reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

k8libby tylko cena było duzo mniejsza bo 100 tylko, bo to co pokazałam to z koszem taka cena, tyle bym nie dała:no:
A ja kupiłam te body z Biedry ale były tylko 68(pewnie juz kupili mniejsze) materiałowo nawet nawet, ciekawe jak po praniu.
A te Lidlowskie lubie, kilka juz mam.

reklama
Mi bardzo odpowiada Lidlowska jakość, bodziaki tez mają być i rumpersiki, ale nie kupuję, bo mam tyle, że na bliźniaki by wystarczyło... Ale termometr kupię i komplet pieluszek tetrowych też. Będzie też muzyczna mata edukacyjna i mega piaskownica, ale na piaskownicę to chyba jeszcze za wcześnie...

To wstrzymywać sie z kupnem dla Ciebie tetry? bo chciałam właśnie jutro sie przejsc do Bobolandu.
Dziś będę dzowonić do tej dziewczyny od lumpka:tak:

One były po 10 pakowane? to możesz mi jeden komplet kupić, bo te lidlowe drogie, 14zł za 3 szt, ale kolorowe, to jeden kupię zestaw.

ja dostałam kolejną torbę ciuchów od przyjaciólki:)
a z mebelkami w końcu staneło na tym, że kupujemy zwykłe sosnowe łóżeczko, komode mamy, a przewijak na łóżeczko:)

Ponieważ w zakupach wyprawkowych jestem nadal ograniczana i nic jeszcze nie kupuje postanowiłam chociaż dla poprawy humoru wyprać ciuszki które mam. Przed praniem zrobiłam kilka zdjęć więc Wam się pochwale :-)
IMG_20120514_111802.jpgIMG_20120514_113010.jpgIMG_20120514_113602.jpgIMG_20120514_114054.jpgIMG_20120514_114409.jpg

To nie wszystko co mam, bo już się w końcu pogubiłam oglądając te ciuchy. Ah śliczne są te rzeczy a jakie niektóre maleńkie!!

ewa86 pisze:
Dzag, a czemu zakładasz, że będą Ci potrzebne butelki?
Z moim szczęściem wolę być na wszystko przygotowana :-D. Mam nadzieję, że z karmieniem piersią nie będzie u mnie problemu, ale wolę mieć już butelkę w pogotowiu. Poza tym i tak później będzie potrzebna, bo zaraz po macierzyńskim mam zamiar wrócić do pracy i dziecko trzeba będzie "podrzucić" teściowej (mam nadzieję, że nie wyjdzie tak jak z moimi planami normalnej pracy do końca czerwca...). Wiem, że później to już jakaś zwykła, z większym smoczkiem, ale coś mi mówi, że powinnam mieć przygotowaną dobrą ze smoczkiem 0+. Narazie jedna a jak się sprawdzi i okarze się potrzeban - dokupię drugą taką samą.
Co do dopajania małych dzieci - z tego co wiem to nie ma takiej potrzeby. Maluszkom samo mleko jest potrzebne. No może, troszeczkę później, żeby kolki zwalczyć...

marcia - ale masz kolekcję!! super!!! :-)

dzag - masz rację, malutkich dzieciaczków na piersi nie trzeba dopajać niczym, piją mleczko średnio co 2.5-3 godzin i to im w zupełności wystarcza, nawet w upalne lato ;-)

Mi coś mówi, że nie bede mogła karmić, wiec tak samo jak dzag zaopatrze się od razu w odpowiednie butelki.

k8libby, szkoda tylko, że w lidlu dopiero teraz taka promocja :-p bo leginsów ciążowych to już mam nakupowanych, teraz tylko musze kupic pare takich cieńszych bo poprzednie zniszczone ale to w gattcie (chyba jakos tak to sie odmienia;p)
a z kolei biustonosze do karmienia to chyba jednak trudno przewidzieć jaki komu rozmiar bedzie potrzebny, zreszta ja mam pod biustem 75, tam wszystkie od 80, a to sie chyba akurat nie zmieni? ..

reklama
Do góry