reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

hehehe i każda mama inaczej. Dobra róbmy tak
1. wątek rzeczy dla maleństwa i dla mamy (i tutaj chwalimy sie co kupiłyśmy radzimy co chemy kupić z działu tekstylnego - ubrania, ręczniki, pościele, ochraniacze, butki ... - proszę uzupełnijcie
2. akcesoria wszystko co potrzebne dla dziecka z plastików i mechaniki (leżaczki, meble, nianie, monitory oddechu, karuzele, wanienki, huśtawki, butelki, smoczki ... - również proszę o komentarz.
3 wątek wyprawkowy - bez komentarza

I się Ratina nie unoś bo każda widzi, że jest burdel a "zakaz" zakładania nowych wątków nie istnieje nie powstają tylko z obawy o jeszcze większy burdel. Najlepiej wejść zobaczyć jak mają na innych forach choćby wrześniówkach, My chyba mamy najwięcej wątków i dlatego każdy się wkurza, że nic nie może znaleźć.
(zresztą w regulaminie mamy żeby nowy wątek najpierw przedyskutować czego nikt nie robi i potem się dziwi, że większości nie pasi - jest dyskusja - jest decyzja - Nie ma problemu)

reklama
ale tak chyba będzie wszędzie, jasne, że każda z nas mogła tylko wkleić liste wyprawki i nic nie komentowac... ale zaraz sie wywiazuje temat, wiekszosc z tutejszych mam ma juz dzieci, wiec tez jest czasem i rozmowa o nich... i rady, pytania, wątpliwosci... mi np pasuje to, że nie mamy tu jakiś żelaznych zasad, i kazdy post choc odrobineczke wyskakujacy poza temat nie jest usuwany. zreszta kazda z nas troszke sie do tego burdelu przyczyniła :-p

choć też jest troche racji w tym że dobrze by było teraz zrobić taką ściąge wyprawkową w postaci oddzielnego wątku, bo juz sie zblizamy do momentu gdy musimy to wszystko kupic, a wczesniej chyba nie bylo takiej koniecznosci.. ale tez gdzies musimy chyba miec pole do dyskusji, nie? jak widac w tym wątku, jest taka potrzeba tez.
wiec mi się bardzo podoba rozwiazanie proponowane przez kakakaroline ;-)

Ja sie nie unoszę,ale odczuwam to tak:
butelek w sklepach i smoczków jest tyle rodzajów i marek ,że się dostaje oczopląsu...Każda z doświqadczonych mam ma swoje zdanie nt butelek i smoczków które używała,w necie sa też różne opinie i teraz tak:zakładając ze np w temacie "akcesoria dzieciece" ktoś między 5 a 7 stroną wątku rozmawiał o butelkach czy smoczkach to wątpię,z ejak wątek będzie miał np 50 stron (bo w męidzyczasie pogada się o ciuchach,meblach,nianiach itp) to wróci i trafi do tej 5-7 strony...zacznie pisać sie od poczatku o tym samym...mieląc tematy po kilkanaście razy...
A wydaję mi się,że niektóre wątki nawet jakby miały mieć po 3 strony to lepiej byłoby gdyby były przejrzyste i osobne wtedy pomogą...
Porównując: łatwiej Wam znalezc w domu porokładane dokumenty do osobnych koszulek czy wszystko w jednym pudle??
Ja poprostu napisałam,że dawno już się tu pogubiłam w wielu tematach ,w których naprawde potrzebuję pomocy.

RatinaZ widzę, że masz metodologiczne podejście bardzo;-) ale jest jeszcze opcja "szukaj" i wtedy szybko można w wątku znaleźć początek rozmowy o butelkach. Niektóre tematy na forum ogólnym mają kilka tysięcy stron a i tak wszystko można tam znaleźć. Kwestia doświadczenia

ale to nie jest wikipedia, tylko forum które ma służyć dyskusjom. trzymajac sie juz tych list wyprawek, ja np jako początkująca mama pewnie bede chciala zadac sporo pytań czemu jedna tak a druga inaczej robi, czemu kupujecie rozne rzeczy, poznac te uzasadnienia, a nie suche fakty.

Zgadzam sie z dziewczynami, sucha lista nic nie daje tak naprawde, taka listę można znaleźć wszędzie na każdej stronie o dzieciach/ciąży i gazetach - a Nam chodzi mysle o wymiane zdań i opinii.
Jeśli chodzi o butelki np. Ratina nikt Ci nie powie, że ta badz tamta jest Dobra/zła bo każde dziecko toleruje inne- bez sprawdzania eksperymentów się nie da. Tak samo ze smoczkiem.

Dziewczyny czy któraś z Was natknęła się na komplet/pościel do Koszyka Wiklinowego?? Mam koszyk na pierwsze 3 miesiące, ale chciałabym odświeżyć na allegro nic nie znalazłam, najwyżej dam do uszycia ale wolałabym już takie gotowe.

reklama
Mam nadzieję, że w dobry wątek się wstrzelam :D

Chciałam się pochwalić, że kupiłam dziś pierwszą sukienkę dla Córeczki :D Radość wielka, bo ciuchów generalnie dla niej nie kupuję - wszystko ma po Franku. Ale sukienka jest w rozm. 68, więc będzie pewnie dobra na grudzień na urodziny Brata :) W ciucharni, więc kosztowała 2 zł ;)

Do góry