reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
no dziś nie wierzę w brednie o młodości ducha czuję się staro :-p

nie wiem czy nie zaczyna sie etap kiedy przestaje się cieszyć z okazji do picia

Weronka, jak zobaczyłam to urządzenie to właśnie o tym sobie pomyślałam - mój biedny chory kręgosłup :). Ale my chyba jednak wytrzymamy bez tych wspomagaczy. A co, niech żyje natura i prostota :D.

Tak na prawdę im mniej się pomaga a zostawia sprawę w rękach dziecka tym krócej ten etap trwa. 2-3 tygodnie i po krzyku chyba każdy przecierpi. Tak na prawdę dużo gorszy etap to ten kiedy dziecko nie potrafi się przemieszczać na czworaka i wiecznie stęka a nie ten kiedy non stop podchodzi do nas i ciagnie nas za rączkę :-p

Ale te wynalazki do nauki chodzenia niezłe, tylko czy moje plecy faktycznie przy tym odpoczną hmmm niech sam chłopak bierze się za siebie, przy takiej siostrze nie ma wyjścia ;-) chociaż ostatnio się wycwanił i podchodzi do mnie jak stoje, od tyłu łapie mnie za łydki i służę mu za chodzik, też tak można heheh.
W temacie wózkowym z ciężkim sercem ukochanego niezawodnego maclarena wystawiłam na alegrosie bo wielkolud nie wchodzi do mojego małego bagażnika i zainspirowana zakupem którejś z Was kupiłam podobny model britax b mobile. Czuje się jak największa zdrajczyni na świecie, mam nadzieję, że nie będzie zamienił stryjek... opinie ma wózek dobre i wymiary po złożeniu mikro czyli wejdzie do mikro samochodu. Niech szybko ktoś kupi tego maclarena bo płakać będę :-(

weronkazz my mamy najzwyklejsze, pod paszki, są super. O takie: Babyono Szelki Spacerowe I Do Wózka 70 - Ceneo.pl
Dzięki nim moja mama, zajmująca się Manitą codziennie normalnie funkcjonuje, ja zresztą też. Nie szkodzą postawie, nie wprowadzają żadnych złych nawyków, nie dewastują kręgosłupa ani nic z tych reczy, ot, zwykłe łapacze, lepsze niż mamine rączki, bo ze wszech stron.

Uważam dalej, że pomocność szel, to kwestia temperamentu Bąbla. Jestem prawie pewna, że większość z nas sięgnęłaby po nie, gdyby jej dziecię waliło się tak spektakularnie i z łomotem jak Mania ;). Mówię Wam, nie chciałybyście zostawiać sprawy naturze...Ja zwyczajnie MUSZĘ ją asekurować, bo w końcu skończyłoby się tragedią :/. Jak muszę ją zostawić samą, nawet na kilka sekund (!) tylko kojec w grę wchodzi.

Ostatnia edycja:
reklama
Aia o właśnie widzę,że Twój Bąbel podobny do mojego jeśli chodzi o temperament;) mojego też na chwilę nie można zostawić,bo zaraz jest guz lub siniak, chce cały czas na nóżkach,a mój kręgosłup czasem prosi o litość:-p hmm opinie co do szelek podzielone więc może zamówie takie najzyklejsze,majątku nie wydam(z tych co Aia pokazuje są do 20zł),a może się przydadza? na dniach będe zamawiać nocnik więc chyba na próbę się skuszę i na szelki... Wiem tyle ,że M ich nie użyje ,bo powiedział,że to mu przypomina spacer z pieskiem:-D

Do góry