reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

U nas spanie albo w pajacu na bodziak z krótkim rękawkiem jak jeszcze jest chłodniej w nocy, albo - jak jest cieplej - zarzucam mu gacie piżamkowe na bodziaka.

reklama
Marcia u nas piżamki się nie sprawdziły póki dzieci śpią w pieluszkach. One sa tak chude że im pampki z tyłka zjeżdżają dlatego tylko body do dwóch lat wchodzi w grę. Nawet bluzki z krótkim rekawkiem nie da się włożyć bo chodzi potem taka bieda z pieluszką w kolanach. Wczoraj włożyłam na noc tylko body z krótkim rękawem ale bylo trochę za chlodno w nocy dopiero nad ranem było ok.

Co do zabezpieczeń to gdy poprzednio kupiłam to własnie wtedy Maks się zainteresował otwieraniem szafek bo go te ochraniacze przyciągały, Więc je zdjeliśmy i młody przeżył ;-) więc teraz nic nie kupuję. Przydałaby mi się blokada na drzwi przesuwne do łazienki bo lada chwila opanuje otwieranie ale takich nie robią :wściekła/y:

Malinka Ola też jest długa po nas obu
ale jakoś się body naciągnie i większy dekolt zrobi a bluzki do pępka się robią ale służą:-D

No to jeszcze jedno pytanie ubraniowe, bo znowu karolinka mi przypomniala ze mialam zapytac. Czy zakladacie dzieciom bluzeczki z krotkim rekawkiem czy na razie tylko body z krotkim? Bo ja mam mase bluzeczek, ale body wydaja mi sie praktyczniejsze. No i sie nie podwijaja i po plecach nie wieje ;-) ale jak ich nie zaczne zakladac to sie zmarnuja. Ten sam problem mam z bluzkami w dlugi rekaw, chociaz tutaj to czasem zakladalam je na body z krotkim jak na bluze bylo za cieplo, a na jedna warstwe za chlodno.

Manita śpi w pajacach jeszcze i pewnie prędko się to nie zmieni, chyba, że fale upałów nadciągną;-) W samym body zdecydowanie za zimno jej w nocy, a wszelkie spodenki na bodziaka jednak dużo mnie komfortowe niż pajac są, co gumka w pasie, to gumka w pasie, swoje się wie, też wolę bez:cool2:

Co do bluzeczek. Mania powyżej 18 st. śmiga w jednej warstwie i zakładam jej bluzkę z długim lub krótkim rękawkiem do rajtek np. albo pod ogrodniczki. Jak było zimniej też zakładałam pod długi rękaw podziaka z krótkim, ale teraz bez przesady. Mania śmiga po domu i na spacer tak jak ja i jakoś przestałam się schizować ubieraniem. Jak sobie zakładam jedną warstwę - jej też, jak sama mam kórtkę, Ona też itd. Nie marznie, więc zakładam optymistycznie, że jest ok:tak:

A rozmiar mamy 80, choć Mania chudzinka, jak Olka, trochę mamy fajnych wąskich ciuszków, a reszta wisi :-)

Ostatnia edycja:
ja wkładam normalnie krótki rękaw bez body pod spodem, na noc mam też jedną normalną piżamkę i ją ubieram Tymkowi, ale wolę pajace. Samo body to będę zakładać jak będziemy mieć po 27 stopni w pokoju w nocy (tyle było w tamtm roku, pamiętam jak spałam z wiatrakiem z tym wielkim brzucehm, a raczej nie spałam bo nie mogłam :/ ). Teraz jeszcze chłodno, 19-20st jest, to jednak troche różnicy. Jeszcze co do tej spadającej pieluchy, Majce lleciała okropnie i to wydaje mi się że właśnie dlatego że miała ogromny brzuch i się z niego pielucha zsuwała, Tymek szczupak to mu się trzyma. Ale może jak zacznie chodzić to będzie ciągle kucał i wstawał to pewnie tez zacznie mu lecieć

no własnie nie są praktyczne i mi się już drugi raz zmarnują. W dodatku te dziewczęce są takie śliczne że dopiero szkoda pewnie ze dwa razy poświęce wygodę i ola polata w koszulce z pieluchą w kolanach ale na co dzień body będzie. Bluzki czasem się przydawały jak Maks latał po ogródku z gołym tyłkiem wtedy miał koszulkę tylko zeby go słońce nie paliło za bardzo

gosha czyli ja wyrodna że wczoraj w nocy ubrałam tylko body z krótkim rękawem :)

e tam wyrodna, ja przy Majce stosowałam zimnochów i co lipa, choruje ciągle, więc teraz po prostu uubieram normalnie :) ja też śpię teraz w koszulce tyle że ja się nie rozkopuje tak jak dzieciaki, więc one muszą mieć trochę więcej na sobie :)

dziewczyny krakowskie miałam się pytać, gdzie chodzić na lumpowe łowy?? Ja zawsze kupowałam na krakowskiej/limanowskiego w robanie i dawo, ale w robanie to drożyzna normalnie, kupuję tylko takie droższe rzeczy jak spodnie czy bluza, kosuzlek czy bodziaków to się w ogóle nie opłaca, no i ciężko dorwać

gosha poszłam własnie tym tropem skoro ja śpię z krótkim rękawem to dlaczego ona nie. No ale jak sie w nocy obudziłam to i zimno było :dry: czyli Oli też :zawstydzona/y:

u mnie Nina ma teraz 74, czasem 80 już jest dobre, ja sobie na allegro znalazłam jakieś z 2 miesiące temu fajną pakę używek body, pajacy, łącznie z 14 sztuk, za całe 25 zł, za to mam mało spodni, sukienek, sweterków, może pójdę teraz w weekend na łowy :tak: ja koszulki z krótkim rękawem ubieram do jedzenia, mam kilka takich co są na wykończenie, bo oczywiście ślinka zaraz zdejmie, a tym sposobem body uratuje :-p ja też piżamek nie będę szybciej ubierać niż 18-24miesięcy, wtedy też w sumie przerzucę się na podkoszulki, Nina obecnie sypia w samym pajacu bez stóp, ma cienki kocyk, więc jest jej akurat.

reklama
gosia, najlepszy lump koło moich rodziców na Azorach, w poniedziałek dostawa, ale tam na h szukania bo on jest wielkości biedronki:) Moja śpi w śpiochach pełnych albo bez nóżek, zawsze w nocy się odkrywa:no: Ja śpię w długim rękawie pod kołdrą i jest mi w sam raz.

Do góry