reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

irisson niby zwykłe ale wypatrzyłam tam kilka takich prążkowanych one się nie rozciągają i u mnie kosztują 20zł sztuka :szok:
miałam takie ostatnio 3 i wystarczyły ale mi znikły :baffled: licytuję za 25zł więc za same te 4 będę do przodu a resztę badziewną zostawię dla brata :rofl2:

kakakarolina byłam wieczorem w H&M na 3Stawach, sa już wyprzedaże, nie wiem czy już wiesz - pomyślałam że Cię zaskoczę :-) ale nie bylo zbyt wiele rzeczy przecenionych, nie szukałam niczego tylko tak przy okazji rzuciłam okiem ;-)

reklama
no bo oficjalnie czytałam ze ok 19 dopiero. Spoko do h&m mam 500m to się jutro dowiem
ale właśnie zaobserwowałam tyle super ciuszków do 5zł że nie wiem czy mnie czymś zaskokczą

Znikam na akcję "wysikiwanie dziecka przez sen":rofl2: łeb mu leci, leży na tym nocniku ale sika :-D

Ostatnia edycja:
milionka, zwrot podatku w rozliczeniu rocznym :-).
Nie wszyscy mają przyjemność dostać pełną kwotę zwrotu - trzeba jeszcze na tyle zarabiać :-D.

A reszta cytatu to polowanie kakakaroliny na aukcjach :-).

A co do odliczenia - to nie tak od razu te ok. 1200,00zł dostaniemy. W pierwszym roku odlicza się proporcjonalnie do ilości miesięcy, w którym sprawowaliśmy opiekę nad dzieckiem. Za miesiąc urodzin odlicza się pełną kwotę. Więc rodząc w sierpniu mamy prawo do ulgi za 5 miesięcy (czyli niecałe 500,00zł)

Ostatnia edycja:
O przepraszam... w rozliczeniu ostatniego roku podatkowego udało mi się wskoczyć (ledwo) w widełki po raz pierwszy :-D.

Dziewczyny pomóżcie proszę, bo zwariuję... :szok: Przeglądam właśnie na allegro łóżeczka. Jest kilka opcji - wybrać zestaw (łóżeczko, materac i tona gratisów typu rożek,przybornik do powieszenia na to łóżeczko, jakieś ochraniacze itp). Czy kupić łóżeczko z szufladą i do niego dokompletować materac i inne potrzebne rzeczy. Tylko pytanie do Was. Co jest najbardziej potrzebne w kwestiach łóżeczkowych, wręcz niezbędne? Pisałyście, że baldachim to niepotrzebny zbieracz kurzu, podobnie w kwestii pościeli, która na pierwsze miesiące nie będzie potrzebna. Czy taki przybornik się na coś sprawdza? Co się w nim trzyma? I czy w ogóle to potrzebne?

Podobne mam obawy w związku z komodą - czy zestawem do przewijania (tym na kółkach CEBA SUZIE - KOMODA Z WANIENKA I PRZEWIJAKIEM 3w1 (2399957254) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.). Fajna sprawa, ale to jednak drogi interes. Jeśli jednak wart swej ceny, to spoko, tylko właśnie czy jest wart?

Mogłybyście coś doradzić? Jak to u Was się sprawdzało, z czego Wy korzystałyście (mam na myśli łóżeczko i inne do niego dodane akcesoria, no i zestawy kąpielowe)... Pomóżcie i doradźcie, ja muszę się już chyba położyć i przespać z tym wszystkim...:sorry2:

reklama
Wszystko zależy od tego, ile się ma miejsca i ile może się wydać kasy ;) U nas jednego i drugiego było nie za wiele, więc mieliśmy do spania (kupowane osobno):
* łóżeczko - jedyny bajer to wyjmowane szczebelki, które się nie przydały (teraz wzięłabym z szufladą)
* materac
* 2 prześcieradła z gumką
* ochraniacz na szczebelki (ale nie jest niezbędny)
* kocyk / rożek / śpiworek / pieluchy tetrowe pod głowę na pierwsze miesiące z ulewaniem
* przewijak nakładany na łóżeczko + pielucha flanelowa na przewijak

Niedaleko łóżeczka na regale stał malutki koszyczek z rzeczami typu: aspirator do nosa, witaminy (D, K), smoczek, woda morska do nosa - takie podręczne do pielęgnacji.
Pieluchy, krem do pupy i mokre chusteczki leżały w rogu łóżeczka przez długi czas (aż Franek zaczął pełzać i je zjadać), więc przybornik się nie przydał. Potem poszły na komodę z ubraniami, która stoi obok łóżeczka.

Ostatnia edycja:
Do góry