Właśnie też się zastanawiałam ostatnio nad koszulkami z krótkim rękawkiem. Mam ich trochę, a bodziaków brakuje. Ale cały czas mi się wydawało, że w takiej koszulce i spodenkach będzie taki... rozebrany . No i dzisiaj sam się problem rozwiązał, bo tak się uświnił sokiem na spacerku z babcią, że trzeba było bodziaka ściągnąć, a że na zmianę nie było to dostał spodenki i koszulkę . I super . Tak więc powoli się przerzucimy w te cieplejsze dni na samą koszulkę. Koszulki z długim rękawem ubieram jeszcze rano, na bodziaka z krótkim. My wychodzimy z domu przed 7:00, więc jeszcze jest chłodnawo, ja sama mam lekki sweterek założony. Jak było chłodniej to na taki zestaw dostawał jeszcze kamizelkę polarkową lub z dzianiny. A a propos ciuchlandów - skorzystałam dzisiaj z okazji i przy służbowym wyjeździe do banku zajrzałam do ciuchlandu naprzeciwko. Mamy świetnie a'la dżinsowe spodnie jak nóki za 3,70 zł . Było tyle ślicznych ciuszków dla dziewczynek... Ehhh... Asia, napisz gdzie ten ciuchland .
reklama
kakakarolina
Fanka BB :)
u nas w ciucholandach też sprawiedliwie bez dyskryminacji płciowej i maksa i olę obkupię właśnie kombinuję gdzie by tu uderzyć dzisiaj
malinka1980
Dziewczyny, czy wy kupujecie buciki o nr wieksze?
kakakarolina
Malinka ja nawet o 3 ... bo nie ma mniejszych ;-) ale gdy już będą to normalne buty Maksowi i Oli kupuję/będę kupować w dobrym rozmiarze nie większe.
Chodzenie w za dużych butach musi byc strasznie nie wygodne i chyba nie zdrowe. Mają być większe o ok 0,5-1cm. Ja zawsze wybieram większe o ok 0,5cm bo 1 cm przy stopach naszych dzieci to strasznie dużo i uniemożliwia już chodzenie
Chodzenie w za dużych butach musi byc strasznie nie wygodne i chyba nie zdrowe. Mają być większe o ok 0,5-1cm. Ja zawsze wybieram większe o ok 0,5cm bo 1 cm przy stopach naszych dzieci to strasznie dużo i uniemożliwia już chodzenie
malinka1980
kurcze bo albo ja zle mierze albo Kacper ma prawie 12 cm i to by wychodzilo np, z rozmiarowki befado nr 19
no chyba zle zmierzylam, teraz mi wyszlo 11 cm to powinnam zamowic 18 czy juz 19?
no chyba zle zmierzylam, teraz mi wyszlo 11 cm to powinnam zamowic 18 czy juz 19?
Ostatnia edycja:
gosha_88
malinka czemu niemożliwe mój 12cm miał już 2 miesiące temu, mam butki z Befado nr 19 i są na styk, i jest minimalnie luzu, nawet chyba nie 0,5cm, a mam inne buciki to 20 nosi. Bierz 19. My mamy raczej spore stopy, moja starsza ma 28. Aaa i kakarolina dzięki za trop żeby uderzyć do tkmaxxa, super tam są buty i kupiłam Majce sandały bardzo fajne za 7dyszek a jakie dla Tymka były, ojeja. jak zacznie chodzić to mu kupię tam
reklama
kakakarolina
a ja zaszalałam w szmateksie że aż głowa boli najlepsze getry dla Olki w zebrę z cekinami no cud miód