reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

Ja również sama gotuję Szymonkowi (oczywiście nie tylko, bo je tez zupki z gerbera), ale staram się.
Oprócz normalnych posiłków, to moje dziecko dostaje do spróbowania różne rzeczy.
Stosuję zasadę, co mu nie zaszkodzi, to może to jeść-oczywiście bez szaleństw.
Mój synek próbował już zupki pomidorowej (z przecieru z własnych pomidorków), je biszkopta z mlekiem, brzoskwinie, gruszki, próbował bułkę wrocławską i mięso z kurczaka.
Jadł też ziemniaczka z masełkiem... płakał, jak mu zabierałam :-)

Natomiast zupkę robię z ziemniaczka, marchewki i pietruszki. Uważam z marchewką, bo ma po niej zaparcia.

Pisałyście o marcówkach. Mojej kolezanki córeczka 2dni temu skończyła 7 miesięcy i wczoraj byłam w szoku jak jadła kasze gryczaną z sosem mięsnym :baffled:, ale ona je prawie wszystko, co oni.

reklama
pola ja tez tak robie ostatnio "lizał" kabanosa ale byl krzyk jak mu zabralam ...
daje mu posmakowac wszystkiego no ale to nie jedzenie ...
Kurczaka nie dawalam

Kurcze ubieralam sie na spacer patrze a maly spi teraz musze siedziec i czekac az wstanie posprzatalam rano, pranie wczoraj wieczorem .... Wy tak robicei ze wieczorem sprzatacie jak maluszki juz spia czy rano ?

Ja wczoraj tak jak pisałyście próbowałam wprowadzić gluten kaszką z Hippa No i co? Mądra wsypałam tylko pólł łyżeczki a tu nie przeleci przez ten nasz smoczek No to dziś tata kupił odpowiedni mam nadzieje i spróbujemy
W sumie ja też mam zamiar małej coś ugotować zobaczymy co mi wyjdzie:tak:

Oj, jak tak czytam, co Wasze dzieciaczki wcinają, to straaaasznie zazdroszczę ;-) Mój cycol nie toleruje nic, poza piersią.
Już od ponad 3 tygodni codziennie próbuję przyzwyczajać go do czegoś innego i nic. Bojkutuje i butlę i karmienie łyżeczką. Albo pluję tym jedzeniem albo płucze sobie nim gardlo i wypluwa albo udaje że baaardzo chce mu się spać jak tylko zaczynam karmienie, po czym jak odstawiam butlę z której oczywiście nic nie chce zjeść to już przechodzi mu ochota na sen.
mam chwile wielkiego załamania i mam wrażenie że już nie odpuści mi tego cyca, czasami czarno to wszystko widzę. Tym bardziej ze już za miesiąc chciałam wrócić do pracy .....
Może macie też takich uparciuchów cycolowych, może macie jakieś sprawdzone pomysły na przekonanie go do czegoś innego. Będę wdzięczna za pomoc. A narazie cały czas ćwicze swoją cierpliwość :blink:
Pozdrawiam cieplutko majóweczki :tak:

a ja znow z pytaniem do was, wiem ze ten temat byl juz poruszany ale nie mam czasu przy tym moim malym urwisie na przegrzebywanie forum za co wybaczcie:zawstydzona/y: A mianowicie chodzi o zageszczanie mleka dla dziecka czym zageszczac i w jaki sposob. Do tej pory mialam maly kontakt z dziecmi butelkowymi bo moja tylko byla na piersi ale od jakiegos czasu woli butelke tylko taka flacha starcza jej na bardzo krotko,jest glodna co 2 godzinki. Slyszalam cos ze zageszcza sie kleikiem,ale jakim i jak?

to jest kleik ryzowy lub kukurydziany .. Ja mam ryzowy bo innego nie widze w sklepach. Czasami daje lyzeczke na 120 a czasami na noc gestsze tak jak pisze na kleiku ze na 90mll 3 lyzeczki to ja sypie na 120maly sie najada ;-)

reklama
nieee... to jest jak kaszka tyle ze bez smaku jakiegos i jest bezmleczny ja raz daje mu do mleka kleik a raz troszke kaszki bezmlecznej ;-)

Do góry