reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Hm. Wygląda ładnie. ale mi to sie naprawde zdaje ze jakos wygodniej mi bedzie kupic wanienke i w łazience kąpać małą. i dla mojego kregoslupa chyba lepiej bedzie na siedzaco przewijac niz na stojaco:-p

reklama
Kalibby pewnie, że te co pokazałaś lampki ładniejsze tylko cena .... w tamtych kusiło najbardziej 39zł :-D4
Nataszka w paczce z sukienkami był ten otulacz co pokazałaś. Chciałam sama go kupić a teraz nie muszę :tak: i będziemy mieć takie same. Choć przyznam szczerze, że trochę inaczej to sobie wyobrażałam

do mnie przemowilo jednak to, ze nie jest to sztywne i jest blizsze cialu dzieciaczka :) no i szybciej wyschnie w razie awari z siku

ale super ten otulacz :-) ja mam z dwa rożki, ale tam mam rzepy za daleko i są luźne, więc Laurkę np musieliśmy wiązać, żeby nam się nie rozkopała :dry: też sobie kupię, a jaki materiał?

irrison no właśnie materiał to taka cieniutka szmatka. Miękka, taka trochę grubsza pielucha tetrowa. Dlatego piszę, że na zdjęcie to lepiej wygląda choć z drugiej strony może się okazać, że na lato będzie w sam raz. No bo jak robić paczkę w upał ?? Ja to się nad tym zastanawiałam Pokój dziecka | Śpiworki i otulacze | Sklep, Artykuły Dla Dzieci, Wszystko dla Dziecka, Krzesełka, Łóżeczka - Bebele.pl tutaj tego materiału jest więcej (tam to tylko tak na raz do zwinięcia) i możliwość motania rączek i wolne stópki. No ale olewam zostaję z tym co mam. Zawszę mogę w pieluchę zamotać. Za to choruję choruję no i kupię ten rożek (myślę o nim obsesyjnie co dziennie:-D) Mamine - akcesoria niemowl

ja zakupiłam takie oto coś - otulacz w nowej odsłonie. Oczywiście wzięłam inny kolor dla Bruno :-)
woombie.jpg

Mam nadzieję, że tym razem doświadczone mamy powiedzą że ok bo ostatnio mój pomysł "wisidełka" rzeczywiście nie był dobry...

no to jak cienkie, to dla mnie rewelka, bo u nas gorąco, w pralce wypiorę? ten z bebele jest za długi, mój mąż sobie nie poradzi :-D

Summerbaby sama ocenisz bo trudno powiedzieć. Na pewno producenci mocno przesadzili z wielkością dziecka w to zapakowanym. Takiego dużego bąbla już się nie pakuje :) bo musi machać wszystkim i się rozwijać. Takie otulacze góra na miesiąc są. No i nie wiem jak tu się dopasowuje rozmiar i nóżki są luźne. Ja bym chyba się jednak nie zdecydowała ale moze znajdziesz jakies praktyczne rozwiązanie. A gdzie kupiłas??

irrison tak:tak: poszłam zobaczyć to taka zwykła cienka flanela

reklama
”kruszki” pisze:
szkoda ze nie ma kolek, ja moglam jezdzic po calej chacie, kregoslup jest wniebowziety :)
Kółeczka są, tylko ja nie założyłam :-). To było składane tak „na sprawdzenie”. Przewijak już leży sobie na strychu i czeka na odpowiedni moment.

elizavietka, wytrzymałość pewnie sprawdzę po jakimś czasie używania. Na razie wygląda raczej na solidną konstrukcję. Chociaż – tak jak pisałam – ja jako projektant, dla "dodatkowego zabezpieczenia bezpieczeństwa" ;-), dołożyłabym rurki łączące nogi na dole.

mala.di, gdyby nie moje warunki lokalowe to też bym tego nie kupowała, tylko zwykłą wanienkę wstawianą do łazienki na pralkę na przykład i do tego przewijak sztywny na łóżeczko. Wszystko zależy jednak od potrzeb.

natasszzka87, też mi się strasznie te otulaczki z Motherhood podobają. Otulaczek też dokupię, nie wiem, czy dokładnie ten z Motherhood (nie miałam tego jeszcze w ręce, na razie zachwycam się wyglądem a to dla mnie za mało jednak ;-)). Ja rożek mam, pożyczony, więc kupować na szczęście nie muszę. Ale wiem, że do szpitala jest wymagany. A otulaczek pójdzie w ruch już w domu :-).

k8libby, Barbapapa wymiata :cool2:. Ale tamte mają fajniejsze ceny :sorry:...

A ja już po Ikeowych zakupach. Jesteśmy bogatsi o dwa ręczniczki z kapturkami (zielony i biały) i kocyk, w którym się wprost zakochałam (Torva). I przesłodką maskotkę-króliczka za 9,99zł - ale to już dla mnie :-D.

Do góry