reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
Asia, bardzo fajne łóżeczko - takie jak na stronie w kolorze białym? Ja też boję się zapeszać z zakupami, z drugiej strony chciałabym coś pokupować, żeby mieć psychiczny spokój, że z niczym nie zostanę na koniec... I jak tu być mądrym...

asia nie mogła dłużej czekać, bo by jej okazja koło nosa przeleciała, ale ja jeszcze z łóżeczkiem się wstrzymam. Mam juz upatrzone, ale nie kupuję, bo rozkładać jeszcze nie będę, bo mi się w nim koty rozgoszczą... Na 1 sierpnia chcę już mieć przemeblowane i wszystko przygotowane :)

MieMie, białe tylko jeszcze dokupić szufladę muszę, ale z tym nie spieszę się są potrzebniejsze rzeczy, a miejsca w szafie mam sporo, aha no i dekor Ula zamiast słoneczko. Próbowałam targować też foteliki tzn. ile by mi opuścili gdybym wzieła wystawowy ale 12 % jakie zaoferowali to za mało w necie kupie taniej. No wiem o czym mówisz, ale to niecałe 3 m - c musimy wierzyć, że wszytko będzie dobrze.

k8libby, podeślij mi tu do Krakowa swoją babcie:-) niech i mi coś upoluje.

U mnie niestety te targi dla przyszłych i obecnych mam wypadają w okolicy terminu porodu, więc lipa :eek:

Poza tym zastanawiam się, jak zaplanować wszystko logistycznie. Będziemy już pewnie w nowym domku, ale nie wszystko będzie w nim skończone. Więc pewnie wiele rzeczy będzie na wariackich papierach. Mam nadzieję, że damy radę. O tylu rzeczach trzeba pomyśleć, że głowa mała.Kiedyś wydawało mi się, że jak będę w ciąży, to będę się zaczytywała w poradnikach co, gdzie i jak, ale nadal jeszcze mi się nie chce. Od nadmiaru porad czasem boli nie tylko głowa :tak:

K8libby dołączam się do prośby Asi. Chętnie skorzystam z nosa Twojej babci do kupowania ubranek w fajnych okazyjnych cenach, na razie jeszcze rzadko wychodzę z domu, jak dobrze więc, że jest Allegro :)

Ostatnia edycja:
k8libby takie babcine zakupy to normalka :-D będziesz miała na koniec jak ja 5 reklamówek samych body. Moja mama jest taka sama. Co chwila coś upoluje
Asia.85 to łóżeczko już mówiłam prześliczne, karuzelka mało praktyczna ale przyznam się, że mam w planach sama taką zrobić :zawstydzona/y:
no i już masz taki duży zakup z głowy.
karenm dla mnie takie wyprofilowane wanienki są niepraktyczne. Wolę dziecko trzymać a nie je na czymś układać. Kąpiel noworodka to nie żadne spa tylko ciach ciach szybkie mycie i gotowe, zabawa zaczyna się potem i lepiej kontrolować swoją ręką niż kawałkiem podkładki. Mi by to przeszkadzało po prostu ot kolejny gadżet dla wyciągnięcia kasy od ufnych rodziców.

Ostatnia edycja:
Asia sliczne łóżeczko, jeszcze w takiej cenie bosko;-) gdybym nie miała to właśnie takie chciałabym;-)

Dziewczyny nie ma co zapeszać- tutaj same zdrowe i terminowe bobasy się NAm urodzą:tak:

Skąd się Wam takie płaczące dzieci wzięły?:p Ja myślałam, że mi się standardowy bobas trafił, a tu się okazuje, że jakiś wyjątek :/ Jadł co 3 godziny, ładnie spał, jak nie spał, to oglądał świat. Kolek nie miał, ciemieniuchy, pleśniawek też nie. Trochę ulewał, ale w granicach normy ;) W nocy jadł też co 3 godziny, a po paru tygodniach budził się już tylko o 1-2. Po 11 miesiącu sam przestał się budzić.

Rany, żeby drugi mi się "normalniejsze" nie trafiło, bo sfiksuję ;)

Ktoś pytał o wanienkę. My mamy najzwyklejszą i taka moim zdaniem wystarcza. Żadnych leżaczków nie mieliśmy - na ręce najbezpieczniej. Korek to porażka - starsze dziecko może go wykopać (Franek u dziadków zrobił taki numer i zalał pół łazienki ;)). Wanienka najlepsza, jak dla mnie, mała - jest lżejsza jak się wodę naleje, a poza tym większe dziecko przechodzi zazwyczaj do brodzika albo wanny, ewentualnie myje się w wanience do wanny włożonej i może wychlapywać wodę.

Ja bym poszła z jakąś doświadczoną mamuśką coby mi wszytko doradziła, bo ja ubrań to nie umiem kupować. kakakarolina Ty masz talent więc sama zabawki zrobisz, mój M szaleje na punkcie pozytywki która jest tam wbudowana, nakręca, a pies biega dookoła:-)
Widziałam dziś na targach piękny bujaczek i pięknie drogi:-( niestety, ale moje pytanie czy takiego używałyście i było to przydatne? Teraz kupię parę rzeczy przez net, laktator, tertry. Ciuszki, pościel, prześcieradła będę polować w marketach i wyprzedażach w czerwcu, albo Ikea.

Takpiszę ewa, wanienkę kupie najzwyklejszą pewnie w jakimś markecie.

Ostatnia edycja:
reklama
Asia, chodzi Ci o taki leżaczek-bujaczek? Nam się bardzo przydał, chociażby do karmienia po 4 miesiącu, kiedy dziecko jeszcze nie siedzi. Mieliśmy kupiony używany, Fisher Price, za 80 zł bodajże. Jak nowy. Teraz znajomi go używają, a we wrześniu znowu do nas wróci i będzie dla Anielki :) To jest niezniszczalne ;)

Jak chcesz się wybrać na zakupy w Krakowie, to daj znać ;) Ja mogę szczególnie w ciucharniach pomóc ;)

Do góry