Pierwsze buty dla dziecka: Pediatria - Medycyna Praktyczna: Lekarze pacjentom
lekarz o pierwszych butach dla dziecka
lekarz o pierwszych butach dla dziecka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
zylcia588 pisze:Dziewczyny czy wy nie przesadzacie z tymi butami? czy waSze dzieci już chodzą? Czy na prawdę nie mogą tych kilka kroków podreptać na boso lub w skarpetkach z ABSem tylko potrzebują od razu butów?
Nie wyobrażam sobie Tymka postawić w skarpetach teraz na ziemi :/. Owszem, dzieciaczki jeszcze same nie chodzą, ale nawet na spacerze w wózku od czasu do czasu na pewno będzie je wyciągać, żeby pokazać co nieco świata. No przynajmniej ja tak robię - Tymek dotyka kwiatki, trawę, kamyki itp. Właśnie przed wyjazdem na weekend w tamtym tygodniu kupiłam mu pierwsze butki, firmy Lemigo. Dałam całe 35zł, nawet na droższe nie patrzyłam. Zwykłe, zawiązywane sznurówką (ma chyba dość wysokie podbicie, bo nie wszystkie butki mu wchodzą na nóżkę), nie ze skóry a tekstylne, ze zginającą się łatwo podeszwą, usztywnionym zapiętkiem. Miało być Befado, ale ich romiar 18 to jakiś wielgaśny był i w porównaniu z Lemigo był to raczej 19-20. A Tymek jakąś małą stopę ma. Przy zakupie dostałam od sprzedawczyni książeczkę o prawidłowym doborze butów i rozwoju stopy niemowlaków wydaną przez firmę Dawid - też jakaś polska firma robiąca butki. Na swojej stronie mają wersję online tego folderu: http://www.butydladzieci.pl/reklama/Dawid_ZdroweObuwie_LO.pdf .MieMie pisze:Mi też się wydaje, że na buty jeszcze za wcześnie.
Nie wyobrażam sobie Tymka postawić w skarpetach teraz na ziemi :/. Owszem, dzieciaczki jeszcze same nie chodzą, ale nawet na spacerze w wózku od czasu do czasu na pewno będzie je wyciągać, żeby pokazać co nieco świata. No przynajmniej ja tak robię - Tymek dotyka kwiatki, trawę, kamyki itp. Właśnie przed wyjazdem na weekend w tamtym tygodniu kupiłam mu pierwsze butki, firmy Lemigo. Dałam całe 35zł, nawet na droższe nie patrzyłam.