reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Ja tak jak mala.di raczej nie bede kupowac przewijaka, nie mam za duzo miejsca w mieszkaniu a poza tym jak dla mnie to zbedny wydatek... czy dziecko bedzie zle przewiniete czy cos sie stanie jak przewinie sie je na lozku na reczniczku czy pieluszce tetrowej? chyba nie...
co do lozeczka to konkretnego nie mam upatrzonego, ale napewno cos w ten desen, bo mi sie jakos od poczatku spodobaly tego typu LOZECZKO + SZUFLADA + MATERAC GPK mis kolor venge (2313228328) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . podobaja mi sie z tym blatem z namalowanym lub wyrzezbionym rysunkiem, ale jeszcze musze sie rozejrzec zeby napewno byly wyjmowane szczebelki, regulacja poziomu, szuflada. i wole wiecej zaplacic ale miec juz wszystko razem tzn. posciel, materac, baldachim...

reklama
Agnes, z przewijakiem to nie chodzi o to, czy dziecko będzie dobrze, czy źle przewinięte, bo przewijać można i na kolanie (wiem, sprawdziłam, np. w aucie na postoju ;)). Chodzi o komfort osoby przewijającej. Na początku tych zmian pieluch jest naprawdę sporo - szkoda kręgosłupa do schylania się ;)

Agnes nic się nie stanie jak będziesz przewijać na łóżku, tylko zwyczajnie jest nie wygodnie i kręgosłup boli, ja przewijak używam do tej pory, bo mi wygodniej na stojąco po prostu :tak:

Niby tak ale dzidzus szybko wyrosnie a niepotrzebny ,,grat;) '' w domu zostanie... narzie uwazam to za zbedna rzecz ale pierwszy raz zostane mama wiec moze jescze przyznam Wam racje jak sie okaze ze to rzeczywiscie malo komfortowe przewijac dzidzie na lozku:-)

Nie tak znowu szybko ;) My Franka prawie 1,5 roku przewijaliśmy i dalej byśmy to robili, gdyby nie zmiana łóżka :) A do małych nie należy ;)
Dodatkowy używaliśmy przewijaka w łazience - nałożonego na rozkładany stolik. Można było dziecko spokojnie wytrzeć, ubrać itp.

No ale nie namawiam - każdy znajdzie jakiś swój sposób :)

A ja nie mowie ze przewijak to zla rzecz, porostu dla mnie zbedna:-) nasze mieszkanko do wielkich nie nalezy wiec nie mozemy sobie pozwolic na wszstkie udogodnienia:-)

irrison nienawidzę wiązanych pod szyją czapek. Ile ja się naszukałam żeby znaleźć bez tych sznurków albo obcinałam. Do teraz wariaci produkują wiązane czapki dla dwulatków. Tu również nie ma zasady każda pod siebie musi dopasować ja zdecydowanie nie wiązane albo wcale. Fajnie, że ciuchy udane gorzej z gondolką
Asia ile TY masz pytań :-D ja Ci napiszę co będę mieć z podstawy. 3 kaftaniki (maleńkie z cieniuteńkiej bawełny wiązane rom 44 góra 50 jak na ostatnim usg wyjdzie większe dziecko) do kaftaników będę ubierać pajace lub rampersy. Gdy odpadnie pępek przejdę na body zapinane kopertowo z długim rękawem i ich będę miała 5-10 sztuk ale w rozmiarze od 44-56 różne doi tego będę ubierała gacie (2-3 sztuki) ale na takiej baaardzo szerokiej gumie nie z gumką ewentualnie śpiochy ale nie ma takich jak by mi się podobały więc wątpie. no i body z krótkim rękawem tak jak z długim i je pod pajace będę nosić. Do tego kilka bluzeczek na wierzch i ze 3 sweterki i tu uwaga powinny być bez kaptura. Niedrapków nie używam, czapeczka 1-2 skarpetek 5-10 par.
Łóżeczko bierz jest super jeszcze za tą cenę :szok:
mala.di. wszystkie materace mają jakieś tam atesty bo teraz o atest nie trudno :-D nie musi być jakiś super hiper drogi a do żelaska się nie musisz przyzwyczajać ja nie prasująca jestem w ogóle i zamierzam taką pozostać;-)

Paulina z tego co wiem nikt nie wypowiadał się o monitorach oddechu bo one są po prostu odradzane zdrowym dzieciom ;-);-) a tu same takie były i będą:tak:

ale dziewczyny pamietajcie ze taki przewijak wolnostojacy ma polki, wanienke schowana, a poza tym ja moj stary dalam siostrze i do tej pory krazy po rodzinie, nie chce go juz nawet bo po tylu latach pewnie jest dobity :)
dka dzidzi kupie nowy i posle dalej w rodzine albo sprzedam na ebayu za rok i kasa wroci (w czesci ) :) a za to kupie komode i postawie miejsce przewijaka :) nie wyobrazam sobie nie miec przewijaka, nawet chocby wlasnie tego nakladanego na lozeczko

ja sie pewnie jeszcze nad tym zastanowie, poslucham waszych opinii, spytam mamy.. ale jak narazie to naprawde przewijak wydaje mi sie rzeczą totalnie zbędną, nie wiem, nie wydaje mi sie by wygodniej mi było na czymś takim niż na łożku zmienić pieluche..

Kruszki, co do tego że taki wolnostojący ma półki... z tego co patrzyłam, taki zwykły tani przewijak zbyt wielu półek nie ma, z kolei te droższe są tak drogie że można od razu komode kupić w ich cenie.

jak już rozważyłabym takie coś :
HEMNES Komoda - IKEA
bo do tego można dokupić nakładke na tą komode, do przewijania

albo: http://wozki-dla-dzieci.com/baby-vo...7.html?zenid=5a50082ee0599134d57fe7e7ba1f6539

Ostatnia edycja:
reklama
mala.di ta komoda w IKEA ma jakąś kosmiczną cenę! Dwie szuflady i 499PLN. My kupujemy tą - klasyczną komodę HEMNES w białym kolorze, dużo większą i z 3 szufladami za 399PLN. Do tego przewijak o którym piszesz. Komoda bedzie służyć dlugo, nie koniecznie dziecku. Pewnie później trafi do nas.

HEMNES Komoda, 3 szuflady - szarobrązowy - IKEA

Czasem te same rzeczy ale sprzedawane na działach dziecięcyh mają dziwnie wysokie ceny...

Do góry