reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
Dziewczyny, dzięki za namiar na befado, kupiłam dwie pary a'la kapciuchów, jeden bez palucha, drugie pełne. Cena naprawdę rozsądna, Gucie super ale to dopiero na jesień może. W paputach przynajmniej nie świeci skarpetami w spacerówce i jak chodzi podtrzymywany pod paszkami to się zachwyca tupaniem o parkiet :-)

malinka o wózkach zaledwie kilka stron w tył.
dziewczyny k]ja natomiast wbijam z pytaniem o krem do buzi. czy juz zjakims wiekszym filtrem nalezy kupić? jaki? no bo to słońce nagle dosc mocno grzeje.

zylcia588 pisze:
Dziewczyny czy wy nie przesadzacie z tymi butami? czy waSze dzieci już chodzą? Czy na prawdę nie mogą tych kilka kroków podreptać na boso lub w skarpetkach z ABSem tylko potrzebują od razu butów?
MieMie pisze:
Mi też się wydaje, że na buty jeszcze za wcześnie.
Nie wyobrażam sobie Tymka postawić w skarpetach teraz na ziemi :/. Owszem, dzieciaczki jeszcze same nie chodzą, ale nawet na spacerze w wózku od czasu do czasu na pewno będzie je wyciągać, żeby pokazać co nieco świata. No przynajmniej ja tak robię - Tymek dotyka kwiatki, trawę, kamyki itp. Właśnie przed wyjazdem na weekend w tamtym tygodniu kupiłam mu pierwsze butki, firmy Lemigo. Dałam całe 35zł, nawet na droższe nie patrzyłam. Zwykłe, zawiązywane sznurówką (ma chyba dość wysokie podbicie, bo nie wszystkie butki mu wchodzą na nóżkę), nie ze skóry a tekstylne, ze zginającą się łatwo podeszwą, usztywnionym zapiętkiem. Miało być Befado, ale ich romiar 18 to jakiś wielgaśny był i w porównaniu z Lemigo był to raczej 19-20. A Tymek jakąś małą stopę ma. Przy zakupie dostałam od sprzedawczyni książeczkę o prawidłowym doborze butów i rozwoju stopy niemowlaków wydaną przez firmę Dawid - też jakaś polska firma robiąca butki. Na swojej stronie mają wersję online tego folderu: http://www.butydladzieci.pl/reklama/Dawid_ZdroweObuwie_LO.pdf .

Bo Dawidy też są ok. dużo się tych butków u nas szyje:tak: tym bardziej nie widzę powodu kupowania chińskiego badziewia w sieciówkach;-) o lemingach nie słyszalam:-p a befado ma zawyżoną rozmiarówkę to fakt

Kakakarolina to firma Lemigo. Strasznie mi się ta nazwa podoba bo to takie "Let me go" wypowiadane przez maluszka :). Super nazwa firmy robiącej na butki dla dzieciaczków :)

reklama
Nie wyobrażam sobie Tymka postawić w skarpetach teraz na ziemi :/. Owszem, dzieciaczki jeszcze same nie chodzą, ale nawet na spacerze w wózku od czasu do czasu na pewno będzie je wyciągać, żeby pokazać co nieco świata. No przynajmniej ja tak robię - Tymek dotyka kwiatki, trawę, kamyki itp. Właśnie przed wyjazdem na weekend w tamtym tygodniu kupiłam mu pierwsze butki, firmy Lemigo. Dałam całe 35zł, nawet na droższe nie patrzyłam.

Dzag - jak ktoś zamierza stawiać dziecko na ziemi to logiczne że jakaś podeszwa musi być a nie skarpetka tylko. Ale jest różnica pomiędzy kupieniem takiemu dziecku butów za 35 zł takie jak ty kupiłaś, a kupowaniem butów za ciężkie pieniądze, o jakich pisały już tu dziewczyny - szczególnie że to są buty na prawdę na chwilę. Uważam, że takie buty, w których dziecko jeszcze nie chodzi tylko czasami staje lub po prostu je nosi nie muszą być takie wypasione, wyprofilowane i nie wiadomo jakie jeszcze. Ja myślę, że np. takie są OK. Buciki - F.H. "BOBAS" Dariusz Broczkowski

Do góry