reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Też małam takie butki :). Tyle, że po domu chodziłam w paputkach na drutach robionych przez mamę "od zawsze". Nic mi się nie stało...kakakarolina a o jakie przypadłości ortopedyczne dokładnie chodzi w rzypadku chodzenia na bosaka?
Nic już nie wiem, każdy ciągnie w swoją stronę, a człek głupieje. O błoga niewiedzy ;)!
A które modele Befado są niższe i nie uciskają, bo ja ciemna jestem i nie widzę, tylko takie pantofelkowate? Mani zaraz spadną takie...

reklama
Ja mam deski, sama na boso chodzę, M też i tak jest nam ciepło i wygodnie. A różnica miedzy kaflami a betonem jest taka, że na betonie zdarł by skórę :) i raczej o zabezpieczenie przed takimi urazami chodzi.
Kapci na razie nie kupię, bo wszystkie które oglądałam łącznie z befado robią wrażenie ortopedycznych, strasznie sztywna podeszwa, jak stopa ma w tym pracować?

po domu na boso ja nie chodzę bo mi zimno w stopy, chodzę w skarpetkach lub skarpetkach i kapciach. dzieci boso też nie chodzą, mają skarpetki albo rajstopy. skarpetki Hania ściąga a rajstopy...tylko czasem ;) nie chodzą boso bo mają wtedy lodowate stópki, dla mnie nie ma opcji żeby tak chodziły, oczywiście zdarza się to ale nie na długo i tak żeby stopy im nie zmarzły. w roli kapci zakładanych czasem obie mają butki z decathlonu, o te Buty dla malucha Baby Light shoe DOMYOS - Maluch fitness Fitness - Decathlon i ja myślę że to optymalne rozwiązanie - stopa nie ślizga się, nie ma kontaktu z zimnym podłożem, butki nie spadają, a są zupełnie miękkie więc w żaden sposób nie ograniczają ruchów. wydaje mi się to optymalnym rozwiązaniem, sztywna podeszwa przez cały dzień nie przemawia do mnie (sama bym nie wytrzymała), a chodzenie bez skarpet, bosą stopą po podłodze - jasne, w lecie, jak jest upał, ale nie teraz, lodowate stopki dzieci mówią same za siebie...

malinka my testowalismy te skorzane, szczerze powiem tolka w nich biegala pod koniec lata na wszystkich spacerach. są zupełnie miękkie, lekkie i trzymają się dobrze na nóżce. szkół co do sztywności zapiętka vs naturalności stopy jest wiele. ja się posłuchałam Zawitkowskiego.

Niemowlę: Na tropie dobrych bucików - Rozwój- Rodzice.pl

a co do butków, my mieliśmy te, soft sole, teraz zastanawiam sie nad step-up

http://bobuxpolska.pl/
http://aktywnyurwis.pl/sklep/buciki-bobux?TreeId=2

Ostatnia edycja:
Dzięki Dziewczyny.
Trochę poszukałam, poczytałam, pomyślałam :-D
Doszłam do wniosku, że muszę te kapciobuciki do domu wypośrodkować, tzn. nie chcę żeby Kacper chodził po domu w samych skarpetach, bo to już nawet nie chodzi o zimno, tylko o jego kręgosłup. Moje dziecko większość czasu nie chodzi, tylko biega (!) jednak albo maszeruje szybkim krokiem, a jak się biega, to jak będzie miał same skarpety i to nic nie będzie amortyzować tych wstrząsów kręgosłupa. A z drugiej strony nie chcę żeby miał bardzo usztywnione, bo np. jak kuca to musi to wszystko pracować. Więc jestem na etapie poszukiwania kapci "pomiędzy". Wpadły mi w oko takiej firmy
Kapcie buty dziecięce Superfit 1-294-81 Happy DOM MODY DZIECIĘCEJ i MŁODZIEŻOWEJ
i mimo ceny zastanowię się nad zakupem :tak:

Olga Młody odziedziczył po Laurze te buciki z decathlonu i cały czas się zastanawiam czy one nie są za miękkie? u Laury się sprawdzały a teraz mam dylemat

hmm malinka, jeśli zaleca się chodzenie na boso to chyba nie są za miękkie? dziewczynki w nich chodzą po domu, no i Natalia ma w przedszkolu, nie wydaje mi się żeby to było coś złego

Olga właśnie widzałam w decatlonie te kapcie i bardzo mi sie podobały. Odstraszyła mnie cena - 59.90 a nie miałam przekonania czy są ok i nie kupiłam. Małe rozmiary były w tej cenie a chyba powyżej rozmiaru 32 były po 9.90. Ale takie dość wytrzymałe i fajne się wydawały. Tylko kiedy ja znowu będę w decatlkonie. W ogóle po tych dyskusjach na temat butów jestem tak skołowana że młoda chodzi codziennie w czymś innym (raz bardziej a raz mniej sztywnym). W domu mamy deski ale mimo to mi w samych skarpetkach jest zimno więc i Kornela zazwyczaj ma coś na stopach.

reklama
hahaha ja tam dylematów nie mam. Polecam wizytę u ortopedy i fizjoterapeuty komuś musicie uwierzyć ;-)

Aia problemy odstopowe to skrzywienia kręgosłupa, płaskostopie i szpotawość głównie. Nie wierzę że jako roczniak chodziłas w sztrykowanych papuciach i przeżyłaś. :-)

But ma być maksymalnie miękki. Jeżeli komuś befado wydaje się za twardy to dać M do ściskania w czasie meczu zrobi się mięciutki jak kaczuszka. prawda jest taka że befado wysyła swoje buty do atestowania i takowy atest posiada daje gwarancję na bezpieczny rozwój stopy no tylko trzeba umieć dobrać typ do nogi swojego dziecka.
Podeszwa w befado zgina się idealnie tam gdzie powinna we wszystkie strony a że jest gruba no gruba bo są w niej amortyzatory i profilowany spód. Jak komuś twardo zawsze może sobie kupić kapcie pom d'api za 300zł ;-)

Inna rzecz że nie twierdzę że befado jest butem idealnym ale dobrą cenowo alternatywą. właśnie zgięłam podeszwę w ślimaka bez użycia siły. Jak ktoś uważa że ona jest twarda to niech sobie buty ze smyka albo z ccc pościska to dopiero zrozumie o co chodzi.

Aia to jest niski
http://www.befado.pl/nasze-obuwie/o...-dla-dziewczt/poniemowlce/poniemowlece24-7166
http://www.smykowakopalnia.pl/OBUWIE_WCZESNODZIECI%C4%98CE-7256i

A tak już całkiem poza tematem na serio nie potraficie chodzić w wyprofilowanych miękkich papuciach po domu?? moje owszem jesienią nie mają pięty ale podeszwa jest twarda . Jak jest płaska
z marketu za 16zł to odczuwam jakis dyskomfort ale jak dobra pforilowana to już nie

Ostatnia edycja:
Do góry