reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Hm. Wygląda ładnie. ale mi to sie naprawde zdaje ze jakos wygodniej mi bedzie kupic wanienke i w łazience kąpać małą. i dla mojego kregoslupa chyba lepiej bedzie na siedzaco przewijac niz na stojaco:-p

reklama
Kalibby pewnie, że te co pokazałaś lampki ładniejsze tylko cena .... w tamtych kusiło najbardziej 39zł :-D4
Nataszka w paczce z sukienkami był ten otulacz co pokazałaś. Chciałam sama go kupić a teraz nie muszę :tak: i będziemy mieć takie same. Choć przyznam szczerze, że trochę inaczej to sobie wyobrażałam

do mnie przemowilo jednak to, ze nie jest to sztywne i jest blizsze cialu dzieciaczka :) no i szybciej wyschnie w razie awari z siku

ale super ten otulacz :-) ja mam z dwa rożki, ale tam mam rzepy za daleko i są luźne, więc Laurkę np musieliśmy wiązać, żeby nam się nie rozkopała :dry: też sobie kupię, a jaki materiał?

irrison no właśnie materiał to taka cieniutka szmatka. Miękka, taka trochę grubsza pielucha tetrowa. Dlatego piszę, że na zdjęcie to lepiej wygląda choć z drugiej strony może się okazać, że na lato będzie w sam raz. No bo jak robić paczkę w upał ?? Ja to się nad tym zastanawiałam Pokój dziecka | Śpiworki i otulacze | Sklep, Artykuły Dla Dzieci, Wszystko dla Dziecka, Krzesełka, Łóżeczka - Bebele.pl tutaj tego materiału jest więcej (tam to tylko tak na raz do zwinięcia) i możliwość motania rączek i wolne stópki. No ale olewam zostaję z tym co mam. Zawszę mogę w pieluchę zamotać. Za to choruję choruję no i kupię ten rożek (myślę o nim obsesyjnie co dziennie:-D) Mamine - akcesoria niemowl

ja zakupiłam takie oto coś - otulacz w nowej odsłonie. Oczywiście wzięłam inny kolor dla Bruno :-)
woombie.jpg

Mam nadzieję, że tym razem doświadczone mamy powiedzą że ok bo ostatnio mój pomysł "wisidełka" rzeczywiście nie był dobry...

no to jak cienkie, to dla mnie rewelka, bo u nas gorąco, w pralce wypiorę? ten z bebele jest za długi, mój mąż sobie nie poradzi :-D

Summerbaby sama ocenisz bo trudno powiedzieć. Na pewno producenci mocno przesadzili z wielkością dziecka w to zapakowanym. Takiego dużego bąbla już się nie pakuje :) bo musi machać wszystkim i się rozwijać. Takie otulacze góra na miesiąc są. No i nie wiem jak tu się dopasowuje rozmiar i nóżki są luźne. Ja bym chyba się jednak nie zdecydowała ale moze znajdziesz jakies praktyczne rozwiązanie. A gdzie kupiłas??

irrison tak:tak: poszłam zobaczyć to taka zwykła cienka flanela

reklama
”kruszki” pisze:
szkoda ze nie ma kolek, ja moglam jezdzic po calej chacie, kregoslup jest wniebowziety :)
Kółeczka są, tylko ja nie założyłam :-). To było składane tak „na sprawdzenie”. Przewijak już leży sobie na strychu i czeka na odpowiedni moment.

elizavietka, wytrzymałość pewnie sprawdzę po jakimś czasie używania. Na razie wygląda raczej na solidną konstrukcję. Chociaż – tak jak pisałam – ja jako projektant, dla "dodatkowego zabezpieczenia bezpieczeństwa" ;-), dołożyłabym rurki łączące nogi na dole.

mala.di, gdyby nie moje warunki lokalowe to też bym tego nie kupowała, tylko zwykłą wanienkę wstawianą do łazienki na pralkę na przykład i do tego przewijak sztywny na łóżeczko. Wszystko zależy jednak od potrzeb.

natasszzka87, też mi się strasznie te otulaczki z Motherhood podobają. Otulaczek też dokupię, nie wiem, czy dokładnie ten z Motherhood (nie miałam tego jeszcze w ręce, na razie zachwycam się wyglądem a to dla mnie za mało jednak ;-)). Ja rożek mam, pożyczony, więc kupować na szczęście nie muszę. Ale wiem, że do szpitala jest wymagany. A otulaczek pójdzie w ruch już w domu :-).

k8libby, Barbapapa wymiata :cool2:. Ale tamte mają fajniejsze ceny :sorry:...

A ja już po Ikeowych zakupach. Jesteśmy bogatsi o dwa ręczniczki z kapturkami (zielony i biały) i kocyk, w którym się wprost zakochałam (Torva). I przesłodką maskotkę-króliczka za 9,99zł - ale to już dla mnie :-D.

Do góry