reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

Córce kupiłam.cały zestaw ochraniacze, pościel, baldachim nawet! Dziś wiem że to była głupota, ani to praktyczne a po msc mi się znudziło i wkurzało mnie to że kurz się w tym gromadzi. Ewentualnie później się przydawal ochraniacz jak już była mobilna ;)

reklama
Ale się uśmiałam [emoji23]
Chociaż mam takie samo podejście i tez kupuje tą zwykłą, sama kiedyś taką miałam, z kaczuszką [emoji3]Ja kupie ochraniacz dopiero za jakiś czas, jak już mała będzie się mogła sama poruszać po łóżeczku. Na początek w łóżeczku będzie tylko prześcieradło.
Myślę, że wezmę zwykły a nie ten z poduszkami i może na całe łóżeczko? Nie wiem sama jeszcze [emoji3]

Wy dziewczyny kupujecie ochraniacze na początek?

Nie, przy synu nie używałam i teraz też nie będę. Zastanawiam się nad kokonem, ale na noc będzie samo przescieradło i ewentualnie wałezek za plecki.

Powiem tak: wanienka 129zł+stojak 159zł = 288zł, choć na allegro taniej, bo "tylko" 260zł plus przesyłka....
Więc dopóki nie będzie śpiewać, tańczyć na jednej nodze od stelaża i przewijać mi dziecka sama, to tyle nie dam za wanienkę :D:rofl2::cool2: Ja kąpałam w najzwyklejszej, wystarczył pewny uchwyt noworodka i dałam radę. Na początku na stojaku, później wkładałam ją do dużej wanny w łazience, jak był większy, i w końcu wylądował w normalnej wannie :) teraz to juz wiadomo, prysznic :)
Myślę, że zrobię tak samo z młodszym..
Oczywiście, jak ktoś chęć i ochotę to pewnie, wydaje się ładna i na pewno jakoś ułatwia proces kąpania, dla mnie niewarta tej ceny.... :rolleyes2:A zaoszczędzone pieniądze przeznaczę np.na kołyskę albo leżaczka bujaczka :cool2: Normalnie czuję się jakbym miała tę kasę w kieszenie teraz :laugh2::D

Padłam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Hej [emoji4] macie jakieś fajne ochraniacze do łóżeczka upatrzone??? Lub jakieś fajne stronki bo ja się zdecydować coś nie mogę [emoji17]

U mnie jest ban na ochraniacze, kocyki, kołderki, poduszki i inne rzeczy w łóżeczku.
W łóżeczku mogę mieć tylko twardy materac z naciągniętym prześcieradłem i nic poza tym [emoji51].

Miałam przy każdym dziecku zwykłą wanienke 30zł czy coś. Wstawiłam do wanny i kąpałam.
A jak mieszkałam na kawalerce to na ławie stawiałam, a jak dziecko było starsze to w brodziku kąpałam.

Fajna ta wanienka!
I opcja że na zlew można założyć.
Z tego co widzę ma pełno pozytywnych opinii.

Zobacz załącznik 885312

Ja za to zamawiam tą:

Link do: Fisher Price Wanienka Wielorybek - Ceny i opinie - Ceneo.pl

https://www.amazon.com/Fisher-Price-DRD93-Whale-Tub-Bathtub/dp/B01K7VHOR8

Ten wielorybek też wyglada fajnie, musze o nim poczytac :)

A ja np. nie bede wydawala pieniedzy na takie rzeczy jak bujaczki, bo uwazam, ze sa niezdrowe dla dziecka i w ten sposob tez oszczednosc bede miala [emoji16]
Te uwagi o tym ze cos jest za drogie kolejny raz sie na forum przewijaja i jakos mysle, ze moznaby je sobie odpuscic :)

Chyba pogoda na nas tak wpływa hihi.
Każda niech kupuje co chce i co uważa, że jest najlepsze dla jej dziecka.
Ja miałam zwykły leżaczek bujaczek( bez wibracji, światełek i muzyki) i korzystałam często bo jak coś robiłam zbierałam ze sobą dziecko, aby mnie widziało.

Przepraszam jeśli cię uraziłam, naprawdę [emoji28] zobaczyłam cenę i napisałam od razu- ale to była raczej forma rady, może trochę też taki charakter mam, że lubię żartować, ale zawsze uważam, że rodzice robią jak zechcą [emoji5] a leżaczki nie są niezdrowe jeśli sie dobrze z nich korzysta. To znaczy wkłada dziecko w odpowiednim wieku do tego siedzącego i nie ma długo. Ja myślałam o tym leżaku jako kołyska najpierw, a dopiero pózniej zamienia sie go w siedzące cudo... albo zwykła kołyska.. i właśnie ze względu na cenę sie waham.. szukam na olx. Myślę, że nikt nie chciał cię tu urazić, wiec głowa do góry i uśmiech na twarz [emoji3]

Ja tez planuje tylko pusty materac z prześcieradłem i klinem pod materacem, a w srodku tylko dzidziol w rożku a pózniej śpiworku[emoji846][emoji5]

reklama
Do góry