reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Oo,właśnie widziałam w tv i zastanawiam się, może kupię pare ciuszków małemu, bo teraz niby nosi dopiero 80,ale są takie w sam raz ,więc na zimę 86 powinno być ok... A ciuszki nie drogie,a jakość jak sobie przypominam( kiedyś kupowałam małemu body z lupilu) też w porządku

reklama
Malinka mój chodzi w skarpetkach antypoślizgowych,ale ciągle je zdejmuje i woli chodzić boso. Muszę mu kupić jakieś kapcie ,ich tak łatwo nie zdejmie,a podłogi u nas strasznie zimne:/ polecam z Befado, mi Karolina doradziła i mały miał z tej firmy pierwsze butki i super się sprawdziły. A jeśli można wiedzieć to czemu o to pytasz? chodzi Ci jak zdrowiej dla nóżki,żeby była usztywniona?

Agnes, pytam bo Kacper nie znosi skarpet. Zawsze zdejmuje i mi ucieka machając nimi :zawstydzona/y: A my nie mamy żadnych wykładzin, tylko panele a podłoga jest dość zimna. Myślę o jakichś kapciach, może właśnie tych butkach z Befado, tylko z drugiej strony nie chcę , żeby mu się nóżka zmęczyła :-(

Malinka u nas ten sam problem, też nie mamy wykładzin, a do tego podłoga strasznie zimna,bo mieszkanie na parterze,więc ciągnie od piwnic, najgorszy jest ten okres kiedy nie grzeją,a pogoda już jesienna:no: ja nie mam wyjścia muszę zacząć zakładać mu ciapki,bo skarpetki są zdejmowane,tylko ciekawe czy z kapciami nie będzie to samo,bo na dworze jak jedzie wózkiem to nie raz zdarzyło się ,że biegnie ktoś za nami ,,maluszek zgubił bucik'':-D

Tymek też skarpety zdejmuje, ale głównie jak idzie spać :-) wsadzam go do łóżeczka na drzemkę i zaraz skarpet nie ma :-) ale jak biega też mu się zdarza zdejmować. Na szczęście jak mu z powrotem założę to nie protestuje za bardzo. U nas w domu biega w skarpetkach, jak jedziemy do siebie na działkę to biega w bucikach i u teściów też, bo już mi się znudziło wysłuchiwanie od teściowej że podłogi zimne (jak dla mnie wcale nie zimniejsze od naszych blokowych, szczególnie jak zaczynają palić w piecu). Chociaż ja tam wole jak mi biega bez butów bo widzę że swobodniej i wygodniej się czuje. Może jak będzie rzeczywiście zimno to mu kupie te paputki skórzane.

reklama
Mój Tymek od kilku tygodni chodzi po domu w papciach. Znaczy... takich butkach do domu ;). Do żłobka i do domu kupiłam mu Befado bez palców. Nie zauważyłam, żeby się męczył w nich. Bez przesady. Ja sama boso po domu nie biegam, bo taką porą to już jednak zimno w stopy. Poza tym bieganie w samych skarpetkach po twardym podłożu akurat jest mniej "zdrowe" niż w papciach. Jeśli nie mają antypoślizgowej podeszwy to już tym bardziej.

Do góry