reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

O, ale trafiłam, akurat w temat parasolek na tapecie :-)

Ja miałam się wstrzymac i nie kupować i jeździć nasza spacerówką, ale ostatnio mieliśmy włamanie do naszej wózkarnio-rowerowni, poza tym jest tam tyle rowerów i wszystkie poupychane i czasem jest problem z dostaniem się do wózka :/ nie mówiąc już o tym, ze jest co rusz pewnie obijany. No ale do rzeczy :-D Chcę kupić tanią, ale w miarę dobrą spacerówkę, którą będę mogła złożyć i zostawić w kącie w wózkarni. Dzisiaj byliśmy w paru sklepach ale były albo drogie albo badziewne. Mam znajomego, który sprzedaję akcesoria dziecięce, nowe albo nowe ale powystawowe i ma m.in. takie wózki:

Zobacz załącznik 568947Zobacz załącznik 568948

Co myślicie? Nie wiem czy lepsze by były na jednak trochę większych kółkach, albo z wyższym siedzeniem, czy takie lekkie parasolki są ok. dla dzieci w wieku 1+ ?
I przyznam, ze też sie zastanawiałam jak takie dziecko będzie jeździć w takiej parasolce zimą, po śniegu nie ma szans :-p Choć z drugiej strony Leoś już zasuwa jak szalony i na spacerku często chce chodzić sam więc pewnie zima przerzucimy się na sanki :tak::-D

reklama
Cornelka druga ma większy kosz na zakupy, dla mnie to teraz dwa argumenty przy wózku są lekkość i wielkość kosza, a zimą no cóż, moja Laura odrzuciła wózek całkiem po 18miesiącu, więc albo na nogach, albo na sankach, podejrzewam, że Nina będzie podobna

A ,czyli parasolka owszem i nie droga ,bo na długo się nie przyda z tego co wywnioskowałam:-D
Karolina ja już oglądam się za sankami,bo teraz można tanio kupić ,a w sumie jak parasolka nie da rady po śniegu to sanki dadzą;) ciekawe jakie mały będzie miał podejście,oby nie takie jak ja jak byłam troche starsza od niego, z tego co moja mama opowiadała to było ,że ja chce ,,siama'',a wyszłyśmy z bloku i ,,na ręce'';P Muszę się rozejrzec szybko za parasolką, dziś chodziłam z małym za rękę po parku i ledwo pchałam wózior drugą, komfortowe to to nie było:confused2:

Ja kupiłam używkę mamas&papas. Dałam 400zl, nowa 1000... Zamówiłam ośki nowe, bo kółka rozklekotane. Generalnie fajna, 6,5 kg, łatwo się składa, oparcie na płasko rozkładane, mało miejsca w aucie zajmuje. Mutsy nadal w użyciu, moja mama na codzień Titka wozi.

Kupiliśmy tą pierwszą :-) ta druga nie miała takiego stabilnego oparcia. Generalnie pierwsza jazda udana, wózek mały, lekki, zwinny, gorzej jak się wjedzie na kostkę brukową ;-) To też mamas&papas, nówka :-) Tylko muszę pałąk dokupić, bo nie ma w zestawie, K8 Ty masz do tej swojej pałąk?

Cornelka, musiałam dokupić, bo titek uwielbia zarzucać nogi na pałąk. Na allegro kupiłam, taki ofoliowany, dość drogi, ale fajny.

reklama
Emka, tej Inglesiny to Ci zazdroszczę jak nie wiem co :(... My znów dzisiaj mieliśmy serię w Smyku (żeby sobie pomacać, nie kupować, bo mnie nie stać na Smyka). Zaczęliśmy od całkiem przyzwoicie wyglądającego ABC Design Giro. Naprawdę fajny wózeczek, nie wybajerzony, ale niestety przednie kółka robiły co chciały. Za 499zł spodziewałam się czegoś lepszego :(. Potem próbowaliśmy z X-Landerem XS. Wygląd budki straszy na kilometr :p, ale reszta nawet w miarę, ale za 429zł to nadal dla mnie za mało. Nie powstrzymałam się i - żeby pokazać mężowi o czym cały czas mu nudzę mówiąc o Inglesinie i Maclarenie - wsadziliśmy Tymka w piękną granatową Inglesinę Trip. No i popłynęliśmy :))). Mąż już wie o co chodzi, jaka różnica w prowadzeniu ;). Co tu zrobić, żeby go za 200zł gdzieś wyhaczyć :p. Wyszliśmy ze sklepu bez parasolki, ale za to z pchaczo-jeździkiem Smiki (niech żyją karty podarunkowe :p). Fajowy, o taki: 2 w 1 pchacz jeździk Smiki IDEAŁ w Zabawki - Szafa.pl . W czwartek będzie szaleństwo, sama się doczekać nie mogę :D.

Do góry