reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

A ja dziś pierwszą bluzeczkę :) moja z kolei kosztowała 6 zł. Ale faktycznie, radość niesamowita :-) Moja mama za to kupiła 5 par body, to dopiero był babciny uśmiech :D

Dziewczyny, ja mam z kolei takie pytanie odnośnie łóżeczka. Czy któraś z Was ma doświadczenia z łóżeczkiem "rosnącym" - 140x70, które w późniejszym czasie można przerobić na tapczanik dla dziecka? Zastanawiamy się nad kupnem takiego.

reklama
Ja takiego nie mam, ale teraz kupujemy większe łóżko i ja bym się jeszcze na normalny tapczan nie zdecydowała - muszą być barierki. To zależy jak długo ma się zamiar trzymać dziecko w łóżeczku. U nas Franek musi zwolnić miejsce dla Siostry, a poza tym łóżeczko jest już na niego przymaławe - on lubi zwijać się przy krótszym boku, który ma tu tylko 60 cm, Franek ma 87 cm wzrostu, więc jest mu strasznie niewygodnie ;)

My bierzemy coś takiego: Łożka piętrowe - Łóżko piętrowe - Łóżka Dla Dzieci - Łóżko piętrowe Kacper 2
Na początek rozłożymy tylko jedno, potem dwa obok siebie, a na koniec (jak już będzie trójka dzieci w pokoju, a Franek dostatecznie duży) - złożymy je w piętrowe.

Ja już poprałam i wyprasowałam ubranka po Oliśku i te co zdążyłam kupić, ale ze względu na stan zdrowia wole być ubezpieczona- najwyżej jeszce raz to zrobie.

kakarolinka
dziękuje za linka- zdecydowałam się jednak dać do szycia, w poniedzialek jade po materiał bo tam gdziebyłam było większość w Rózu a ja mimo, że będzie dziewczynka nie chce landrynkowego:no:

k8libby ładne łóżeczko konstrukcja ciekawa, ja się jednak zdecydowałam że pozostajemy z turystycznym skoro mamy kosz na pierwsze miesiące a potem większe już łózko.

Asia mnie wkurzałoby, że mimo wszytsko spodnie odstają i czuć guzik i zamek.

Mala.di, kołysek w ogóle można używać mniej więcej pół roku. Jak dziecko już siada, to robią się niebezpieczne.
Z tego, co wiem, to te Klupsiowe można blokować albo nawet całkiem wymontować kołysanie.
To już kwestia przyzwyczajenia - jak dziecko będzie od małego bujane, to będzie tak usypiać. Franek był po prostu odkładany do łóżeczka i tak się nauczył spać, więc u nas kołyska byłaby zbędna.

reklama
chciałam to co Ewa napisać, zaczniesz bujać, do 18 nie skończysz :-D ale opcja z szufladą super, ja myślę, żeby dokupić do tego łóżeczka co mam, bo mi się klamotów już robi duuużo :tak: ale wam zazdroszczę wyprawek, ja ma wszystko... a ciągnie mnie na zakupyyyy :sorry:

Do góry