reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Mam takie pytanie...może oczywiste, ale nie doczytałam. Co położyć na spód wózka? Kocyka nie chce bo będzie za bardzo grzał. Czy daje się coś specjalnego?

ifena ja kupilam przescieradla z gumka do kolyski, rozmiar ten sam co materacyk z wozka wiec pasuje idealnie. Ja kupilam z ebay ale poszukalam ci link na allegro , jest ich baaardzo duzo, tu przykladowe;

Prześcieradło z gumką wózka kołyski jersey 36x78 (2457000298) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
byłam wczoraj na zwiadowczej wizycie w mojej TANIEJ APTECE miałam ze sobą ceny z gemini... kurcze rzeczywiscie w tej internetowej o wiele taniej, kupiłam :

- linomag zielony
- bephanten 100g
- 2x paracetamol w tabletkach
- 2x emulsje do kąpieli Oillan

reszte mam... po niedzieli może zaczne prać ubranka i reszte i wtedy się okaże czy czego mi brakuje..

Ja niedawno zalozylam sobie karte dla mamy i maluszka w aptece i dzieki temu mialam rabat na oillan i kilka ,,dupereli'':-)
To sie nazywa moj fart.Zrobilam dzis pranie Adasiowych ubranek i oczywiscie musial spasc deszcz:wściekła/y: niby zdarzylam zdjac ale suszenie w lazience to nie to samo co na slonku:no:

Czy Oilan i Oilatum mają ten sam skład? Słyszałam, że Oilatum jest świetny, ale znacznie droższy. Czy jest lepszy? Najnowsze zalecenia co do pępka są takie, że nie smaruje się niczym. Myje wodą i tyle.

malinka ja do pepka bede uzywac spirytus 70%, a do noska i oczu kupilam sol fizjologiczna
ifena bylo kiedys o tym i Dziewczyny mowily ze sklad jest praktycznie ten sam, a chodzi o to ze na Oilatum napisane jest ze od pierwszych dni zycia, Ja dlatego kupilam Oillan aby nie przeplacac niepotrzebnie

ifena spokojnie możesz kupic Oilan
Sampe ja też zrobiłam zakupy w tej aptece porównałam identyczny koszyk zakupów z kilku innych - cały mecz mi to zajęło ( w tym takich ze zniżką) i zawsze wychodziło ze 3 dychy mniej. Ceny niższe niż allegro
malinka niby niczym się nie smaruje pępka (tzn psika octaniseptem) ale kup sobie ten spirytus i zrób roztwór 70% nie zbiedniejesz a w razie w będziesz miała. Do nosa póki co sól fizjologiczna po miesiącu już sól morska. Ja na początku po kropelce do noska wpuszczałam i na brzuszek przekręcałam wszystko wypływało i żaden aspirator nie był mi potrzebny
Agnes moje pranie się suszyło właśnie w tym deszczu, kilka dziewczyn mówiło, że nie prałoby drugi raz więc potem się dezynfekowało w słońcu (chyba było 50 stopni) potem zdezynfekuję żelaskiem (może w innym życiu) i będzie git

edit: do oczek jednorazowe gaziki (inny na każde oczko) i rumianek

kakakarolina naucz mnie takiego luznego podejscia do wielu rzeczy:-) ja juz mam dosyc ciagle sie przejmowac czy to bedzie dobrze tak, a czy to zle nie zrobilam, czy tak moze byc itp.:crazy:

reklama
Agnes ja jestem luźna od urodzenia :-D:rofl2: a tak serio to analizowałam każdą minutę życia Maksa przez pierwsze pół roku ;-) choć pewnie i tak na luzie

Do góry