reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
martyna, na pewno są bardziej higieniczne niż te gąbkowe wkłady, które są siedliskiem bakterii...
Ja cały czas zastanawiam się nad BabyMama.pl Wanienka składana Flexi Bath - Łazienka bo mam ciasną łazienkę i nie będę miała gdzie regularnej wanienki trzymać. Małego będę myła w pokoju, jak przenieść taką wanienkę z wodą do innego pomieszczenia?

Ja kupiłam 2 butelki bo zamierzam karmić piersią, pierwsza do herbatek dla maluszka tj. tommee tippee antykolkowa, druga do karmienia mlekiem jak je będę ściągać sobie to medela calma, polecała ją k8libby bodajże, opinie ma super i wygląda bardzo przyzwoicie.

pisalam wiadomosc ale forum zglupialo i jakies glupoty wyszly :/
a wiec nie wyobrazam sobie zycia bez przewijaka z wanienka
nie bede kombinowala gdzie polozyc wieczorem wanienke, reczniki podkladac, a moze skakac po kanapie, schylac sie, w nocy po omacku na lozku przewijac, nie nie
i jak kilka dziewczyn potwierdzilo, przewijak na wysokosci rak, kiedy kregoslup nie schyla sie, nie wymaga wysilku.. docenia sie to
dzag82 zadnego specjalnego, zwykle takie co maja 2polki, wanienka, przewijak, szukam caly czas, na razie jestem splukana :/ :D
i nie wiem czy cos jeszcze mialam odpisac :)
aaa o butelkach, przy karmieniu piersia nie bardzo chyba podawac herbatki, bynajmniej ja nie bede, nawet nie kupuje butelek zadnych na razie, jak bede potrzebowala to sie podjedzie :) na pewno avent

Przy karmieniu piersia podobna wlasnie nie trzeba dopajac herbatkami,bo ponoc pokarm matki jest tak skonstruowany, ze zaspokaja pragnienie i glod zarazem. Ale ja mojemu Remikowi w akcie desperacji podalam w koncu rumianek i butelka sie jednak przydala:) No a potem dokarmialam w nocy wiec nawet druga dokupilam. Teraz tez juz na poczatek kupie dwie male,bo to nigdy nic nie wiadomo,poza tym ja nie planuje dlugo cycowac.

Herbatek czy wody jako "dopajaczy" nie trzeba dawać, karmiąc. Mleko ma dwie fazy - picie i konkret. Wystarczy trochę częściej do piersi przystawiać jak jest gorąco.
A herbatki na brzuch radziłabym dawać tylko w ostateczności. Przynajmniej tak z mojego doświadczenia wynika. Na wzdęcia pomagały kropelki - espumisan albo esputikon. Na gorsze akcje plantex - herbatka z apteki. Te rumiankowe mają okropnie dużo glukozy :/

Przy karmieniu piersia podobna wlasnie nie trzeba dopajac herbatkami,bo ponoc pokarm matki jest tak skonstruowany, ze zaspokaja pragnienie i glod zarazem. Ale ja mojemu Remikowi w akcie desperacji podalam w koncu rumianek i butelka sie jednak przydala:) No a potem dokarmialam w nocy wiec nawet druga dokupilam. Teraz tez juz na poczatek kupie dwie male,bo to nigdy nic nie wiadomo,poza tym ja nie planuje dlugo cycowac.
no ja tez nie za dlugo max 5miesiecy mysle bo do pracy chce wrocic, to tak mysle ze jak bedzie promocja to kupie aventa dwie butle, moze bedzie promocja jakas :)

Ewa ja mlodego czystym rumiankiem poilam,mocno rozwodnionym, nie herbatkami. A kolek nie mial nic, w desperacji rumianek mu dalam na uspokojenie:-D Nie pomoglo i tak:wściekła/y:

Kruszki ja to mysle ze jeszcze krocej bede cycowac, ale czas pokaze... w kazdym razie butelki to ja co i rusz w promocji widze, ostatnio w bootsie byly ale nie wiem czy Avent.

czas pokaze ile bedziemy cyckowac, kiedy wrocimy do pracy itp-nie ma co planowac:-) aja mialam przewijak na lozeczku jeden, adrugi na prace w lazience:)wanienka przez pierwszy ms na stojaku, potem juz wduzej wannie stala-unas sie sprawdzilo:-)

reklama
To ja planuję karmić tak jak poprzednio - ok. 9 miesięcy. W dzień dziecka wypadałoby odstawienie ;) A potem na wakacjach starania o trzeciego (i może już ostatniego :() Maluszka :D
No ale to zależy, czy Anielka będzie tak ładnie jadła jak Franek. Jak nie, to pokarmię ją dłużej, ale chyba do roku maks. Mam ten komfort, że pracuję w domu, więc mogę karmić w trakcie roboty ;)

Co do wanienki to my do tej pory używamy - wkładamy ją właśnie do wanny - mniej wody idzie ;)

Do góry