reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Dziewczyny, w tym nosidle przyleciala do nas zimą moja serdeczna przyjaciółka ze stanów z 3 miesięczną Ninką do tego wcześniakiem, bardzo mi je poleca bo przetestowała kilka.. i bądź tu mądry :-( Co do chusty - to jakoś nie widzę mojego M. z chustą ;-) 185, ogolony łeb i chusta ;-)))))))))))))
No to znowu mam myślówę! Ewa86 - to nosidło nie jest buźką na świat.

reklama
Mi koleżanka właśnie mówiła, że jej mama to sama uszyła chuste dla niej... w sensie gdy ta moja koleżanka była maleńka :-p wtedy pewnie nawet jeszcze niebardzo mozna bylo cos kupic takiego w Polsce.
co myślicie o takim rozwiazaniu? mozna uszyc samemu bądź zanieść materiał do krawcowej? mnie jednak ceny tych porządnych nosideł przerażają, a już w ogóle nie pojmuje czemu chusty są tak drogie, w gruncie rzeczy to przecież tylko kawałek materiału

summerbaby nie myśl tylko kupuj te co Ewa poleciła. Musisz patrzeć na ułożenie nóg dziecka. Jeżeli nogi układają się "prostopadle" do ciała i zachodzą tak jakby na Twoje plecy to jest ok bo wtedy nie obciążasz kręgosłupa dziecka (które przecież nie powinno jeszcze siedzieć) gdy nogi wiszą tylko w lekkim rozkroku to wtedy cały nacisk dziecka idzie na dolną częśc kręgosłupa i kręgosłup się wygina. Dodatkowo dochodzi sprawa bioderek, nogi dziecka powinny być jak najszerzej. Ja znalazłam mnostwo zdjęć tego nosidła buźką do świata to drugie zdjęcie to chyba nawet od producenta jest.

mala.di jak najbardziej możesz sama uszyć albo odkupić od dziewczyn co same szyją i nie nakładają takiej wysokiej marży. A cena jest za ten kawałek materiału właśnie. M2 bawełny (albo tkaniny z bambusa) skońo bądź krzyżowo tkanej to koszt rzędu 50-200zł stąd różnice w cenie ale możesz uszyć ze zwykłej bawełny i też będzie ok. Materiały są pierońsko drogie

Ostatnia edycja:
hej hej, mój mąż 190 i łysy łeb w chuście paradował ;) po górach i po lesie
ale generalnie jeździmy wózkiem po górach :) myślimy nad kupnem nosidła bo motanie się w chustę na 20-minutowy kawałek w górach lub gdy co chwilę puszczamy dziecko na nóżki trochę niewygodne. ja patrzę pod kątem noszenia Natalii i raczej przez męża no bo ja z brzuchem jej nie będę teraz nosić :) myślę że nosidło byłoby ok

Dziewczyny ja nawet ciuchów nie rozróżniam, co body, co kaftaniki, ile potrzeba na początek, jaki rozmiar, pomocy:-(

irisson, usunęłam tego linka bo myślałam, że nie czyta go ale dobrze, że Ty zdążyłaś wyrazić pochlebną opinie:-)

Ostatnia edycja:
My się wybieramy w góry w październiku - Anielka pójdzie do chusty, a dla Franka - jak się zmęczy - będzie nosidło ergonomiczne właśnie. Tylko musimy je jeszcze kupić ;)
Póki co skłaniam się bardziej do Bondolino, bo ma w pasie sznurek wiązany - mam wrażenie, że łatwiej to będzie regulować niż takie taśmy jak w plecaku. Bardziej mi to chustę przypomina. Ale jeszcze na żywo chciałabym jedno i drugie zobaczyć.

kakakarolina, no to faktycznie te materiały drogie dość same w sobie, to już troche tłumaczy ceny gotowych chust...
tylko jeszcze mam pytanie, można gdzieś znaleźć instrukcje tego? albo wiecie gdzie szukać kogoś kto to uszyje? bo chyba do zwykłej krawcowej z tym to niebardzo? wtedy pewnie byłoby też taniej, ale czy by umiała to zrobic? moze wystarczy dla niej znaleźć jakiś wzór w necie do szycia chusty?
bo w sumie ja sama to tak chyba niebardzo, bo maszyny do szycia w domu brak niestety

reklama
Do góry