reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Juditka, ja bym strzeliła przynajmniej jedną ścianę na jasny zielony :)
Franek ma w pokoju żółte ściany, a jedną + obramówki wewn. okien zielone - fajnie to wygląda. Tyle że to dość żywe kolory, a u Ciebie z tego co widzę raczej pastele przeważają. No ale można odcień jasny dobrać :)

reklama
juditka!
zawsze nam sie nie podobala magnolia, ale w sypialni obecnie mam mocny fiolet i wlasnie magnolie, wiec ja bym zrobila dwie sciany magnolia lub jasna zolcia, a dwie zielone, lub wlasnie zywy turkusik, pieknie by to wygladalo

dziekuje dziewczyny, mialam takie mysli zeby zrobic 2 sciany na jasno i 2 na zielono ale tego turkusiku to pod uwage nie bralam, jak mi przejdzie to wirusisko to biore zaslonki i ruszam na lowy :)

kruszki, nikt chyba nie cierpi magnolii w uk:) ale jak sama mowisz czasem trzeba sie z nia 'przeprosic' i wlasnie jako kolor tych jasniejszych scian mozliwe ze wybiore magnolie .. nie weiem jeszcze co na to moj maz ktory przysiegal sobie ze jak juz kupimy swoj dom to magnolia bedzie przeszloscia, haha

”weronkazzz” pisze:
babeczki, któraś tu miała namiary na porządne tetrowe pieluchy, link był do jakiegoś sklepu, o ile dobrze kojarzę. pamiętacie coś? bo nigdzie tego znaleźć nie mogę
Po prostu kupuj te, które są opisane jako podwójnie tkane. To są takie, jak kiedyś zwykłe. Ja to tak rozkminiam, że teraz, kiedy pieluch tetrowych nie używa się typowo jako pieluch (czyli nie muszą wciągać w siebie sików czy kupki), to robią je cieńsze. No bo ileż trzeba materiału żeby wytrzeć buźkę, podłożyć pod główkę albo na ramię. Więc nie ma po co robić takich grubych solidnych. A te solidne – to właśnie podwójnie tkane.
Na przykład u r_p77 na Allegro :-D.

no a ja wlasnie kupilam u r_p77 te nie podwojnie tkane.... i do dupy:p tez tak myslalam ze w sumie po co maja byc jakies grube...ale okazaly sie jednak zdecydowanie za cienkie. ale kupilam tylko 10, drugim razem kupie podwojnie tkane

mala.di, ja też kupiłam kilka tych zwykłych. Nie bój się, one też Ci się przydadzą :-), na przykład do podkładania pod maleństwo, przecierania buźki itp.

A nawet dużo taniej można znaleźć: MATA INTERAKTYWNA RAINFOREST BABY GIFT LAS DŹWIĘKI (2436668804) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. .
Ale jak dla mnie to te maty za małe są. Ja na pewno będę szukała takiej wielgachnej, żeby na dłużej starczyła. Swojego czasu w IKEI były takie całkiem spore, bratanicy kupiłam na urodziny. Może dobrodusznie pożyczy
p.gif
. Nie była taka wypasiona, bo to sama mata była, bez stojaczka, ale była ok jako miejsce do zabawy dla turlającego się już dziecka. Takie małe to dla mnie na chwilkę są. To już wolę dla takiego Maluszka kupić bujaczek (i tak zrobię). A o takich wielgachnych matach tez tu już na forum była mowa, więc albo sama znowu wskoczę w temat i poszukam na Allegro, albo przelecę znowu wątek i znajdę tamte linki
biggrin.gif
.

Edit: A tu jeszcze taniej biorąc pod uwagę koszty wysyłki: http://allegro.pl/mata-edukacyjna-rainforest-kolorowa-palak-zabawki-i2448259534.html .

Ostatnia edycja:
Dzag dzięki za link! Wiem, o której z IKEI mówisz, bardzo fajna jest, też w okolicach 100pln kosztuje. Ja nie będę kupować tej dużej z uwagi na psa - wiem że Czesio byłby na niej pierwszy, na tej małej się po prostu nie zmieści tylko położy się obok - taką mam nadzieję :-D a potem jak już młody będzie starszy to niech się turlają i robią co chcą na parkiecie ;-)

Ja nie będę kupować tej dużej z uwagi na psa - wiem że Czesio byłby na niej pierwszy
:-D Właśnie wyobraziłam sobie psiura na macie wciśniętego pod pałąk z zabawkami :-D. Hehhe. A tej maty do zabawy z IKEI nie mogę znaleźć na stronie. Może już jej nie robią... :baffled: Jest jakaś inna, ale gorsza niż tamta. Mam zdjęcie bratanic rozłożonych na niej, ale w telefonie i na razie z braku środków na koncie nie mam jak go tu wrzucić :-p. Ja dywanów nie lubię, więc u nas same panele. A wiadomo, że lepiej dziecku na czymś miękkim i cieplejszym. Dlatego raczej ominę zakup maty edukacyjnej, a kupię (albo pożyczę tą która kupiłam bratanicy) taką dużą matę do zabawy.

Edit: Znalazłam ja na Allegro, ale w rzeczywistości barwy są dużo bardziej żywe: http://allegro.pl/mata-edukacyjna-mata-do-zabawy-ikea-i2457560241.html .

Ostatnia edycja:
Po prostu kupuj te, które są opisane jako podwójnie tkane. To są takie, jak kiedyś zwykłe. Ja to tak rozkminiam, że teraz, kiedy pieluch tetrowych nie używa się typowo jako pieluch (czyli nie muszą wciągać w siebie sików czy kupki), to robią je cieńsze. No bo ileż trzeba materiału żeby wytrzeć buźkę, podłożyć pod główkę albo na ramię. Więc nie ma po co robić takich grubych solidnych. A te solidne – to właśnie podwójnie tkane.
Na przykład u r_p77 na Allegro :-D.

ten czlowiek fortune na nas zbije, wczoraj zrobilam u niego hurtowe zakupy lacznie z zestawiem do karmienia i recznym laktatorem i 3 stowy niewyjete! ;)

reklama
Mam takie pytanie...może oczywiste, ale nie doczytałam. Co położyć na spód wózka? Kocyka nie chce bo będzie za bardzo grzał. Czy daje się coś specjalnego?

Do góry