reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

k8libby a może warto właśnie zlożyć łóżeczko i troszke koty nauczyć, że to nie miejsce dla nich żeby juz się przyzwyczajały?

ja piorę i prasuje wszystko: ciuszki, pieluszki, kocyki, ręczniki, prześcieradła, wypełnienie do wózka itd

reklama
Ooo dobre pytanie marcia ja sie w sumie nawet wczesniej nad tym nie zastanawialam czy rzeczy inne od ubranek tez trzeba prac... A moze najlepiej uprac to co ma bezposredni kontakt z cialem dziecka?? troche nie usmiecha mi sie prac np.wypelnienia do wozka(szczegolnie ze bedzie nowy):dry:

Ja też piorę wszystko jak leci, w Dzidziusiu akurat. Ciuszki nowe i używane, ręczniczki, rożek, śpiworki, pieluchy, kocyki... Właśnie pralka młóci białe pieluszki, prześcieradła i ręczniczek :-). Ale elementów wózka - jak już go w końcu kupię :rolleyes: - nie mam zamiaru prać.
A pozostając przy praniu mam pytanie do dziewczyn, które już używały albo przynajmniej mają za sobą pierwsze pranie ręczniczka z kapturkiem zielonego z IKEI. Bo trochę mi ten intensywny kolor podpada ;-). Puścił kolory przy praniu? Bezpiecznie będzie wrzucić to z innymi kolorowymi rzeczami tak za pierwszym razem? Niekoniecznie chciałabym, żeby moje niebieskie prześcieradełka zmieniły kolor na sraczkowaty pod wpływem tego ręczniczka...:no:

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za rady. W takim razie jak przyjdzie moje dzisiejsze zamówienie to biorę się za kolejne pranie.
Wydrukowałam sobie moją listę wyprawkową, odhaczyłam to co już mam i co dzisiaj zamówiłam i stwierdzam że zostało mi do kupienia: wózek, łóżeczko i materac, pościel i rożek, kosmetyki do kąpieli i po, pampersy i chusteczki. No to już nie tak strasznie, bo kosmetyki i pieluchy to już takie drobiazgi. Wózek chyba już wybrałam (o ile mi się nie zmieni), łóżeczko mają kupić teściowie. No i pościel mi zostanie, a z nią mam największy problem bo nie mogę się zdecydować. Ale to też nie jest takie pilne, bo jak już pisałyście pościel akurat nie jest potrzebna od pierwszych dni.

A pozostając przy praniu mam pytanie do dziewczyn, które już używały albo przynajmniej mają za sobą pierwsze pranie ręczniczka z kapturkiem zielonego z IKEI. Bo trochę mi ten intensywny kolor podpada ;-). Puścił kolory przy praniu? Bezpiecznie będzie wrzucić to z innymi kolorowymi rzeczami tak za pierwszym razem? Niekoniecznie chciałabym, żeby moje niebieskie prześcieradełka zmieniły kolor na sraczkowaty pod wpływem tego ręczniczka...:no:

Ja właśnie dlatego nie kupiłam tego z Ikea, chociaż macałam go już kilka razy (Ikea jest 3 km od mojego domu), ale boję się że farbuje.

reklama
Do góry