reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

ehh jak ja juz chcialabym miec wszytko przygotowane... a mi sie nie chce nawet mieszkania ogarnac (przygotowac szafki na dzidziusiowe rzeczy, obmyslic plan przemeblowania aby lozeczko weszlo itp.) lenia mam ostatnio, zreszta pogoda taka ze nawet po sklepach za wyprawka mi sie nie chce latac:sorry2:

reklama
Kakarolino mogłabyś dać zdjęcia tych zasłonek z pościeli? One z drugiej strony są w innym kolorze tak jak to zagięcie czyli zielone a zwierzaki białe czy to tylko zagięcie jest w takim kolorze?

karenm młody w łóżku już nie dziś ale i tak mnie źle zrozumiałaś bo ja mam z innej pościeli ale zasada ta sama. Rozprułam to na pół potem przecięłam każdy kawałek znów na pół i zeszyłam w jednej zasłonce tak jak by pół spodu i pół góry pościeli :-p
te zwierzaki zielone tak samo bym zrobiła na zewnątrz okna zielone tło a w środku białe. Jutro mnie bardziej zrozumiesz ;-) a co nic nie znaleźliście?

Przygotowania pełną parą jak widzę :)

Ja to chyba będę niedługo rodzić (czyt. po 38 tygodniu ;)), bo mnie ogarnął syndrom wicia gniazda :/ Przetrzebiłam już całą wielką szafę zabudowaną na ścianie - wywaliłam kilka siat ubrań, zrobiłam miejsce na ubranka po Franku i nowe Anielkowe wyhaczone w ciucharni (głównie ładne sweterki na jesień i zimę ;)), uporządkowałam pieluchy flanelowe (okazało się, że mamy tylko 4 sztuki, ale skoro przy Franku starczyły, to teraz też) i tetrowe (tych mamy chyba milion, a pamiętam, że zawsze ich brakowało :/), wszystkie akcesoria do spania itp.

Muszę jeszcze tylko kupić kosmetyki i zebrać po ludziach porozdawane laktatory, sterylizatory itp. :) No i obejrzeć znowu płytę Zawitkowskiego, bo już nie pamiętam, jak się takiego bobasa nosi ;)

K8libby, będziesz używać gruszki? Ja jakoś nie umiałam :/ Wolę regulować oddechem podciśnienie w aspiratorze... Choć gruchę też kupiłam, ale Franek się nią teraz bawi ;)

Nie wiem czy będę, nigdy nie używałam. Z resztą ponoć teraz jest trend, żeby dziecko samo sobie radziło z zawartością nosa, wybiera się tylko to co widać. Gruszka to nie był duży wydatek, raptem 6 zł, więc w razie W, nie stracę majątku ;)

Znalazłam krawcową fajną więc mogłaby tą pościel obrobić bo mężowi motyw się podoba. zasłony i firanki u nas lipa, same spidermany puchatki itp., z całej wyprawy przytargałam tylko ból brzucha. Jedne jedyne firanki były w zwierzęta ale do tego ciężko zasłony dobrać.

reklama
Ja jak będę urządzała pokój małego, to dodatki będą w jednolitym kolorze, ewentualnie jakieś pasiaki. Mój mąż chce mu wielkiego czarnego koszykarza nad łóżkiem namalować, aczkolwiek mam obawy, że będzie go straszył w nocy...

Do góry