reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

Ten wielorybek też wyglada fajnie, musze o nim poczytac [emoji4]

A ja np. nie bede wydawala pieniedzy na takie rzeczy jak bujaczki, bo uwazam, ze sa niezdrowe dla dziecka i w ten sposob tez oszczednosc bede miala [emoji16]
Te uwagi o tym ze cos jest za drogie kolejny raz sie na forum przewijaja i jakos mysle, ze moznaby je sobie odpuscic :)

Hahaha a co się przejmujesz [emoji16] masz to wydawaj!
Ja też pewnych rzeczy nie kupuje bo będą mi zbędne, a przy innych szaleje a co mi tam [emoji16].
Mąż będzie dziecko kapać. Więc wybrałam mu coś co będzie mu pomocne.
Każdy zrobi wg własnego uznania.

Ale tak jak mówiłam. Ta wanienka tutaj u mnie ma bardzo dużo pozytywnych komentarzy.
Jedyne co mi się nasuwa, to może być problem w umyciem dupki. Bo to bardziej kubełek niż dłuższa wanienka. I do tego ten poddupnik [emoji6]

reklama
Ten wielorybek też wyglada fajnie, musze o nim poczytac :)

A ja np. nie bede wydawala pieniedzy na takie rzeczy jak bujaczki, bo uwazam, ze sa niezdrowe dla dziecka i w ten sposob tez oszczednosc bede miala [emoji16]
Te uwagi o tym ze cos jest za drogie kolejny raz sie na forum przewijaja i jakos mysle, ze moznaby je sobie odpuscic :)
Dlaczego bujaczki są niezdrowe?

Dlaczego bujaczki są niezdrowe?

To chyba zależy od tego jaki to typ bujaczka. Pewnie zależy od pozycji jaką dziecko w środku zajmuje.

Ja znowu słyszałam i to po raz setny ze te wszystkie chodziki są bardzo nie zdrowe. I tak samo te Ala krzesełka takie piankowe bez nóżek do sadzania dzieci które jeszcze same nie umieją siedzieć.

Czy jakieś doświadczone mamy mogą się wypowiedzieć w kwestii jednorazowych pampersow i kosmetyków? Jakie firmy polecacie żeby nie uczulaly, a przy okazji nie zabijaly cena?

Ja uzywałam pampersa, w rossmanie są w dobrych cenach z ich aplikacją, chusteczki i kosmetyki babydream.
Najbardziej lubie tą markę pieluch ponieważ są chłonne i niezawodne. Wiem, że dużo mam poleca te pieluchy lidla i biedronki, ja uzywałam tylko dada, ale dla mnie były sztywne i mniej przyjemne od pampersów.

Czy jakieś doświadczone mamy mogą się wypowiedzieć w kwestii jednorazowych pampersow i kosmetyków? Jakie firmy polecacie żeby nie uczulaly, a przy okazji nie zabijaly cena?
Jeśli chodzi o kosmetyki to drogie wcale nie znaczy lepsze. Fajne składy mają kosmetyki babydream z rossmanna i hipp, poczytaj sobie na blogu Srokao [emoji4]

To chyba zależy od tego jaki to typ bujaczka. Pewnie zależy od pozycji jaką dziecko w środku zajmuje.

Ja znowu słyszałam i to po raz setny ze te wszystkie chodziki są bardzo nie zdrowe. I tak samo te Ala krzesełka takie piankowe bez nóżek do sadzania dzieci które jeszcze same nie umieją siedzieć.

Są niezdrowe, w jednym dziecko niechodzące ma chodzić, a w 2 niesiedzące siedzieć. Dziecko robi te czynności kiedy jest gotowe, jego miesnie i kręgosłup. A takie robienie czegoś na siłe w zabawkach sprawia, że maluch może miec potem problemy z kręgosłupem, nieprawidłową postawę, rozwijać się ruchowo później itd.

Z pieluchami trzeba metoda prob i bledow. Ja na poczatku uzywalam chyba wszystkich, ale najlepsze okazaly sie zielone pampersa. Teraz chcialabym wyprobowac lidlowskie, bo bardzo zachwalane. Kosmetyki swietny sklad ma babydream i fajna cene ;) generalnie o kosmetykach polecam poczytac srokao.pl

Ja pieluszki na poczatek wybieram jednorazowe ekologiczne ooo takie:
Link do: Eco Baby Nappies

I jak dziszio zacznie wazyc ok 4 kg to przechodze na wielorazowe. Pewnie bede miala kilka roznych firm i systemow, ale podejrzewam, ze tak jak z synem najbardziej bede kochala ooo takie:
Link do: PeeNut Single Pack Rumble - PeeNut - TotsBots

Oczywiscie na wyjacia i jakies dluzsze eskapady pampki beda w uzytku, tylko te eko wlasnie, ale plan jest taki zeby uczyc od malenkosci zalatwiac sie nie w pieluszke. Moze to dziwne itd, ale z synem bardzo sobie chwalilam, a ostatnia pieluszka z numerem dwa w wieku 7 tygodni dzidzia -bezcenne ;) jestem w tym temacie troche skrajna, ale tak juz mam.

Natomiast kosmetyki jakie juz zakupilam, bo akurat stacjonarnie w Mothercare byly na promce to takie:

B3109AB8-6C36-43FD-BF6E-4C57B323D38C.jpeg

Załączniki

• B3109AB8-6C36-43FD-BF6E-4C57B323D38C.jpeg
    B3109AB8-6C36-43FD-BF6E-4C57B323D38C.jpeg
    773,2 KB · Wyświetleń: 343
reklama
Aaaa jeszcze mialam Was zapytac. Moze, ktoras z Was zna, badz tez sie nad tym zastanawia. Kolyska SnuzPod
Link do: SnuzPod<sup>3</sup> Bedside Crib Dusk
Ma ona kilka funkcji, jest wieksza od kosza i moze byc tez dostawka do lozka. Cena za nowa zabija, ale wersje wczesniejsza, ktora jest chyba o 3 cm mniejsza i uzywana mozna u nas kupic juz za £70 w stanie idealnym. Bardzo mocno rozwazam ten wariant, bo bede mogla jej tez uzywac na dole w salonie... co myslicie ??

Do góry