reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

Właśnie oryginalne pampersy są drogie. :/ ale ponoć właśnie te rossmanowe są fajne i cena rozsądna. Dużo osób słyszałam, że je stosuje. I tu masz rację Kurektyna, że szkoda za samą markę przepłacać. ;))

p19udqk3ohjsffpu.png

reklama
Starsza miała uczulenie na zielone pampersy a jak byliśmy w Pl to tylko dadę używaliśmy i było ok.Więc nie wiem czy to takie najgorsze pieluszki.Trzeba samemu sprawdzić a nie wierzyć w opinie.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

@safiya właśnie wczoraj aliexpress przeglądałam[emoji1] i też stwierdziłam że coś tam zakupię[emoji16]

Co do pieluch dada ja myślę że to indywidualna sprawa znam kilkoro dzieci ktore osławione pampersy uczulają a tańsze pieluchy nie... nie oszukujmy w pampersach też od cholery chemi... wiec to zależy od dziecka...
W żłobku wiekszość dzeci leci a dadach oryginalne pampki nosi chyba tylko 6 albo 7dzieci na 30zapieluchowanych...
Jak już korzystałam z jednorazówek to kupowałam różne i pampki i dady i inne... i właśnie w pampersach mi się mloda przesikiwała w nocy... choć teraz te nowe są fajnie chlonne i już tak nie wiszą do kolan jak dziecko siknie...:)
Szczerze to wiem że jak uczulenia dzieck nie będzie miał to wolę kupić tańsze pieluchy bo i tak to ostatecznie idzie w śmietnik... wiec po co przepłacać...[emoji1]
Ale ja jestem tego swiadoma, ze roznie dzieci reaguja na rozne firmy pampersow, wcale nie glosze opinii, ze teraz wszyscy nie kupujcie dady bo u nas sie nie sprawdzily ;) kazdy kupuje co odpowiada jego dziecku. U nas jak pisalam babydream (bo z karta rossne wychodza tanio) i pomaranczowe pampersy - obie te firmy Jaskowi nie przeciekaja, nie wisza do kolan i nie reaguje uczuleniem. A w kwestii przeplacania, pomaranczowe pampersy w promocji za 2 wielkie paki za 50 zl albo 3 paczki za 69 zl to cena nizsza niz dady albo babydream ;) zawsze czekam na promocje w netto i kupuje na zapas. Wiec tez bym tak nie generalizowala, ze wszystkie pampersy takie drogie i ble, szkoda kasy. A chemia we wszystkich jest ;)

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

@myycha teraz te pomaranczowe pampki są lepsze niż jak moja korzystała(a jak były w promocji to kupowalam) wtedy nie miały elastycznych zapięć, a teraz mają, jedno dziecko ma w zlobku wiec wiem że są sppko a cenowo podobnie:) no i ładnie pachną[emoji16]

@luska1979 ja właśnie nie przepadam za żółtym lubię brązy beże szarości też uniwersalne, a takie dzidziusiowe[emoji1]

@Wiiktoriiaaa śliczne to z misiem!!! Jaka szkoda że nikogo w anglii nie mam[emoji53]

A co do generalizowania... wiem że każda mama zrobi wszystko żeby maluszek był zdrowy i żeby nic mu się nie działo, dlatego jakby musiala to i najdroższe bym kupiła jezeli innych maluszek by nie mógł!!![emoji2] Gdyby nr 1 reagował alergicznie to pewnie też przy nr. 2 podchodziłabym ostrożnie. Ale dady i inne też ewoluują jak pampersy i jakościowo są dużo lepsze niż kilka lat temu... Mi np. Z pieluszek rozmiar 1 do tej pory najbardziej odpowiadały pampki, ale myślę że przez 6 lat konkurencja poprawiła swoje produkty, wiec tak jak napisałam wcześniej zakupie kazdej po paczce i będę testować(mało sztuk w paczce, dzieci dużo robi wiec zdążymy[emoji16])

A podzielę się czymś: usłyszałam ostatnio od jednej z mam damulek chlopczyka ze żłobka jak zapytałam czy ostatnio przynosiła pieluchy(zawsze przynosiła pampkiz) do spania a ona że "całekiem niedawno tak chyba przyniosla jakieś takie BADZIEWIE "Tużur" " z pogardą i obrzydzeniem w głosie... nie pominę faktu że chlopiec ten potrafi być przyprowadzony np. w sweterku rozmiar 80( chlopak 3,5 roku) a mamusia zawsze odpicowana... Powiem.Szczerze ze byłam zniesmaczona jej wypowiedzią!!!

@safiya, kupowałaś już coś wcześniej dla dzieci z aliexpress? jak rozmiarówka?
Poszłam dzisiaj na luzie do Lidla i u mnie jeszcze sporo ciuszków, ale na 56 już nic, więc jak na razie wzięłam coś na 62/68 w miarę neutralne :D
Co do pieluch to sama nie wiem, mojej siostry mała była uczulona nawet na te zielone Pampers, tylko te białe Premium były najlepsze ale i najdroższe...

IMG_0782.JPG

Załączniki

• IMG_0782.JPG
    IMG_0782.JPG
    279,2 KB · Wyświetleń: 260
reklama
Jak już pisałam w wątku głównym zakupy udane - oszaleliśmy dosłownie haha
Rozmiary mamy od 62 do 98, bo były promocje po 8 zł, a ładne ciuszki, mięciutka bawełna i mąż chciał wziąć. Nie wiemy jeszcze nic, co do płci :-p
Szafa gotowa na ewentualne kolejne zakupy, co by nie powielać zbyt wiele rozmiarów :-) :) w sobotę dowiozę jeszcze ciuszki, które kupiła moja mama to będzie sajgon! :-D
Myślicie, że warto bardzo inwestować w rozmiar 56? To taki uniwersalny rozmiar bobo?

Załączniki

• IMG_20170204_132553.jpg
    IMG_20170204_132553.jpg
    764,8 KB · Wyświetleń: 114
  • IMG_20170204_133009.jpg
    IMG_20170204_133009.jpg
    666,4 KB · Wyświetleń: 123
  • IMG_20170204_133441.jpg
    IMG_20170204_133441.jpg
    672,7 KB · Wyświetleń: 130
  • IMG_20170204_133536.jpg
    IMG_20170204_133536.jpg