u mnie DOKŁADNIE to samo co u
Ewy mój zestaw łóżeczkowy do teraz składa się z łóżeczka (również z wyjmowanymi szczebelkami które się nie przydały), materaca i dwóch prześcieradeł z gumką. Na roczek Natalia dostała od mojej mamy pościel - cieniutką poduszeczkę, kołderkę (dość sporą, większą od łóżeczka ale jest ok) oraz komplet poszewek do tego, sztuk jeden - zanim zaczęłam używac jeszcze trochę czasu zleciało, teraz używamy ale Natalia śpi i tak na kołderce a poduszka ląduje gdzieś w kącie, w zasadzie jej by wystarczyło samo prześcieradło
i miś do przytulenia
bo i tak spod wszystkiego wyłazi.
szuflady w łóżeczku nie mam, ale mam jakieś niskie to łóżeczko (choć duże, 140 na 70, takie dostaliśmy od kumpla) i teraz Natalia ma najniższy poziom i jest 10cm nad ziemią więc na szufladę nie ma miejsca. z łóżeczka, jego wysokości i rozmiaru jestem ogromnie zadowolona. materac kupiłam lateksowy za 250zł, z racji tego że to większy rozmiar - postanowiłam nie żałować kasy na to, no i teraz spokojnie jej jeszcze długo posłuży w innym łóżeczku które kupimy do jej dziecięcego pokoju.
komoda z przewijakiem to wg mnie bez sensu bo jak maluch wyrośnie z przewijaka to zostaje nam specyficzny mebel, lepiej chyba mieć zwykłą komodę? przewijak miałam nakładany na łóżeczko a przestałam go używać w około 8 miesiącu, przewijamy się na łóżku lub kanapie. Podstawowe kosmetyki, kilka pieluch, mokre chusteczki - mam w plastikowym koszyczku który wędruje za dzieckiem w miejsce przewijania czy kąpieli.
nie miałam ochraniaczy na łóżeczko, na początku to zbędne a potem zanim zdecydowałam się coś kupić to dziecko wyrosło i były mi w sumie zupełnie niepotrzebne, był taki okres że zakładałam na bok łóżeczka kocyk ale ten okres trwał tak krótko że nie zdążyłam ochraniacza kupić, i bardzo dobrze, miałabym kolejną rzecz którą nie wiem gdzie bym teraz upchała.
co do prześcieradła to nie polecam frotte choć sama mam takie i jeszcze innych nie kupiłam - jak dziecko śpi na brzuszku to się frota odbija na buzi
o,
kruszki - patrzę na to twoje łóżeczko i słowo daje że mam niemal identyczne!!! wymiar materaca ten sam, te boki dwuczęściowe dokładnie identyczne, tylko zamiast szuflady mam trzeci najniższy poziom (tak jak pisałam, 10cm nad ziemią) bo jak miała na drugim poziomie to miałam obawy że się z niego wydrapie jakoś, może mam niższe boki? jak chcesz to zmierzę jutro i Ci napiszę żebyś mogła sobie porównać bo jednak ten najniższy poziom wydaje mi się w tej chwili jedynym bezpiecznym, a w tym co wkleiłaś się niżej nie da no bo jest ta szuflada...
dobra, nic więcej nie piszę bo mnie maleństwo zakopie na amen od środka, muszę się położyć
miłej nocki!