reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Dziewczyny pomóżcie proszę, bo zwariuję... :szok: Przeglądam właśnie na allegro łóżeczka. Jest kilka opcji - wybrać zestaw (łóżeczko, materac i tona gratisów typu rożek,przybornik do powieszenia na to łóżeczko, jakieś ochraniacze itp). Czy kupić łóżeczko z szufladą i do niego dokompletować materac i inne potrzebne rzeczy. Tylko pytanie do Was. Co jest najbardziej potrzebne w kwestiach łóżeczkowych, wręcz niezbędne? Pisałyście, że baldachim to niepotrzebny zbieracz kurzu, podobnie w kwestii pościeli, która na pierwsze miesiące nie będzie potrzebna. Czy taki przybornik się na coś sprawdza? Co się w nim trzyma? I czy w ogóle to potrzebne?

Ja będę miała zwykłe łóżeczko i przewijak nakładany na to łóżeczko. Myślę, że to jest oszczędność miejsca. Baldachim to rzecz zbędna - jak już wiele z was napisało. Przybornik może się przydać - ja go nie miałam ale za to powiesiłam na ścianie takie kieszenie z Ikei IKEA - FABLER GRODA - kieszeń na zabawki (2409914516) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (tyle że wtedy był kaczor) w których trzymałam pieluszki i drobne zabawki. Na ścianie nad łóżeczkiem powiesiłam półkę z szufladkami na drobiazgi typu witaminy, kosmetyki, chusteczki itp. Tak było poprzednim razem i tak będzie też teraz.

P1010013.jpg

Teraz dołożę do tego tylko fotel do karmienia... a co.... należy mi się odrobina luksusu :)

Tak sobie myślę o pościeli...
Ja faktycznie kupiłam kołderkę i poduszkę znacznie później. Hania spała pod kocem ale też powleczonym w poszewkę więc myślę że warto kupić pościel bo łatwiej ją wyprać niż cały koc. Hania przez pół roku zamiast poduszki pod materacem miała włożony taki klin KLIN Antyalergiczna Poduszka dla niemowląt, dzieci (2385543715) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

kakakarolina, nie wiem co prawda jakie były zasady obowiązujące przy rozliczaniu roku 2009 :baffled:, ale teraz jest na pewno tak jak napisałam. I tak jak widzę napisała irisson. Dobrze prawi kobieta :-). Czyli jak się któraś z nas uwinie na końcówkę lipca, to ma jeden miesiąc więcej do odliczenia :-D.

Ja Hanię urodziłam w sierpniu 2009 i było dokładnie tak samo. Rozliczenie było proporcjnalne - za tyle ile było dziecko na świecie.

reklama
łóżeczko 140 na 70 jest naprawdę spore, ja takie dostałam, miejsce miałam, kupiłam więc porządny materac. ostatnio byliśmy u sąsiadów którzy mają pięcioletnią córkę, ona ma dziecięce łóżeczko i ma dokładnie taki wymiar, zastanawiam się czy nie kupić teraz Natalii do pokoju czegoś takiego: http://hibaby.pl/pl,product,779786,lozeczko,pietrowe,junior,b,140,70.html i dokupić drugi taki materac na razie do łóżeczka dla drugiej dzieciny a potem się przeniesie na to podwójne? to by było idealne rozwiązanie do maleńkiego pokoiku w którym będzie Natalia i pewnie później dwie siostry razem... tylko co ja potem po latach zrobię z dwoma wypasionymi materacami 140 na 70? mam nadzieję że długo posłużą takie małe łóżeczka...

JA już o zwrocie nie pamiętam i nawet nie wiem na co wydany;-) Ulga na dzieci to fajna rzecz. Jak młody urodizł się w 2004 to chyba jeszcze nie było. A ja chyba kupię łóżeczko turystyczne, bo będzie u nas w sypialni, a za jakiś rok musimy coś wykombinować z przemeblowaniami i zrobić osobny pokoik małemu, bo chyba za duża różnica wieku, zeby we dwóch zamieszkali:baffled:

irisson pewnie się da ale ludzie na allegro wszystko ikeowskie sprzedają drożej a to pewnie trochę waży więc i przesyłka też.
Sprawdź sobie ile by kosztowała przesyłka czegos takiego to będziemy kombinować
TROFAST Szafka ścienna - IKEA
(tylko najlepiej taki kurier tani co do domu przychodzi bo nie wiem czy bym dotachała to na pocztę tzn półkę to jeszcze może ale półkę i Maksa to już gorzej)

a z ulga pewnie pokręciłam bo mam krótką pamięć

edit a jednak jest i to nawet w tej samej cenie
http://allegro.pl/ikea-trofast-szafka-scienna-polka-drewno-i2396732861.html
albo
http://allegro.pl/ikea-trofast-regal-polka-wiszaca-pojemniki-fv-i2413728033.html

Ostatnia edycja:
No rzeczywiście ten stół do przewijania wygląda fajnie i chyba zaczynam się do niego przekonywać.

A jak jest u Mamusiek z kąpaniem dzieci? Bo OK, jest wanienka,ale pewnie nie leży u Was na podłodze (kręgosłup mógłby wysiąść od schylania się). Dzięki zdjęciu Zylci podpatrzyłam teraz jak można przewijak w poprzek łóżeczka fajnie ustawić. A wanienka? Na czym ją położyć, by plecy nie ucierpiały? Na tym stole do przewijania dałoby się Irisson?

Aha, któraś z dziewczyn pytała o naklejki do pokoju. Na Allegro jest cała pozycja dotycząca naklejek, może którąś z Was zainteresuje Dekoracje i ozdoby - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. :-)

No rzeczywiście ten stół do przewijania wygląda fajnie i chyba zaczynam się do niego przekonywać.

A jak jest u Mamusiek z kąpaniem dzieci? Bo OK, jest wanienka,ale pewnie nie leży u Was na podłodze (kręgosłup mógłby wysiąść od schylania się). Dzięki zdjęciu Zylci podpatrzyłam teraz jak można przewijak w poprzek łóżeczka fajnie ustawić. A wanienka? Na czym ją położyć, by plecy nie ucierpiały? Na tym stole do przewijania dałoby się Irisson?
a wiec ja kupuje przewijak z wanienka, ma dole polki, a jak powiedzmy za rok juz nie bedzie przydatny to sprzedam, schowam lub oddam i kupie w jego miejsce komode

MieMie myślę, że ten przewijak będzie za wysoki (obawiam się, że jestem tego pewna na 99%:( też juz myślałam na czym wannę ustawiać i chyba skończy się na stole w kuchni. Bo to musisz na jakiś 70-75 cm ustawić żeby było wygodnie. Są też specjalne nogi do wanny i podobno sa ok. Koszt ok 50zł (przy koszcie wanienki 20zł to jakas dziwna proporcja :baffled:) a że ja kupuję ta mini wanienkę ikeową to chyba nwet do niej nóg bym nie dokupiła, Zostaje stół.:-(

Zylcia twoją fantastyczna półkę ikejowska da się kupić przez internet? czemu ja mam ikeę taaaak daleko się pytam :rofl2:

Można na allegro. Zwróć tylko uwagę na to, że możesz kupić samą ramę i dowolną ilość pojemników. Najwięcej wchodzi 6 pojemników małych lub 3 średnie - ja kupiłam 4 małe bo chciałam jedną część mieć na wyższe rzeczy np. pojemnik z chusteczkami.

Dziewczyny a myślałyście o poduszkach do karmienia? Ja miałam taką fasolkę ale mi się to wypełnienie ubiło i przestała działać tak jak bym chciała. Może któraś z Was ma lepsze doświadczenia - może to zależy od firmy? Bo w ogóle co do idei poduszki to przydała mi się bardzo.

Ostatnia edycja:
reklama
Zylcia, na ubite kulki w poduszce jest świetny sposób-można domówić zapas kulek styropianowych (np. tu: Granulat styropianowy,pufy,wypełniacze 50litrów (2376054758) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.), więc jak Ci się ubiją,to możesz dosypać i mieć fajny zapas. Ja zamawiałam u tego dostawcy,ale jeszcze nie dosypywałam kulek, bo pasuje mi taka lekko luźna poduszka, mogę ją sobie lepiej dopasować.

No właśnie... zawsze pozostaje stół pod wanienkę... Sama jeszcze do końca nie mam pomysłu, jak to rozwiązać, ale może jeszcze coś wykombinuję :-D

Do góry