reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

u nas tolka póki co twardo na plecach śpi, więc ma tę szmatkę pod głową i sobie miętosi misia tylko. ale tej nocy znalazłam szmatkę wraz z misiem rzuconą w najdalszy kąt łóżeczka więc się trochę przestraszyłam. z drugiej strony nic sobie nie zrobi jak ma taki odrzut. ze smoczkiem jest podobnie, znajduję go baaaardzo daleko od buzi ;)

reklama
Cornelka, moja koleżanka szyje takie zabawki. Połowę taniej :) Mogę Ci dać namiary :)
Anieli uszyła kotka - z metkami, grzechotką i z szeleszczącym pyskiem. Jest uwielbiany :) Jak dzieci posną, to wkleję zdjęcie :)

Możesz sobie wybrać materiał, rodzaj zwierzątka itp. ;)

Cornelka, moja koleżanka szyje takie zabawki. Połowę taniej :) Mogę Ci dać namiary :)
Anieli uszyła kotka - z metkami, grzechotką i z szeleszczącym pyskiem. Jest uwielbiany :) Jak dzieci posną, to wkleję zdjęcie :)

Możesz sobie wybrać materiał, rodzaj zwierzątka itp. ;)

ja tez poprosze:)

Lewek ja dlatego zrobiłam taki myk że kołdra jest podwinięta pod małego i ta dolna czesć po bokach wciśnięta w szczebelki więc się nie zaplacze bo pod kołdre cały nie wpadnie- jeżeli już tylko sie rozkopie

Nasz kotek jest taki:
60701316_2013-01-17_12.23.12.jpg
Trochę wyblakły, bo zdjęcie z komórki ;)

To jedna z pierwszych jej zabawek - jeszcze na starej maszynie szyta. Teraz są o wiele bardziej różnorodne i pięknie wykończone. I robi cuda takie jak np. stojąca lalka :)

A tu Aniela z kotem jakiś czas temu:

_DSC0271kot2.jpgkot.jpg

Ooo pewnie Ewa, że poproszę namiary. Co prawda kliknęłam już na lwa ale w przyszłości coś chętnie u Twojej koleżanki zamówię. Bardzo fajny ten kotek, ale Aniela fajniejsza :p

U nas ulubioną przytulanką jest owieczka, a jak zasypia to najbardziej kręci go ... metka :-D Leży i ja maca ( metkę, nie owcę ;-) ) i tak powoli odpływa. Stąd pomysł na zabawkę z metkami, Leoś jak ją zobaczy pewnie będzie w raju :-D

I od kiedy zaczał się podczas snu przekręcać na brzuszek i tak spać to zabieram pluszaki jak zaśnie, bo tez się boję, że zaśnie buźką na owcy i się przydusi.

Cornelka, Franek do tej pory śpi z kocykiem z metką. Ma swój ulubiony. Przykrywamy go kołdrą, bo kocyk niemowlęcy i do pępka mu sięga ;) Ale w ręce musi być. Bez niego nie zaśnie!
Jest zawsze akcja z praniem, bo trzeba tak wycyrklować, żeby na drzemkę i na wieczór był dostępny ;)
Muszę chyba drugi taki koc kupić, bo jak ten gdzieś zginie, to będzie apokalipsa... Tylko czy ten nowy zaakceptuje - jego metka już wytarta strasznie jest.

A Aniela taka sama. Musi mieć tetrę albo kawałek kocyka w ręce, bo nie zaśnie ;)

A my mamy smoka Wubbanub z małpką i moje dziecko go uwielbia. Pomijam fakt, że testowaliśmy wszystkie smoczki i żaden mu nie odpowiadał, to on uwielbia tą maskotkę. Tarmosi i miętosi jak zasypia, bawi się nią jak nie śpi, sam sobie chwyci jak jest koło niego i wsadzi do paszczy :) czasami nie smok a ogonek :) Tarczka jest też silikonowa, więc jak przyjdzie oduczanie od smoka, to smoka wytnę i sama tarczkę będzie gryzł, bo i teraz służy jako gryzak, a potem zostanie sama małpka, bo darzy ją miłością ogromną. No i żyrafka Zośka jest hitem :)

Czy któraś mama nie potrzebuje? okazało się, że dostałam taką z wózkiem a ja sierota kupiłam nową... www.allegro.pl/folia-przeciw-deszczowa-mutsy-deluxe-i2959645046.html

Ostatnia edycja:
Chyba kupię ten inhalator jest szybszy i cichszy niż te co polecają milionka i irisson i ma maskę dla niemowląt a nie tylko dla dzieci, chyba, że jeszcze jakies sugestie ?
Inhalator dla dzieci i niemowląt OMRON C-801 KD (2957061164) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A ten jest ciut głośniejszy i ciut wolniejszy ale to phillips
http://allegro.pl/inhalator-philips-family-maseczka-dla-niemowlat-i2915654759.html
aaaa nie znoszę wybierać

i jeszcze ten
http://allegro.pl/inhalator-dla-dzieci-intec-cn-02wf-pingwin-kurier-i2939446766.html

pomóżcie !!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Ten ostatni bym odpuściła. Jeśli ten pierwszy dziewczyny mają, to bym ten brała jak sprawdzony. Philipsa mają znajomi, też chwalą. Ale raczej bym przy tym pierwszym bym optowała :)

Do góry