jeszcze nie.
Mam spacerówkę usztywnioną - emmaljungę - ale na razie Miki jeździ w gondoli, mieści mi się jeszcze ze śpiworkiem, on na ogół na spacerze szybko zasypia więc nie ma jeszcze potrzeby zmieniać. Niebawem przestanie się mieścić w gondoli i wtedy założę mu spacerówkę.

No, to na tyle o rozszerzaniu diety hihih ;-);-)

Do mamuś gotujących zupki dla maluszków:

Co już wprowadziłyście do zupek?
Ja jestem dopiero na etapie marchewki i ziemniaczka. Dodaję do zupki odrobinę oliwy z oliwek.
A Wy jak przyrządzacie Swoje zupinki?:tak:

Do mamuś gotujących zupki dla maluszków:

Co już wprowadziłyście do zupek?
Ja jestem dopiero na etapie marchewki i ziemniaczka. Dodaję do zupki odrobinę oliwy z oliwek.
A Wy jak przyrządzacie Swoje zupinki?:tak:
Tak samo+ pietruszka ( malutko). Czasami dodaje więcej wody i dodaje kaszkę ryżową
Dominik ma chyba spaczony gust Nutramigenem ( śmierdzący surowymi ziemniakami), bo musiałam sporo eksperymentować,żeby wymieszać idealna dla niego zupkę - Przede wszystkim ziemniak, trochę marchewki, jeszcze mniej pietruszki.

Ja osobiscie jak dalam pierwszy raz piertuszki pare dni temu to byl sttraszny bol brzucha.... nic innego nie dawalam chyba ze przypadek poprostu z kolka taka ale narazie odstawilam poczekam z ta pietrucha a dalam jej doslownie kawaleczek taki malenki .. Ja tez czasami dodaje kleiku ryzowego
Myslalam zeby sprobowac moze wrzucic pare zairenek ryzu zamiast niego ale sie wstrzymuje jakos tak

dziewczyny wyobrazcie sobie ze jako niedoswiadczona mama dalam dziecku do zupki troszke selerka i mala dostala uczulenia,poszlam do alergologa a on na to ze to seler,wiec uwazajcie bo podobno bardzo uczula

reklama
Wiktoria - a nie obawiasz się że może się mała zakrztusić ? a widzisz pietruszka też może uczulić. Miałam ją wprowadzić jako 3 warzywko ale może w takim razie co innego jej dam:tak:

Marlene - o tym selerze to też nie słyszałam, ale dobrze wiedzieć. ja ogólnie za nim nie przepadam więc pewnie i tak bym małej nie dała go:tak:

Do góry