reklama
luska1979
Fanka BB :)
Starsza miała uczulenie na zielone pampersy a jak byliśmy w Pl to tylko dadę używaliśmy i było ok.Więc nie wiem czy to takie najgorsze pieluszki.Trzeba samemu sprawdzić a nie wierzyć w opinie.
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
myycha
Matko ja sie juz boje tam zagladac bo zawsze tyle pozamawiam [emoji14]dziewczyny zróbcie sobie zakupy na aliexpress
Wiele pierdołek już przyszło i są fajne (tanie!). czas oczekiwania od 3 do 8 tygodni, ale mamy czas
Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom
myycha
Ale ja jestem tego swiadoma, ze roznie dzieci reaguja na rozne firmy pampersow, wcale nie glosze opinii, ze teraz wszyscy nie kupujcie dady bo u nas sie nie sprawdzily kazdy kupuje co odpowiada jego dziecku. U nas jak pisalam babydream (bo z karta rossne wychodza tanio) i pomaranczowe pampersy - obie te firmy Jaskowi nie przeciekaja, nie wisza do kolan i nie reaguje uczuleniem. A w kwestii przeplacania, pomaranczowe pampersy w promocji za 2 wielkie paki za 50 zl albo 3 paczki za 69 zl to cena nizsza niz dady albo babydream zawsze czekam na promocje w netto i kupuje na zapas. Wiec tez bym tak nie generalizowala, ze wszystkie pampersy takie drogie i ble, szkoda kasy. A chemia we wszystkich jest@safiya właśnie wczoraj aliexpress przeglądałam[emoji1] i też stwierdziłam że coś tam zakupię[emoji16]
Co do pieluch dada ja myślę że to indywidualna sprawa znam kilkoro dzieci ktore osławione pampersy uczulają a tańsze pieluchy nie... nie oszukujmy w pampersach też od cholery chemi... wiec to zależy od dziecka...
W żłobku wiekszość dzeci leci a dadach oryginalne pampki nosi chyba tylko 6 albo 7dzieci na 30zapieluchowanych...
Jak już korzystałam z jednorazówek to kupowałam różne i pampki i dady i inne... i właśnie w pampersach mi się mloda przesikiwała w nocy... choć teraz te nowe są fajnie chlonne i już tak nie wiszą do kolan jak dziecko siknie...
Szczerze to wiem że jak uczulenia dzieck nie będzie miał to wolę kupić tańsze pieluchy bo i tak to ostatecznie idzie w śmietnik... wiec po co przepłacać...[emoji1]
Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom
Wiiktoriiaaa
@myycha teraz te pomaranczowe pampki są lepsze niż jak moja korzystała(a jak były w promocji to kupowalam) wtedy nie miały elastycznych zapięć, a teraz mają, jedno dziecko ma w zlobku wiec wiem że są sppko a cenowo podobnie no i ładnie pachną[emoji16]
@luska1979 ja właśnie nie przepadam za żółtym lubię brązy beże szarości też uniwersalne, a takie dzidziusiowe[emoji1]
@Wiiktoriiaaa śliczne to z misiem!!! Jaka szkoda że nikogo w anglii nie mam[emoji53]
@luska1979 ja właśnie nie przepadam za żółtym lubię brązy beże szarości też uniwersalne, a takie dzidziusiowe[emoji1]
@Wiiktoriiaaa śliczne to z misiem!!! Jaka szkoda że nikogo w anglii nie mam[emoji53]
kotomiś
Omg pizamka z me to you... Hehehe ja jestem mega fanka tego miśka.
Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
A co do generalizowania... wiem że każda mama zrobi wszystko żeby maluszek był zdrowy i żeby nic mu się nie działo, dlatego jakby musiala to i najdroższe bym kupiła jezeli innych maluszek by nie mógł!!![emoji2] Gdyby nr 1 reagował alergicznie to pewnie też przy nr. 2 podchodziłabym ostrożnie. Ale dady i inne też ewoluują jak pampersy i jakościowo są dużo lepsze niż kilka lat temu... Mi np. Z pieluszek rozmiar 1 do tej pory najbardziej odpowiadały pampki, ale myślę że przez 6 lat konkurencja poprawiła swoje produkty, wiec tak jak napisałam wcześniej zakupie kazdej po paczce i będę testować(mało sztuk w paczce, dzieci dużo robi wiec zdążymy[emoji16])
A podzielę się czymś: usłyszałam ostatnio od jednej z mam damulek chlopczyka ze żłobka jak zapytałam czy ostatnio przynosiła pieluchy(zawsze przynosiła pampkiz) do spania a ona że "całekiem niedawno tak chyba przyniosla jakieś takie BADZIEWIE "Tużur" " z pogardą i obrzydzeniem w głosie... nie pominę faktu że chlopiec ten potrafi być przyprowadzony np. w sweterku rozmiar 80( chlopak 3,5 roku) a mamusia zawsze odpicowana... Powiem.Szczerze ze byłam zniesmaczona jej wypowiedzią!!!
A podzielę się czymś: usłyszałam ostatnio od jednej z mam damulek chlopczyka ze żłobka jak zapytałam czy ostatnio przynosiła pieluchy(zawsze przynosiła pampkiz) do spania a ona że "całekiem niedawno tak chyba przyniosla jakieś takie BADZIEWIE "Tużur" " z pogardą i obrzydzeniem w głosie... nie pominę faktu że chlopiec ten potrafi być przyprowadzony np. w sweterku rozmiar 80( chlopak 3,5 roku) a mamusia zawsze odpicowana... Powiem.Szczerze ze byłam zniesmaczona jej wypowiedzią!!!
anntryb
@safiya, kupowałaś już coś wcześniej dla dzieci z aliexpress? jak rozmiarówka?
Poszłam dzisiaj na luzie do Lidla i u mnie jeszcze sporo ciuszków, ale na 56 już nic, więc jak na razie wzięłam coś na 62/68 w miarę neutralne
Co do pieluch to sama nie wiem, mojej siostry mała była uczulona nawet na te zielone Pampers, tylko te białe Premium były najlepsze ale i najdroższe...
Poszłam dzisiaj na luzie do Lidla i u mnie jeszcze sporo ciuszków, ale na 56 już nic, więc jak na razie wzięłam coś na 62/68 w miarę neutralne
Co do pieluch to sama nie wiem, mojej siostry mała była uczulona nawet na te zielone Pampers, tylko te białe Premium były najlepsze ale i najdroższe...
Załączniki
reklama
safiya
Jak już pisałam w wątku głównym zakupy udane - oszaleliśmy dosłownie haha
Rozmiary mamy od 62 do 98, bo były promocje po 8 zł, a ładne ciuszki, mięciutka bawełna i mąż chciał wziąć. Nie wiemy jeszcze nic, co do płci
Szafa gotowa na ewentualne kolejne zakupy, co by nie powielać zbyt wiele rozmiarów w sobotę dowiozę jeszcze ciuszki, które kupiła moja mama to będzie sajgon!
Myślicie, że warto bardzo inwestować w rozmiar 56? To taki uniwersalny rozmiar bobo?
Rozmiary mamy od 62 do 98, bo były promocje po 8 zł, a ładne ciuszki, mięciutka bawełna i mąż chciał wziąć. Nie wiemy jeszcze nic, co do płci
Szafa gotowa na ewentualne kolejne zakupy, co by nie powielać zbyt wiele rozmiarów w sobotę dowiozę jeszcze ciuszki, które kupiła moja mama to będzie sajgon!
Myślicie, że warto bardzo inwestować w rozmiar 56? To taki uniwersalny rozmiar bobo?
Załączniki
-
IMG_20170204_132553.jpg764,8 KB · Wyświetleń: 114
-
IMG_20170204_133009.jpg666,4 KB · Wyświetleń: 123
-
IMG_20170204_133441.jpg672,7 KB · Wyświetleń: 130
-
IMG_20170204_133536.jpg734,7 KB · Wyświetleń: 119
-
IMG_20170204_133854.jpg566,7 KB · Wyświetleń: 116
-