reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Ja też planuję kupić wanienkę 80 dokładnie z tych powodów, które wymieniła Ewa ;-) co prawda taką metrową mam ale jak sobie przypomnę lawirowanie z nią po moim 8m przedpokojem to nie dziękuję:-D

Pieluchy tetrowe też bym brała większe i więcej tak ze 30szt. za to nie mam i nie potrzebuję ani jednej flanelowej

reklama
Ja mam 3 albo 4 flanele do położenia na przewijak - zawsze to trochę cieplej niż na ceracie i tetrze ;) Innego zastosowania dla nich nie znalazłam :)
Za to tetra wala mi się po wszystkich szufladach ;)

Dziewczyny dzięki za sugestie dotyczące wanienki - nawet o tym nie pomyślałam. Dzięki temu bardziej wiem, na co zwrócić uwagę, także w kwestii ilości i grubości pieluch :tak:

Ja tetrowych miałam 25 sztuk. U nas jedno karmienie = jedna pielucha tetrowa. Do tego czasem udało się Lusi zapaprać pieluchę kupą, która nie chciała się doprać i pielucha szła w kosz.
Flanelki służyły u nas głównie do zasypiania i przykrywania jak było gorąco.
Na przewijaku leżały podkłady jednorazowe z rossmanna - jeden przecinaliśmy na pół i prawie zasłaniał środek przewijaka. Nie wiem ile musielibyśmy mieć pokrowców żeby nadążyć z praniem :-D

Ostatnia edycja:
No ja licząc łącznie tetrowe białe i kolorowe to mam ich 20, a przeznaczenie w sumie to samo, tylko kolorowe ładniejsze :-) więc mam nadzieję że wystarczy. Wanienkę początkowo też chciałam tą 80 kupić ale jak dostałam stojak to okazało się że rozstaw ma 90 kilka centymetrów więc zamówiłam wanienkę 102 i pasuje idealnie. Ta 80 byłaby za mała w stosunku do stojaka, tylko dlatego taki był mój wybór :-)

MieMie odnośnie majtek siatkowych - przymierzyłam i rozmiar jest w sam raz. One są ładnie rozciągliwe, ale też dobrze się trzymają że nie będą spadać. Także moja dedukcja była prawidłowa.

ja tetry mam zwykle biale 25szt. 3szt flaneli i takie 2szt podkladow flanelowych, jak dzidzia sie urodzi to dokupie kolorowe pieluchy, nie chce robic prania co drugi dzien albo i codziennie bo na proszek nie zarobie i prad :) wole miec kilka ciuszkow wiecej, kilka pieluch wiecej
jaka macie szczoteczke do czesania? ja mam z naturalnego wlosia
policzylam czapeczki.. hahaha mam 8sztuk! no masakra..

moje dziecko ma prawie dwa lata a ja odkryłam cudo !! woreczki na śmierdzące kupy :-D:-D kopiłam najzwyklejsze w tesco 75szt. za 4,5zł i już mi kupą nie śmierdzi, na allegro widziałam, że można za 10zl z przesyłka kupić 300szt., taka pierdoła, a jak cieszy :-D

Miałam więcej nie kupować ciuszków bo nie wiem co z nimi zrobię ale te wyprzedaże, ciuszki śliczne jak marzenie. no i nie oparłam się, a że w C&A zamówienie od 60 zł na jednym się nie skończyło.
My też mamy wanienkę 102 cm ze stelażem kupiliśmy, stelaż bajer bo nic się nie chwieje, wysokość w sam raz. My kupiliśmy większą wanienkę ze względu na brak wanny w mieszkaniu, nawet brodzik mamy taki jak nie brodzik, o taki:
4.jpgTak więc mały przeskoczy na prysznic jak już będzie umiał stabilnie pod nim stać.

reklama
kruszki ja nawet nie wiem jaką mam szczoteczkę bo ani razu jej nie użyłam ;-):-D
czapeczek mam 30 jakby ktoś chciał ;-)
a wczoraj kupiłam taki zestaw
Kaftaniki,idealne*polecam* (2418940308) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
tylko, że tam nie jest napisane ani ile szt ani rozmiar :confused: będę mieć jutro niespodziankę :-)

karenm
do takiego brodzika idealnie pasuje taka wanienka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00173388/
ja sadzałam w niej dziecko bo też miałam taki brodzik a na stelażu 6-miesięczniak to już nie bardzo. Górą by wylazł.
Ostatecznie zmieniliśmy kabinę na taką http://shortyy.net/r/i/h/CIF i młody ma wannę. Znajomi na tym samym etapie rodzicielstwa robili ten sam myk:)

Ostatnia edycja:
Do góry